LIVE BLOG | FCSB – CFR 2-0. Gnohere și eurogolul lui Ovidiu Popescu aduc vicecampioana pe primul loc. Păun și Tănase au ratat ocazii monumentale

LIVE BLOG | FCSB - CFR 2-0. Gnohere și eurogolul lui Ovidiu Popescu aduc vicecampioana pe primul loc. Păun și Tănase au ratat ocazii monumentale
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – CFR Cluj 2-0 (Gnohere 85, Ov. Popescu 90+1)

  • FCSB: Fl. Niță – Enache, Bălașa, Tamaș, Momcilovic – Ov. Popescu,   Muniru (   Pintilii 57) – Jakolis, Boldrin (Fl. Tănase 46), De Amorim (Gnohere 64) –   Alibec
  • CFR: Mincă – Tiago Lopes,   Larie, Andrei Mureșan,   Camora –   Nascimento (Gomelt 59), L. Rus – C. Deac, Al. Păun, Nouvier (Bud 46) – Omrani (Sorsa 76)

22:23 FINAL DE MECI! FCSB câștigă cu 2-0, după o partidă decisă în ultimele minute de golul lui Gnohere și reușita superbă semnată de Ovidiu Popescu. Vicecampioana face 27 de puncte și, după mult timp, revine pe primul loc în Liga 1, cu un punct peste Viitorul lui Hagi.


22:20 CE GOL REUȘEȘTE OVIDIU POPESCU! Preferatul lui Gigi Becali închide meciul în minutul 90+1, când execută superb o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri, imprimă mingii un efect superb, iar aceasta îl ocolește pur și simplu pe Mincă și se oprește în vinclu! FCSB începe play-off-ul cum nu se poate mai bine!


22:14 GOOOOL FCSB! Enache împinge jocul în flancul drept, centrează perfect pentru Gnohere, francezul profită de un paravan perfect făcut de Tănase, acoperă perfect mingea cu piciorul stâng și o trimite pe sub Mincă, pe mijlocul porții, mult prea tare pentru ca fundașii CFR-ului să poată interveni. 1-0 pentru gazde, care ajung pe primul loc în Liga 1 la acest scor.


22:10 Ultimele 10 minute ale meciului încep cu Alibec protestând la deciziile lui Radu Petrescu și cu CFR dând senzația că e mulțumită cu un punct pe Arena Națională. FCSB construiește haotic, Larie și Mureșan își fac treeaba și îi anihilează pe Alibec și Gnohere, iar meciul se îndreaptă spre un 0-0 despre care mulți specialiști vor decreta că a fost destul de spectaculos. Dar să nu ne grăbim.


22:03 Alexandru Păun are multe, multe regrete după faza de care și-a bătut joc, dar asta nu-l împiedică să iasă în evidență. Mijlocașul CFR-ului driblează în serie și șutează periculos, dar Niță e atent și reține. La câteva minute distanță găsește puțin spațiu în careul advers, ia o acțiune pe cont propriu, dar e blocat în apropierea liniei de fund.

Final de meci și pentru Omrani, cel care a lovit bara în prima repriză. Începând cu minutul 76, poziția sa în teren e luată de croatul Tomislav Sorsa.


21:56 E destul de greu să ne revenim după fazele descirse mai jos, dar trebuie să trecem peste :). Reghecampf apelează la a treia schimbare, iar Gnohere apare pe teren în locul lui De Amorim. Alibec iese și el la rampă pentru prima dată în acest meci, abia în minutul 69, îl scoate din joc pe Larie și scapă pe un culoar bun, dar șutul său, cu stângul, se duce la 30 de centimetri de colțul lung.


21:53 Două ocazii RARISIME! Omrani pasează perfect pentru Păun, mijlocașul CFR-ului e în ofsaid, dar tușierul de pe partea dreaptă nu ridică fanionul. Păun scapă singur spre poartă, îl are pe Bud complet liber în stânga, dar își prelungește mingea prea mult și Niță nu face decât s-o culeagă din fața sa.

La faza imediat următoare, Florin Tănase semnează o ratare și mai mare! Fostul fotbalist de la Viitorul e găsit perfect de Jakolis în fața porții, pune latul, dar trimite peste, deși avea toată poarta goală.


