LIVE BLOG | CS U Craiova – FCSB 2-5. Tactica lui Mangia, anulată de vedetele lui Dică

LIVE BLOG | CS U Craiova - FCSB 2-5. Tactica lui Mangia, anulată de vedetele lui Dică
  • Publicat:
  • Actualizat:

Statistica spunea că Steaua/FCSB nu a mai pierdut de 15 ani contra Craiovei, iar anul acesta câștigase ambele derby-uri jucate la Severin, 2-1 și 1-0. O ploaie rece care a udat toată duminica orașul de la Dunăre a sporit și mai mult regretele oltenilor că nu s-a inaugurat arena acoperită din Bănie, pentru care s-a împins la maxim așteptarea programării. Și totuși, pesete 10.000 de oameni au înfruntat intemperiile pentru a vedea disputa a cărei câștigătoare devenea lider în Liga 1.

Deși s-a promovat asiduu rivalitatea, organizatorii au părut că-și însușesc dinainte un statut de obediență, afișând pe tabelă denumirea Steaua în dreptul oaspeților. Și startul de meci a confirmat această inferioritate a Craiovei și pe teren. Screciu a jucat superficial o minge la centru, Florin Tănase a dus-o până în careul advers și i-a oferit lui Gnohere un assist în secunda 45. Calancea nu a apărat scurtul, confirmându-și forma proastă care- cuprinde la meciurile cu FCSB. Șocul intrării cu dezavantaj „de la vestiare” i-a pus pe butuci pe olteni și Budescu putea face 2-0 în minutul 7, dar a zguduit doar reclamele din spatele porții. Oaspeții au controlat derby-ul, etalând un joc mult mai elaborat, fără distanță între linii. Budescu și Teixeira au făcut legea la mijloc, Momcilovic ș Tănase au fost pistoane în banda stângă, iar Gnohere a arestat aproape orice minge lungă, aducându-și coechipierii în careul advers. Superioritate netă a roș-albaștrilor s-a concretizat prin golul lui Teixeira, după o fază creată, tot pe stânga, de Momcilovic. Sârbul a centrat perfect și veteranul mijlocaș a găsit vinclul dintr-o bucată. În prima repriză, oltenii n-au fost capabili să-și creeze vreo ocazie, au pierdut orice duel, fiind dominați din toate punctele de vedere de vicecampioană, cum și Dică l-a surclasat tactic pe Mangia.

După pauză situația nu s-a schimbat, Craiova fiind de-a dreptul ridicolă, iar oaspeții au pândit loviturile de umilire a teoreticei contracandidate la titlu. Și șansele au venit în casacadă, iar dacă Enache n-a fost capabil să rezolve contraatacul, Florin Tănase a făcut-o un minut mai târziu. Alibec putea să lovească și el în adversarul făcut deja groggy, dar a arătat compasiune. La 3-0, oltenii au încercat totuși să demonstreze că participă și ei la eveniment. Băluță a ratat prima ocazie, după mai mult de o oră de joc, iar Burlacu a redus din handicap, cu ajutorul devierii lui Larie. Speranțele de echilibru au fost retezate însă imediat, după o fază marca Astra Giurgiu, cu centrare Alibec și gol Budescu, croatul Kelic fiind doar privitor. S-a revanșat în următoarea fază, când a marcat cu capul pentru 2-4, la un corner. Craiova putea să mai spere dacă una dintre loviturile de cap trimise de Băluță îl depășea pe Niță. A intrat în cealaltă poartă, Florinel Coman nescăpând ocazia de a penaliza defensiva penibilă a oltenilor. Mangia a părut și el la nivelul echipei sale, la deficit de 2 goluri el trimițând pe teren doi fundași: Dimitrov și Briceag. Degeaba, fiindcă oaspeții mai puteau marca încă vreo 3-4 goluri pe final unei echipe complet debusolate, care a arătat că nu este nici pe departe capabilă să participe la o luptă pentru titlu. Băluță spunea înainte de meci: „Steliștii au marcat atâtea goluri fiindcă au întâlnit echipe mediocre”, iar discursul i s-a întors în față, fiindcă Universitatea a primit 5 goluri, dar putea să încaseze cel puțin dublu de la rivală, ca nivel oltenii nefiind duminică departe de Sănătatea Cluj. Un fan oltean a tras concluzia amară după „manita” de la Severin: „Bine că nu am inaugurat naiba stadionul cu meciul ăsta!”

