Liga 1, etapa a 4-a | Petrolul și Rapid au terminat la egalitate, 0-0. Astra a învins CSMS Iași cu 2-1

Liga 1, etapa a 4-a | Petrolul și Rapid au terminat la egalitate, 0-0. Astra a învins CSMS Iași cu 2-1
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciurile de astăzi:

  • Astra – CSMS Iași 2-1 (Seto ’16, Fatai ’39 / C. Munteanu ’64)
  • Petrolul – Rapid 0-0

22:57 Pe Ilie Oană, Petrolul și Rapid au terminat la egalitate, 0-0. Gazdele au fost mai periculoase pe toată durata partidei, dar giuleștenii au fost cei care au marcat, golul lui Ciolacu fiind anulat pentru un fault în atac. În urma acestui rezultat, Petrolul ocupă locul doi în Liga 1, cu 10 puncte, iar Rapid se află pe șapte, cu 5 puncte.


22:52 N’Koyi trece pe lângă deschiderea scorului în minutele de prelungire. centrarea lui mutu este reluată cu călcâiul de atacantul Petrolului, însă Bornescu nu este surprins. Meciul se termină 0-0.


22:45 Hoban trage de la peste 20 de metri, dar Bornescu este la post și prinde fără probleme.


22:37 Adrian Mutu reia slab, peste poartă, o centrare care l-a găsit singur în careul Rapidului.


22:25 Centrarea lui Nepomuceno este respinsă în corner de Mera. Rapidistul le dă puține emoții colegilor, orice greșeală în acea zonă putând trimite mingea în propria poartă.


22:14 Ocazie uriașă de gol pentru Rapid. Coman îl driblează pe Fanchone, îi pasează lui Dică, iar acesta, cu poarta goală, trage în Hoban.


22:12 Tamuz se află la capătul unui contraatac al Petrolului. Mutu îi pasează israelianului, dar șutul acestuia din urmă este respins de Bornescu îl lateral


21:46 Finalul primei reprize îi găsește pe cei de la Petrolul în atac. Șutul lui De Lucas este deviat în corner, iar mingea trimisă pe poartă de Mustivar este prinsă cu siguranță de Bornescu. La faza imediat următoare, Pecanha iese greșit, mingea îl sare, iar Ciolacu o trimite în poartă. Se fluieră însă fault în atac, jucătorul Rapidului ținând mâna pe Fanchine înainte de a trimite în plasă.


21:41 Bornescu iese iarăși greșit la o centrare și boxează slab, iar mingea ajunge la Albin. Jucătorul Petrolului trage din prima, însă mingea se duce aproape paralel cu linia porții giuleștenilor.


21:38 Emil Dică primește primul cartonaș galben al partidei pentru un fault la mijlocul terenului.


21:27 Marian Stoica este avertizat de centralul partidei pentru un fault la Albin. Jucătorul Rapidului nu preimește însă cartonașul galben.


21:17 Rapidiștii au o ocazie bună de a deschide scorul. Coman trage puternic spre poarta lui Pecanha, dar mingea pare că îl lovește în mână pe Mustivar. Centralul Istvan Kovacs nu dictează nimic.


21:14 Bornescu iese greșit la o centrare, Mustivar reușește să îi ia fața portarului, dar lovitura de cap a jucătorului gaydelor se duce peste poartă.


21:04 Prima ocazie a meciului aparține gazdelor, prin Toto Tamuz. Atacantul reia cu capul pe lângă poartă o centrare venită dintr-un corner executat de pe partea stângă în direcția de atac a Petrolului.


21:00 Pe Ilie Oană a început partida Petrolul – Rapid, din etapa a patra a Ligii 1


20:45 Petrolul – Rapid, echipele de start

Petrolul: Pecanha – Beța, Alves, Hoban, Fanchone – De Lucas, Mustivar – Albin, Mutu, Teixeira – Tamuz
Rezerve: Bolboașă, Peteleu, Nkoy, Nepomuceno, Astafei, Marinescu, Satli

Rapid: Bornescu – Savin, Mera, Tânc, Stoica – Dică, Negru – Coman, Roșu, Cojocnean – Ciolacu
Rezerve: Drăghia, Iacob, Pancu, Săndulescu, Balint, Buș, Martin


20:25 Final de meci la Giurgiu. Astra se impune la limită în fața lui CSMS Iași și acumulează 9 puncte după 4 meciuri disputate în acest debut al Ligii 1. Formația lui Isăilă a dominat partida, dar moldovenii ar fi putut să producă surpriza și să plece cu un punct de la deținătoarea Cupei României.


21:10 Am intrat în ultimele 10 minute ale timpului regulamentar de joc, iar ieșenii dau semne că ar putea reveni pe tabelă. Jocul lor nu impresionează, dar Astra are o evoluție foartă slabă în a doua parte a meciului.


GOL CSMS IAȘI. C. Munteanu (’64)

O minge prelungită pe spate de Wesley, după o lovitură liberă, este reluată din voleu de C. Munteanu, la colțul scurt, fără șanse pentru Lung.


19:52 Cristescu trimite un șut puternic de la marginea careului, dar mingea se duce peste poartă


19:49 Fatai ajunge în poziție bună în careul ieșenilor, încearcă să-l lobeze pe Caparco, dar portarul italian stă bine pe picioare și reușește să respingă în lateral.


19:36 A început a doua repriză. La oaspeți a intrat Dedu în locul lui Olah.


19:19 Astra intră la cabine în avantaj după ce Seto și Fatai au marcat cele două goluri ale giurgivenilor. De cealaltă parte, ieșenii au avut o bară, prin Pălimaru.


19:12 GOL ASTRA. Fatai (’39)

Astra își dublează avantajul pe tabelă. Kehinde Fatai finalizează din interiorul careului cu un șut la colțul lung.


19:07 Ocazie mare pentru Astra. De Amorim pătrunde în careul ieșenilor, centrează în fața porții, dar Enache trimite pe lângă poartă dintr-o poziție ideală.


19:01 Pălimaru este lansat în adâncime, dar Junior Morais îl ajunge din urmă și îi blochează șutul. Corner pentru ieșeni.


18:56 Fatai câștigă un duel aerian în careul ieșenilor, dar lovitura sa de cap este respinsă de portarul Caparco


18:48 La numai trei minute distanță, Clement Pălimaru lovește bara porții lui Silviu Lung. CSMS Iași dă semne că ar putea reveni în joc în ciuda faptului că a primit gol rapid


18:45 GOL ASTRA. Seto Takayuki (’16)

Japonezul Astrei deschide scorul cu un șut pe jos de la circa 18 metri, după o minge așezată de Fatai, aflat cu spatele la poartă


16:30 Astra are lovitura de începere și va ataca de la stânga spre dreapta


18:27 Iată echipele de start și rezervele meciului Astra – CSMS Iași, care urmează să înceapă de la ora 18:30


Ieșenii n-au timp de respiro. După umilința cu Petrolul din Copou, scor 1-5, nou-promovata CSMS Iași va înfrunta în week-end, sâmbătă, de la orele 18:30, un alt adversar „european”, cu aspirații la titlul de campioană. Deși întâlnirea de la Giurgiu dintre Astra și CSMS are o favorită certă, ambele formații au stări de spirit asemănătoare după înfrângerile din etapa precedentă.

Giurgiuvenii lui Daniel Isăilă nu-și mai permit un alt pas greșit după cel de la Botoșani, ceea ce ar cântări greu în lupta pentru titlu, în timp ce ieșenii au ca bornă o primă repriză bună cu Petrolul, pe care speră să o dubleze în partida cu Astra.

Acest lucru își dorește și antrenorul Marius Lăcătuș, care este optimist în ceea ce privește obținerea unui rezultat bun. „Ne așteaptă un meci destul de dificil, în compania unei echipe care are ca obiectiv titlul de campioană. Nu va fi deloc ușor și sper ca în zilele ce au urmat meciului cu Petrolul să ne fi revenit. Vrem să facem un meci bun la Giurgiu, să demonstrăm că eșecul din partida cu Petrolul a fost doar un accident și să obținem un rezultat pozitiv. Gazdele au jucători valoroși, care pot face diferența, dar nu ne este teamă”, a declarat Marius Lăcătuș, care a explicat cum a încercat să-i motiveze pe jucători după eșecul cu Petrolul: „Am încercat să scoatem în evidență părțile bune din acel meci. Acesta este și marele regret, faptul că am reușit o primă repriză bună în care am fost egalii Petrolului, ne-am creat ocazii de gol, am și marcat. Încercăm să plecăm de la acea primă repriză bună care le poate da încredere jucătorilor”.

Lăcătuș a explicat că l-a surprins eșecul Astrei la Botoșani, cu atât mai mult cu cât moldovenii s-au impus în inferioritate numerică: „M-a surprins înfrângerea Astrei la Botoșani, cu toții ne așteptam la o victorie a giurgiuvenilor. S-a văzut încă o dată că atunci când ai o dorință mare, agresivitate, disciplină tactică, poți obține un rezultat favorabil”.

Wesley încă nu e sută la sută pregătit fizic

Legat de Wesley, tehnicianul a precizat că brazilianul nu este încă sută la sută din punct de vedere fizic, dar crede că atacantul venit în această vară poate ajuta echipa chiar și în aceste condiții. „Wesley încă nu este sută la sută pregătit fizic, dar poate trage de el astfel încât să fie util echipei. Indiferent dacă joacă un meci întreg sau mai puțin, Wesley poate ajuta echipa prin calitățile pe care le are”, a completat Marius Lăcătuș.

În ultimele zile, Lăcătuș a devansat antrenamentele de dimineață, încercând să evite astfel expunerea jucătorilor la temperaturi ridicate. „Căldura nu este un adversar doar pentru noi, ci pentru toată lumea. La meci vom juca în aceleași condiții și noi, și ei. În ultimele zile ne-am antrenat mai devreme dimineața, am ieșit pe teren la ora 10.00, am încercat să ieșim cât mai puțin pe căldură”, a menționat șeful băncii tehnice ieșene.

Marius Lăcătuș a deplasat la Giurgiu un lot format din 19 jucători din care lipsesc Milan Mitic (suspendat), Liviu Mihai, Lukacs Bole (accidentați), Grecu, Bădic și Crengăniș (lăsați acasă).


Petrolul – Rapid, un derby cu implicații sentimentale pentru Lucescu jr.

Petrolul și Rapid se întâlnesc sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul „Ilie Oană”, într-un meci considerat derby de suporterii ambelor echipe. Fanii aduc ca principale argumente în acest sens faptul că au fost primele grupări cu galerii organizate și lipsa de ajutor din partea politicului în perioda de dinaintea anului 1989. Petrolul nu a mai câștigat în campionat contra Rapidului din anul 2000, însă acum pornesc din postura de mare favorită.

Ploieștenii au câștigat maximum de puncte în primele trei etape și au obținut o calificare impresionantă în play-off-ul Europa League contra cehilor de la Viktoria Plzen pe care i-au eliminat după o remiză pe teren propriu (1-1) și o victorie cu 4-1 în deplasare. De partea cealaltă, Rapid se va deplasa la Ploiești din postura de echipă nou-promovată. Ionel Ganea recunoaște valoarea adversarului, dar speră ca echipa sa să obțină un rezultat pozitiv: „Întâlnim cea mai în formă echipă din campionatul nostru. Vom merge să jucăm fotbal și să obținem un rezultat pozitiv. Meciul nu va fi ușor, ei au și un avantaj din punct de vedere al fanilor. Suntem într-o creștere a formei sportive, nu trebuie să ne gândim foarte mult cu cine jucăm”, a declarat antrenorul Rapidului.

Răzvan Lucescu, revedere cu echipa sa de suflet

Meciul are o perspectivă interesantă și datorită faptului că Răzvan Lucescu, antrenorul Petrolului, va înfrunta echipa alături de care a obținut cele mai mari performanțe din cariera sa, Rapid fiind echipa cu care fostul selecționer este asociat. Lucescu a pregătit formația bucureșteană în două mandate (2004-2007 și 2011-2012), reușind să câștige cu Rapid de două ori Cupa României în 2006 și 2007. Numele său este legat de cea mai mare performanță europeană a echipei din Giulești: sferturile de finală ale Cupei UEFA în 2005-2006, sezon în care a giuleștenii au fost eliminați de Steaua. Ultimul sezon în care Rapid a fost o echipă cu pretenții (2011-2012) a coincis cu cea de-a doua perioadă petrecută de Răzvan Lucescu pe banca formației bucureștene.

Antrenorul Petrolului admite că echipa sa pornește favorită în meciul cu Rapid, însă a atras atenția asupra pericolului unei astfel de întâlniri: „Riscăm să fim prea siguri de noi. Meciul  va fi complicat dacă nu vom fi atenți la fiecare detaliu. Petrolul traverseză un sezon bun, dar în spatele Rapidului rămâne tradiția și experiența unor jucători precum Dică, Negru și Pancu”.

Răzvan Lucescu a intrat în inima suporterilor giuleșteni în sezonul 2002-2003, când Rapidul a câștigat ultimul titlu de campioană. Lucescu ocupa funcția de vice-președinte al clubului, însă nu a ezitat să revină între buturi la un meci cu FC Argeș, într-un moment în care echipa antrenată pe atunci de Mircea Rednic nu putea conta pe portarii din lot.

Căpitanii veterani sunt în mare formă

Adrian Mutu (35 de ani) trece printr-o perioadă foarte bună, discuțiile pe marginea convocării sale la echipa națională intensificându-se în urma prestațiilor reușite din ultimul timp. Căpitanul Petrolului a marcat patru goluri în acest debut de sezon (două în campionat și două în Europa League). De partea cealaltă, Daniel Pancu, cel care va împlini 37 de ani pe 17 august, a înscris două dintre cele patru goluri reușite de echipa sa în campionat. Nu numai pentru Răzvan Lucescu va fi vorba despre o confruntare cu fosta sa echipă. Doi oameni de bază din actuala echipă a Petrolului, Peterson Pecanha (34 de ani) și Filipe Teixeira (33 de ani), au trecut prin Giulești în trecut. Portarul brazilian avut o relație apropiată cu fanii Rapidului, fiind ultimul străin care a rămas în lotul echipei în sezonul 2012-2013, stagiune plină de probleme din punct de vedere financiar, la finalul căreia Rapid a fost retrogradată la TAS.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…