21:46 Sulley Muniru ajunge pe banca de rezerve mult mai târziu decât ar fi meritat. După (încă) 57 de minute groaznice e înlocuit cu Mihai Pintilii, iar mijlocul FCSB-ului ar trebui să înceapă să producă puțin fotbal de acum încolo.

Miriuță răspunde imediat, îl scoate pe Nascimento, care are un cartonaș galben, și-l introduce pe Tomislav Gomelt. Un scurt meci de șah între doi prieteni.


21:40 Intrarea lui Cristi Bud ciuntește din imaginația jocului ofensiv al CFR-ului. Clujenii apelează la mingi lungi pe atacant, dar rezultatele nu se văd. FCSB începe mai greu repriza a doua, iar pasele greșite de Muniru trag înapoi construcția echipei lui Reghecampf. Nu sunt chiar cele mai spectaculoase momente din acest meci.


21:33 Începe repriza a doua, iar ambii antrenori mută ofensiv. Reghecampf renunță la Boldrin și-l introduce pe Florin Tănase, ceea ce înseamnă că Ovidiu Popescu va juca la închidere, alături de Muniru. De partea cealaltă, Miriuță îl scoate pe Nouvier și mizează pe Bud. Rămâne de văzut dacă CFR trece la un sistem cu doi atacanți sau dacă Omrani va fi pus să joace în bandă.


21:16 Pauză pe Arena Națională, nu înainte ca Muniru să ne arate tuturor că viziunea nu e chiar punctul lui forte și să ia un galben stupid pentru un fault la 60 de metri de propria poartă. Se intră la vestiare la scorul la care s-a și ieșit, dar „prognoza” pentru repriza a doua e încurajatoare, pentru că ambele echipe au arătat un ritm bun în prima parte.


21:08 BARĂ‚ FCSB! Alibec îl păcălește pe Tiago Lopes și scoate o lovitură liberă lateral stânga, Ovidiu Popescu bate înșelător cu dreptul, la colțul lung, iar execuția sa, deviată de Nascimento, lovește bara din stânga lui Mincă. 1-1 la bare, 0-0 la goluri cu șapte minute înaintea pauzei.


 


21:00 Lupta de la mijlocul terenului, unde ambele echipe au mijlocași cu potențial, e una de calitate, iar de acolo pot veni marile ocazii. Așa s-a întâmplat când Ovidiu Popescu a găsit o pasă foarte bună pentru Boldrin, iar mijlocașul brazilian a înaintat până la 16 metri și a încercat o execuție cu stângul, la colțul lung, dar Mincă s-a întins și a respins în corner.

Momcilovic e, probabil, cel mai slab jucător de pe teren, în timp ce Ovidiu Popescu are un început foarte, foarte bun. Alibec e absent.


20:53 Concluziile pe care le tragem după primele 20 de minute sunt că FCSB începe să arate a echipă de fotbal, iar CFR a venit pe Arena Națională să joace fotbal de calitate. Un detaliu interesant e că Ovidiu Popescu joacă în spatele lui Alibec, iar boldrin e retras la închidere, lângă Muniru. 


20:44 BARĂ‚ CFR! Clujenii demonstrează că e nevoie de doar doi jucători pentru a scoate din joc opt oameni ai lui Reghecampf. Boldrin pierde o minge la mijlocul terenului, Omrani și Camora combină superb, francezul îl scoate din joc pe Momcilovic cu un detaliu tehnic superb, scapă singur cu Niță și finalizează, dar goalkeeper-ul FCSB-ului lasă un picior salvator și respinge în transversală.


20:40 Prima fază controversată apare în minutul 9. Ovidiu Popescu și De Amorim creează o fază frumoasă în flancul stâng, brazilianul își prelungește mingea și așteaptă o alunecare a lui Laurențiu Rus, apoi cere penalty. Reluările arată că mijlocașul clujean s-a oprit la timp, iar De Amorim a forțat puțin căderea. 


20:37 CFR începe bine, iar Omrani se distrează cu Bălașa, dar acțiunea lui Alexandru Păun rămâne fără rezultat. Meciul are ritm, FCSB răspunde rapid, iar Alibec găsește o pasă genială pentru Ovidiu Popescu, prin care scoate din joc toată apărarea clujeană, dar preferatul lui Becali e surprins în ofsaid.


20:30 A început meciul de pe Arena Națională, iar FCSB pare că a dat lovitura, pentru că numărătoarea fanilor nu se mai oprește, de această dată, la câteva sute.


19:55 Prezent pe Arena Națională, Andrei Pal, reporterul ProSport, ne ține la curent cu ultimele mișcări de trupe. Jucătorii lui Reghecampf au ieșit la inspecția gazonului, iar vestea bună e că acesta arată bine. Vorba aceea, dacă fani nu sunt, măcar terenul să fie bun.


19:45 Reghecampf și Miriuță sunt prieteni buni, iar în această seară echipele lor joacă în același sistem: 4-2-3-1. Antrenorul CFR-ului apelează la o surpriză, iar locul lui Cristi Bud în centrul atacului e luat de Omrani. În rest, formula standard.


19:13 Echipa de start aleasă de Reghecampf! Pintilii ia loc pe bancă, Alibec e singur în atac, iar Boldrin e mijlocașul ofensiv.


19:10 Fanii care vor să-și accesorizeze echipamentul pentru meciul din această seară au câteva opțiuni. Portofelul să fie plin… fan-shop-ul are ușile larg deschise. În rest… „Trup și suflet pentru culori”


19:00 Reporterul ProSport, Dan Mirea, ne spune că e o liniște patriarhală în jurul stadionului, cu mai puțin de două ore înaintea începerii partidei care va fi transmisă în formal live blog pe www.prosport.ro. Câți spectatori anticipați că vor fi în tribune?


Putem să fim campioni. Cum Astra a câștigat opt meciuri consecutiv, așa putem și noi câștiga„, este declarația cu care Laurențiu Reghecampf, antrenorul vicecampioanei, așteaptă primul meci din playoff. FCSB primește vizita celor de la CFR Cluj într-un moment în care, în ciuda locului doi din clasament, echipa din București este văzută drept cea mai slabă din top 6. Laurențiu Reghecampf are de corectat greșelile importante din defensivă, dar și problemele din atac, acolo unde investiția de circa 2 milioane de euro în Denis Alibec poate eșua dacă atacantul continuă să nu fie sprijinit cu pase utile de mijlocul terenului. Este și motivul pentru care, în spatele lui Alibec, sunt șanse să fie încercată o nouă formulă. Jakolis, unul dintre fecesebiștii în formă, va ocupa banda dreaptă, iar în centru are șanse să intre Florin Tănase, decarul care și-a revenit după accidentarea serioasă din toamnă. Problema rămâne însă pe banda stângă, post ocupat de preferatul lui Gigi Becali. În ciuda încrederii totale pe care i-o acordă finanțatorul echipei, brazilianul a avut evoluții dezamăgitoare în acest an.

 

CFR Cluj vine la București cu un moral foarte ridicat. Ardelenii sunt tot mai aproape să elimine orice urmă a dificultăților financiare din trecut, iar pe plan sportiv lucrurile merg la fel de bine. Vasile Miriuță a revitalizat o echipă care s-a remarcat în acest sezon regulat prin apetitul penitru gol. CFR are cel mai ubn atac din campionat cu 42 de goluri, peste Dinamo cu 40 și Viitorul cu 39, iar misiunea de a marca împotriva unei apărări cu probleme nu pare deloc imposibilă. Totuși, așa cum a reieșit și din declarațiile făcute înainte de meci. „Nu vom pregăti măsuri speciale pentru Alibec. Am doi fundași foarte buni, pe Mureșan și pe Larie. Vor avea grijă de el, cu toate că Alibec e cel mai bun atacant din țară. Trebuie să avem mare grijă, pentru că poate să șuteze în orice secundă a jocului, cum a șutat și când a fost la Astra, cu noi sau să dea o pasă filtrantă„, a spus Vasile Miriuță.

Arbitrul Radu Petrescu va conduce la centru meciul FC Steaua – CFR Cluj. Radu Petrescu va fi ajutat la cele două margini de Adrian Radu Ghinguleac și Mircea Mihail Grigoriu, precum și de rezerva Marius Avram, cu toții din București.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie.
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce…
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați.
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților revoltați. "Mi-am cumpărat o casă…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
Care sunt talentele secrete ale Familiei Regale Britanice?
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…