CS U Craiova – FCSB 2-5 (Larie 66-aut., Kelic 72/ Gnohéré 1, Teixeira 34, Tănase 62, Kelic 69-aut., F. Coman 83) 

Echipele de start:

CS U Craiova: Calancea – Datkovic (Dimitrov 58), Kelics, Ferreira – Martici, Screciu (Briceag 84), Mateiu, Bancu – Gustavo, Băluță (cpt.), Mitriță (Burlacu 64)
Rezerve: Mitrovic, Briceag, Burlacu, Dimitrov, Mihăilă, M. Roman, Spahija

FCSB: Niță – Enache, Laries, Bălașa, Momcilovic – Popescu, Nedelcu (Pintiliis 76) – Teixeira, Budescu (F. Coman 73), Tănases (cpt.) – Gnohéré (Alibec 52)
Rezerve: Stăncioiu, J. Morais, Pintilii, L. Filip, D. Man, F. Coman, Alibec

Min. 90+2 Final de meci la Severin! FCSB se impune cu 5-2 și devine noul lider al Ligii 1. Podiumul campionatului:

1. FCSB 35p.
2. CFR Cluj 34p.
3. CS U Craiova 32p.


Min. 90 Alibec îl încearcă pe Calancea cu o scăriță din marginea careului, dar portarul gazdelor respinge cu un plonjon peste poartă. Se arată două minute de prelungire de la margine.


Min. 87 Ovidiu Popescu reia mult peste poartă, din centrul careului, după o centrare a lui Denis Alibec.


Min. 83 GOOOL FCSB! Florinel Coman închide meciul cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Larie. Fundașul a recentrat din voleu la bara a doua, iar Coman a trimis pe jos pentru 5-2.


Min. 82 Dimitrov centrează în fața porții, Bălașa respinge în afara terenului. Lovitură de colț pentru gazde, a șasea pe care o au „Poneii”.


Min. 78 Mangia le face semn elevilor săi să avanseze.


Min. 77 Băluță a fost aproape de 4-3! Căpitanul gazdelor a reluat cu capul din centrul careului, dar Niță a respins cu vârful degetelor peste poartă. Același Băluță a reluat în urma loviturii de colț, tot cu capul, pe spațiul porții. Niță a reținut în doi timpi de această dată.


Min. 72 GOOOL Craiova! Kelic înscrie din nou! Fundașul s-a desprins de Bălașa, după care l-a învins pe Niță cu o reluare pe centrul porții. Portarul oaspeților întârzie din nou reluarea jocului, deși FCSB conduce cu 4-2! Atitudinea liderului din Liga 1…


Min. 69 GOOOL FCSB! Kelic înscrie și el în propria poartă după o centrare puternică a lui Alibec. Budescu a ratat întâlnirea cu balonul, dar fundașul gazdelor l-a învins pe Calancea.


Min. 66 GOOOL Craiova! Gazdele înscriu după un șut deviat al lui Burlacu. Mijlocașul a trimis mult în lateral, dar Larie a deviat decisiv balonul, iar Niță n-a mai putut interveni. Niță își bagă mingea sub tricou și întârzie reluarea jocului! 


Min. 62 GOOOL FCSB! Tănase intră în centru din flanc, fundașii Craiovei sunt trași spre poartă, iar decarul oaspeților înscrie cu un șut la colțul lung. Suporterii Craiovei au început să plece de la stadion. 


Min. 61 Ocazie imensă pentru FCSB! Tănase îi trimite pe poziție viitoare lui Enache, care vine lansat din apărare. Fundașul scapă singur cu Calancea, dar reia pe lângă poartă din situație de unu la unu cu portarul. Fundașul râde, în timp ce Dică se ia cu mâinile de cap.


Min. 56 În timp ce Mangia nu înțelege cu arbitrul pe rezervă în privința jucătorilor care ies de pe teren, Budescu trece pe lângă 3-0. Momcilovic i-a pasat în centru mijlocașului, acesta a șutat spre vinclu, dar Calancea a respins în afara terenului.


Min. 52 Prima schimbare a partidei: Denis Alibec intră în locul lui Harlem Gnohéré.


Captură Digi Sport


Min. 47 Fază controversată la Severin! Mitriță cade ușor în careu după un duel cu Larie. Istvan Kovacs nu este impresionat și indică lovitură de la poartă. Jucătorii și suporterii gazdelor au solicitat lovitură de pedeapsă.


Min. 46 A început repriza a doua! Lovitura de start le-a aparținut gazdelor. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


Pauză | Devis Mangia a convocat o ședintă în vestiar. Sunt prezenți și jucătorii aflați pe banca de rezerve, care inițial rămăseseră pe teren.


Pauză | Statisticile primei reprize: Posesie (52%-48%), Șuturi (2-5), Șuturi pe poartă (0-2), Lovituri de colț (1-0), Ofsaiduri (0-3). Faulturi (6-7).


Min. 45 Pauză la Severin! Oltenii trebuie să schimbe ceva în partea secundă. Clasamentul Ligii 1, la acest scor, arată în felul următor:

1. FCSB 35p. (+23)
2. CFR Cluj 34p. (+15)
3. CS U Craiova 32p. (+10)


Min. 41 Suporterii Craiovei cântă timid în acest moment. FCSB domină fără drept de apel. Elevii lui Mangia n-au reușit să trimită niciun șut pe spațiul porții.


Min. 40 Denis Alibec a fost trimis la încălzire.


Min. 34 GOOOL FCSB! Teixeira majorează diferența la Severin. Momcilovic a pasat în interiorul careului, unde a apărut veteranul gazdelor, care a reluat simplu, cu latul, în dreapta lui Calancea.


Gnohere urlă de bucurie, Teixeira este îmbrățișat de colegi. Foto: Mediafax


Min. 25 Raportul posesiei 49% – 51%. Lovituri de colț: 0-0. Șuturi: 0-4. Singurul șut pe spațiu porții expediat până acum a fost golul din secunda 44.


Min. 16 Cartonaș galben pentru Larie după un fault asupra lui Mitriță. Este primul avertisment acordat de centralul Istvan Kovacs în această seară.


Min. 12 Martic centrează șutat din marginea careului, dar Momcilovic deviază balonul iar Niță reține fără probleme.


Min. 9 Craiova putea egala după o gafă a lui Niță. Portarul oaspeților a ieșit hazardat din poartă, s-a dus în alunecare în fața lui Mitriță, dar a șters balonul. Mitriță n-a reușit să ajungă la balon și să reia spre poartă, astfel că FCSB scapă cu fața curată.


Min. 7 Ocazie pentru FCSB! Pasa lui Teixeira ajunge în lateral la Budescu. Mijlocașul a reluat la colțul scurt, dar n-a reușit să prindă cadrul porții. Gazdele nu-și revin după golul marcat de Gnohere în primul minut.


Foto: Mediafax


Min. 1 GOOOL FCSB! Gnohere deschide scorul după 44 de secunde! Tănase i-a pasat în centru atacantului francez, care a reluat violent la colțul scurt. Calancea n-a putut respinge, astfel că oaspeții deschid scorul la prima acțiune periculoasă.


Min. 1 A început partida dintre Craiova și FCSB! Aproximativ 10.000 de suporteri se află în tribunele stadionului din Severin. Derby-ul etapei este condus de Istvan Kovacs. Gazdele n-au fost niciodată pe primul loc, de când au promovat în Liga 1.


19:55 CFR Cluj a terminat la egalitate, 0-0, partida de acasă cu Gaz Metan Mediaș. CFR a acumulat astfel 34 de puncte după 16 meciuri, astfel că cine învinge în această seară poate trece pe primul loc. Ambele au câte 32 de puncte.


