Leo Grozavu tună: „Campionatul e compromis! Trebuia oprit, dar banul dictează. Când ești handicapat nu poți răzbate” | EXCLUSIV

Leo Grozavu tună: „Campionatul e compromis! Trebuia oprit, dar banul dictează. Când ești handicapat nu poți răzbate” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Liga 1 cu 18 echipe din sezonul viitor are tot mi mulți adepți. Și antrenorul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu, este de părere că un campionat viitor cu 18 echipe ar fi mult mai atractiv decât sistemul atual cu play-off și play-out.

În opinia lui Grozavu, campionatul actual este compromis și sunt șanse mari ca și sezonul viitor să fie afectat dacă nu se iau măsuri.

„E un campionat din punctul meu de vedere compromis. Trăim niște momente ciudate, unice în viață, e destul de dificil să poți să spui ceva. Nu pot găsi vinovați, dar este un campionat compromis în totalitate. Vedeți că sunt țări mult mai civilizate decât noi care au întrerupt competiția. Nu cred că ăia sunt tâmpiți când au întrerupt campionatul. Pentru că își doresc ca atunci când fac lucrurile, să le facă bine. Noi ne luăm după țări mult mai dezvoltate ca noi, cel puțin din punct de vedere sportiv, ca să nu spun economic. Ne luăm după Italia, Anglia, Spania, Germania… Vedeți că Franța, Olanda, Belgia au oprit campionatul pentru că vor să facă lucrurile bine. Noi am mers cu un campionat șchiop, cu foarte multe probleme. Nu întâmplător acum apar totul felul de cazuri, infectări. E destul de ciudat ceea ce se întâmplă”, a declarat pentru ProSport antrenorul Leo Grozavu.

Grozavu vrea un campionat cu 18 echipe

Tehnicianul ar fi dorit ca acest campionat să se încheie mai devreme: „Eu cred că un campionat cu 18 echipe ar avea mult mai multă atractivitate, ar fi mult mai vizionat. Sunt orașe în țară care cred eu că suferă după fotbal, oamenii din jurul fotbalului ar fi mult mai interesați decât acest play-off, play-out. Până la un punct. Uitați-vă și în acest an!

Fără să jignesc pe nimeni, nu știu ce atractivitate are un meci între două echipe care participă la play-off și care nu pot participa în competițiile europene. Nu văd care e sensul, atractivitatea. Să nu mai spun de faptul că este comprimată foarte mult o competiție în care nu există egalitate.

Unele echipe joacă 40 de meciuri pe an, altele 20 și ceva de meciuri. Eu  am spus, cred că competiția asta trebuia oprită mai demult, chiar dacă erau anumite pierderi. Dar din păcate banul dictează. În momentul de față televiziunile spun că nu mai plătesc, cluburile sunt doar la mâna televiziunilor și nu pot să supraviețuiască fără acești bani din televiziune. Nu numai că am compromis acest campinat, dar riscăm să-l compromitem și pe următorul”.

Campionat șchiop

Tehnicianul nu vede cum poate relua Dinamo campionatul: „E destul de dificil pentru Dinamo să iasă dintr-o astfel de situație, este acolo un focar de coronavirus. E foarte dificil ca ei să treacă peste această perioadă din punctul de vedere al sănătății, nu al profesiei. Eu cred că trebuia luată o decizie la nivel național, oamenii care sunt puși să conducă fotbalul să cântărească mult mai bine decizile pe care le iau. Din păcate, la noi în România nimeni nu-și asumă. Și noi am avut o problemă înainte de finală, o speță foarte simplă și nu am primit un răspuns.

Nu suntem în stare să dăm un răspuns unui club participant la o competiție. Are sau nu are voie jucătorul? Dacă are, de ce are, dacă nu are, de ce nu are… Nu putem să dăm un răspuns. Asta e competența în România. Și vrem să ne batem cu Europa. Păi noi pornim șchiopi la acest război! Iar atâta timp cât suntem șchiopi, nu putem să ne batem. Oriunde te duci, în orice luptă, când ești handicapat nu ai cum să răzbești!”

