LIVE BLOG | Astra – Copenhaga 1-1. Campioana a sperat după golul lui Teixeira, dar s-a prăbușit în repriza a doua

 LIVE BLOG | Astra - Copenhaga 1-1. Campioana a sperat după golul lui Teixeira, dar s-a prăbușit în repriza a doua
  • Publicat:
  • Actualizat:

ASTRA – COPENHAGA 1-1 (Teixeira 7 / Delaney 64)

Echipele de start:

  • Astra: Astra: Lung Jr. –   Vangjeli, Geraldo Alves, Fabricio, Junior Morais –   Lovin,   Seto (De Amorim 72), Boldrin – Boudjemaa (Săpunaru 60), Daniel Niculae (D. Florea 90+3), Teixeira
  • Copenhaga: Olsen – Andersen, Johansson, Zanka, Augustinsson –   Verbic (Amankwaa 81), Delaney,   Kvist, Toutouh (Falk 61) – Cornelius, Santander

22:20 S-a terminat meciul! 1-1, după 90 de minute începute foarte bine de Astra, care a deschis scorul prin Teixeira, în minutul 7. În repriza a doua, echipa lui Șumudică s-a retras și le-a permis danezilor să egaleze și chiar să forțeze victoria.


22:17 Trei minute de prelungire. Astra nu mai re nicio pretenție ofensivă, iar Șumudică îl introduce pe Florea pe teren pentru a mai câștiga câteva secunde.


22:13 Nu, sub nicio formă Astra nu mai poate emite vreo pretenție. Echipa e prăbușită fizic, jucătorii nu mai aleargă, iar rezervele nu au adus niciun plus. Danezii stau în jumătatea lui Silviu Lung și par și ei mulțumiți cu acest scor.


22:06 Astra are probleme destul de mari. Nu mai joacă nimic, a devenit o echipă lungă, iar introducerea lui Săpunaru mai mult a încurcat. În acest context, Falk a centrat perfect pentru Verbic, dar slovenul a ratat lovitura de cap din poziție bună.


21:59 Șumudică e nevoit să mute din nou. De data asta mizează pe atac, cu De Amorim în locul lui Seto. Se schimbă iar sistemul, se trece la 4-2-3-1, dar mai sunt doar 18 minute din meci.


21:51 GOL COPENHAGA! Solbaken e inspirat. Introdus de trei minute pe teren, Falk dă o pasă superbă pentru Delaney, îi scoate din joc pe Săpunaru și Vangjeli, iar mijlocașul central al danezilor finalizează violent și nu-i lasă nicio șansă lui Silviu Lung.


21:47 Prima imagine cu Cristian Săpunaru în tricoul Astrei. Fundașul naționalei intră pe teren în minutul 60, în locul lui Boudjemaa, și va fi folosit la închidere, alături de Seto și Lovin,.  Boldrin va juca în dreapta, Teixeira în stânga, iar Niculae rămâne unicul vârf. Schimbă și danezii, cu Falk în locul lui Toutuh.


21:40 Stăm și noi și ne întrebăm cum a reușit Copenhaga să înscrie de 16 goluri în cele patru meciuri oficiale jucate în acest sezon. Vedeta lor, Cornelius, nu arată nimic, atinge foarte puține mingi, iar mijlocașii sunt incapabili să-l pună în valoare. Cu ceva mai mult curaj, Astra s-ar putea alege cu un rezultat și mai bun.


21:32 A început repriza a doua, iar cei doi antrenori intră cu aceeași echipă din startul meciului. Gavrilaș, Oros, Săpunaru, Alexandru Stan, Boubacar, De Amorim și Florea sunt rezervele lui Marius Șumudică.


21:16 Se termină primele 45 de minute, iar finalul reprizei le aparține danezilor. Kvist aruncă lung de la margine, în stilul făcut celebru de Islanda la EURO, Silviu Lung iese complet aiurea și ratează întâlnirea cu mingea, dar are noroc cu fundașii, care-l împiedică pe Santander să împingă balonul în poarta rămasă goală. se intră la cabine cu 1-0, scor bun pentru Astra.


21:11 Jocul ofensiv al danezilor înseamnă centrări spre Cornelius și Santander, tactică ușor de anihilat de fundașii Astrei. Nu sunt probleme pentru giurgiuveni, care continuă să se închidă bine. Partea mai puțin bună e că nu prea mai pun probleme în atac.


21:03 Pe fază defensivă, sistemul Astrei se transformă în 4-5-1. Toată lumea muncește, începând cu Daniel Niculae, singurul atacant al giurgiuvenilor. Mijlocașii închid bine culoarele, iar flancurile sunt bine păzite. Dacă ritmul impus de Copenhaga nu se schimbă, Astra poate sta liniștită.


20:55 Pauză de hidratare, la mijlocul primei reprize. Ritmul jocului e destul de slab, Astra a cedat posesia, dar linia de mijloc față față cu succes luptei dintre compartimentele mediene.  Delaney pătrunde bine în careu, șutează din unghi, dar trimite mult peste poartă.


20:49 Danezii cer penalty, după o intervenție periculoasă a lui Fabricio în propriul careu, dar Istvan Vad lasă jocul să continue. E o fază grea, la care se putea acorda lovitură de la 11 metri.


20:43 E devreme, au trecut doar 13 minute, dar Copenhaga nu pare chiar echipa de care să ne temem. Astra are avantajul unui gol rapid, dar trebuie să aibă grijă să nu încaseze gol sau goluri pe teren propriu, motiv pentru care giurgiuvenii au făcut un mic pas în spate.


20:38 GOOOOOOL ASTRS! Trec doar șapte minute și campioana Ligii 1 înscrie primul gol din istorie în Liga Campionilor. Boudjemaa insistă foarte bine în flancul drept, pasează în careu pe Teixeira, iar mijlocașul portughez îl învinge pe Olsen cu un șut cu dreptul, bine plasat. Astra începe nesperat de bine.


20:30 A început meciul, într-o atmosferă departe de ceea ce vedem de obicei în meciurile de Liga Campionilor. Dar Astra e obișnuită cu acest dezavantaj.


20:07 Dacă la București ploaia și-a cam făcut de cap, la Giurgiu vremea e puțin mai bună, dar, chiar și așa, fanii nu se înghesuie pe arena Marin Anastasovici. Cele două echipe au ieșit la încălzire, iar Dani Coman ne anunță că Astra va întâlni un adversar redutabil.


19:55 Avem cele două echipe de start. Șumudică începe în 4-3-3, iar vestea bună pentru toată lumea e că nu joacă Oros. Săpunaru e doar rezervă, iar Daniel Niculae se află în centrul atacului. Față de meciurile din campionat, Alex Ioniță a ieșit din schemă.


 


19:45 Câteva cuvinte despre Copenhaga, o mai veche cunoștință a fotbalului românesc. Fosta adversară a Stelei și a CFR-ului a ajuns în turul al treilea după un 9-0 în dubla manșă cu Crusaders, din Irlanda de Nord, iar pe plan intern a marcat de șapte ori și n-a primit niciun gol în cele două runde din campionatul Danemarcei. Greu? Cam da, în condițiile în care nu joacă Alibec.


19:15 O oră și 15 minute până la debutul absolut al Astrei în Liga Campionilor. Și începem cu o știre bună pentru Marius Șumudică. Digi Sport informează că Dan Matei, secretarul Astrei, a discutat cu observatorul meciului cu FC Copenhaga, iar trimisul UEFA i-a mărturisit că, din punctul său de vedere, antrenorul campioanei poate lua loc pe banca tehnică, în ciuda suspendării primite din partea FRF pentru că a jucat la pariuri.

Delegatul le-a transmis oficialilor Astrei că nu a primit din partea UEFA un act prin care să fie înștiințat de suspendarea lui Șumudică, dar, în lipsa unui document emis în acest sens, antrenorul român refuză să stea pe bancă la meciul tur, pentru a nu-și atrage o altă pedeapsă din partea FRF. Totuși, e posibil ca Șumudică să se afle pe bancă la meciul retur, de la Copenhaga.


Au mai rămas câteva ore până la debutul al Astrei în preliminariile Champions League. Campoana României joacă în premieră în cea mai tare competiție intercluburi a Europei și speră ca în meciul cu FC Copenhaga să dea uitării înfrângerea usturătoare suferită în prima etapă a sezonului (1-4 cu Dinamo) și să amintească de meciurile spectaculoase făcute în sezonul trecut.

Misiunea giurgiuvenilor nu va fi deloc ușoară, în condițiile în care vor aborda meciul fără trei jucători cheie din sezonul trecut (Găman și Queiros s-au transferat la alte echipe, Alibec e accidentat), dar și fără omul care a adus în premieră titlul Astrei, tehnicianul Marius Șumudică. Șumi își ispășește suspendarea primită în sezonul trecut pentru pariuri, iar acum contactul său cu echipa e unul minim. De pregătire se ocupă secundul Cristian Petre, iar Astra a părut să resimtă din plin absența lui Șumi în partida cu Dinamo.

Chiar și așa, Astra e încrezătoare într-un parcurs cât mai lung în cupele europene, iar pentru asta are nevoie de o victorie în această seară. Danezii sunt însă obișnuiți cu meciurile tari din Liga Campionilor. Cu excepția anului trecut, când a participat în Eurpa League, Copenhaga a jucat în preliminariile Champions League șase sezoane consecutiv, obținând de fiecare dată măcar calificarea în play-off. În două dintre aceste ocazii a ajuns până în grupe, iar în sezonul 2010-2011 s-au calificat în optimi, dintr-o grupă cu FC Barcelona, Rubin Kazan și Panathinaikos.

Debutează Săpunaru?
Cum la nivelul primului 11 nu pot apărea modificări majore față de înfrângerea cu Dinamo, din lipsă de opțiuni, giurgiuvenii speră într-o schimbare în atitudinea jucătorilor față de meciul de sâmbăta trecută.

Ar putea apărea însă în echipa campioanei în premieră fundașul Cristian Săpunaru, care a fost adus la finalul săptămânii trecute. „Săpun” nu este însă pus la punct cu pregătirea fizică și e posibil să fie folosit doar pe parcurs, dacă situația o va cere.

ASTRA – COPENHAGA, echipele probabile

  • Astra: S.Lung – Vangjeli, Fabricio, Oros, J.Morais – Seto, Lovin, Boldrin – Boudjemaa, D.Florea, Teixeira
  • Copenhaga: Olsen – Ankersen, Jorgensen, Johansson, Augustinsson – Kusk, Delaney, Kvist, Falk – Santander, Cornelius

Își pot asigura tot sezonul

O victorie în dubla cu Copenhaga pare vitală în acest moment pentru Astra, în condițiile în care clubul se confruntă în continuare cu mari probleme financiare. Practic, eliminarea danezilor ar asigura deja participarea Astrei în grupele Europa League și totodată venituri de peste 5 milioane de euro. Dacă ar trece și de play-off și ar ajunge în grupele Champions League, Astra ar avea asigurate câștiguri de aproximativ 20 de milioane de euro.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…