19:40 Cu siguranță, unul dintre duelurile care pot decide partida de la Severin este cel care se va petrece pe banda stângă a ofensivei gazdelor. Acolo va juca Mitriță, unul dintre cei mai rapizi și mai tehnici fotbaliști din campionat, acesta urmând să îl aibă adversar pe unul dintre cei mai ezitanți jucători ai FCSB-ului. Gabi Enache este titular după ce Romario Benzar a devenit indisponibil pentru o perioadă mai lungă de timp, totul din pricina rupturii musculare pe care acesta a suferit-o în Israel, în partida cu Beer Sheva.


19:32 În ciuda numelor care compun echipa de start a FCSB-ului, Nicolae Dică a ales ca banderola de căpitan să stea pe brațul lui Florin Tănase. Denis Alibec, fostul căpitan deja, stă pe banca de rezerve alături de Mihai Pintilii, un alt fotbalist obișnuit să poarte banderola. De partea cealaltă, lucrurile sunt simple: Băluță, omul nr. 1 al oltenilor în acest sezon, este căpitanul echipei.


19:15 FCSB a anunțat primul 11 cu care va aborda jocul din această seară de la Severin.


Meciul CS U  – FCSB se potrivea ca untul cu mierea cu inaugurarea noii arene din Craiova, însă stadionul din Bănie nu a primit încă toate avizele și fanii olteni și-au luat azi bilet pentru Turnu Severin sau floricele și o doză de bere pentru fotoliul din fața televizorului. „Dacă ar fi atmosfera măcar cum a fost la Chiajna, câștigăm sigur”, a declarat decarul Băluță, care, în ultimele trei meciuri, toate în deplasare, a marcat de fiecare dată.

„Trenule, mașină mică!”

Cu un antrenor italian, Devis Mangia, care începe să dea greutate Ligii 1, formația prezidată de fostul impresar de fotbaliști australieni, Marcel Popescu, se află la egalitate de puncte cu trupa lui Dică, 32 după 15 partide, însă cu un golaveraj inferior. „E incredibil că doar în câteva zile am avut foarte mulți fani la Timișoara, apoi la Iași, apoi la Chiajna, apoi la Brașov. Pentru noi, e o senzație deosebită și o mare bucurie să vedem cât de iubită este această echipă. Îi așteptăm și la Severin, mă bucură inițiativa clubului de a pune la dispoziție o garnitură de tren pentru suporterii din Craiova care vor să vină la Severin, consider că orice încercare de a umple stadionul la un asemenea meci e binevenită”, a declarat italianul Mangia.

Ali back in bussines

Vicecampioana are un moral de oțel generat de evoluția fără greșelă din Europa League, iar apele s-au mai liniștit după ce căpitanul Denis Alibec a fost reprimit în lot pentru a-i face concurență omului cu golul, francezul Harlem Gnohere. Nicolae Dică (38 de ani) nu se va putea baza pe Benzar și Planic, ambii accidentați, iar Pintilii ar putea apărea pe banca de rezerve. De partea cealaltă, Devis Mangia nu beneficiază de aportul lui Rossi, însă își poate lărgi zâmbetul pentru că are cinci soluții pentru linia ofensivă: Băluță, Mitriță, Gustavo, Roman și Burlacu.

Când Mihai Stoica devine un tip generos

„Am citit o declarație a lui Alexandru Băluță în care se arată nemulțumit de faptul că noi nu considerăm meciul acesta important. Nu știu cine de la Steaua a spus așa ceva. Știu doar că pentru noi este cel mai important meci al acestei părți a sezonului. Sigur că ne dorim foarte mult să ne consolidăm prima poziție din grupa de Europa League, dar, la momentul actual, cel mai important meci este cel cu Universitatea Craiova. O să-mi prezint scuzele, pentru că am spus că ne vom lupta la titlu doar cu CFR Cluj. În momentul de fața, cred că Universitatea Craiova practică, în afara noastră, cel mai bun, cel mai spectaculos și cel mai eficient fotbal din Liga I” , a prefațat întâlnirea Mihai Stoica, oficialul viceampioanei.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani:…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…