Nu înțelege Regula Under 21: „O regulă care nu are niciun sens!”

Leo Grozavu a fost critic și la adresa FRF pentru implementarea regulii Under 21. „Sunt reguli pe care nu le înțeleg într-un fotbal profesionist. Cred că suntem singura țară din lume, ca să nu mai spun din Europa, care impune o regulă ce nu are niciun sens cu acești doi jucători Under 21. Noi vrem să facem o echipă competitivă de seniori, nu una de Under 21. Am avut o generație talentată de sub 21 de ani și cineva a crezut că poate să se ascundă în urma rezultatelor acestei echipe. Acei jucători ar fi jucat oricum. Fotbalul românesc a avut și o să aibă jucători talentați, dar noi trebuie să-i educăm și să-i promovăm doar în urma competenței, nu în urma unei reguli impuse, care nu ajută pe nimeni. Schimbăm un jucător după cinci minute, după 10 minute… Cum îi dăm noi unui jucător încredere sau cum îi creăm un cadru optim pentru a face performanță dacă îl schimbăm după 10 minute?”, a mai spus tehnicianul echipei Sepsi.

Leo Grozavu a dezaprobat atitudinea jucătorilor de la FCSB, care au scandat lozinci rasiste după finala cu Sepsi: „Nu comentez, pentru că nu fac parte din cultura mea, nu fac parte din ceea ce văd eu fenomenul fotbal. Sunt derapaje care nu au nimic în comun nici cu sportul, nici cu ceea ce trebuie să gândim despre oameni în general”.

”Finala nu reprezintă o mare performanță pentru mine”

Leo Grozavu este dezamăgit pentru pierderea finalei Cupei României și spune că prezența în ultimul act nu este o performanță, ci câștigarea trofeului. „Suntem un pic dezamăgiți, pentru că ne-am pus mari speranțe, ne-am dorit foarte mult, dacă tot am ajuns în această finală, să o și câștigăm. Din păcate, în momentul jocului atât s-a putut. Dar fără să caut vinovați, cred că a fost o finală care s-a disputat inegal. Oricum trăim niște vremuri foarte tulburi. Nu găsesc nimănui nicio vină pentru acest lucru, dar cred că se puteau găsi metode mai bune pentru a se juca de pe poziții de egalitate aceste jocuri din final de campionat. Pentru mine nu este o mare performanță această finală. Dacă luam trofeul era cu totul alceva. Păcat că nu l-am câștigat. Îmi felicit băieții pentru parcursul avut până la finală, din păcate în finală am încercat, dar nu am mai avut prospețimea necesară pentru a pune o rezistență deosebită FCSB-ului. Dacă din punct de vedere tactic nu ne-au fost superiori, s-a văzut acea prospețime care a fost determinantă în stabilirea rezultatului final. Și evident calitatea jucătorilor”, a mai spus Leo Grozavu, care este optimist că echipa sa va încheia cu bine campionatul:

”Ne dorim să terminăm campionatul cât mai bine, să avem liniștea necesară pentru a putea să-l pregătim pe viitorul. Am încredere că toți cei care formăm în momentul de față clubul Sepsi, antrenori, jucători, conducere, suporteri, avem puterea necesară să terminăm campionatul cu bine și la anul, în funcție de hotărârile care se vor lua la nivel național, să încercăm să facem mult mult decât am făcut anul acesta.

Pentru că și pe noi ne-a prins un pic nepregătiți această pandemie. A fost destul de dificil să ne adaptăm la un program infernal. Suntem cea mai solicitată echipă din tot campionatul, am jucat doar din trei în trei zile. A fost destul de dificil pentru noi să jucăm cu un lot destul de restrâns, am avut jucători la final de contract care nu și-au mai prelungit contractele cu noi și au plecat.

Suntem destul de descoperiți în momentul de față, dar am mare încredere că vom reuși să trecem peste toate inconvenientele și vom termina cu bine campionatul”.

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup