INTERVIU Mihai Pârvu: "Rapid este partea frumoasă a istoriei fotbalului românesc"

25 iun 2010 449 afişări Comentează şi tu Liga 1
INTERVIU Mihai Pârvu: "Rapid este partea frumoasă a istoriei fotbalului românesc" “Rapid este partea frumoasă a istoriei fotbalului românesc”

Mihai Pârvu, preşedintele Clubului Aristocratic Rapid aacceptat, după mulţi ani de tăcere, să vorbească pentru ProSport desemnificaţia clubului giuleştean. Astfel, s-a realizat un interviuunic, care oferă idei inedite despre semnificaţia feroviarilor înfotbalul românesc. "87 de ani în alb-vişiniu…ce vârstăfrumoasă avem. Câte cluburi din România o au? Am fost deschizătoride drumuri în multe lucruri şi cred că spun acest lucru fără să fiusubiectiv", începe discuţia cu preşedintele singuruluiclub aristocratic din România.
S-au împlinit 87 de ani de la înfiinţare…Cum vedeţiaceastă aniversare?
Ca un nou motiv de a ne uita în viitor pentru că fiecare an care atrecut ne face şi mai încrezători pentru perioada care urmează.Mitul Rapid are un destin aparte în sportul românesc.

Un viitor frumos?
Noi prin excelenţă suntem optimişti. Eram optimişti când alţiidoreau să ne desfiinţeze, dar acum? Anul acesta s-a întâmplat şi cadomnul Copos să aibă o decizie inspirată de a aduce doi oameni carese bucură de o simpatie aparte din partea suporterilor rapidişti.Domnul Dinu Gheorghe şi Marius Şumudică sunt doi oameni care auadus bucurie suflării giuleştene, amândoi fiind premiaţi de ClubulAristocratic Rapid cu diploma de excelenţă şi medalii.

Cum au fost aceşti 87 de ani?
Au fost ani şi perioade cu jucători, antrenori, conducătoriembleme, locomotive ale clubului, dar trăsătura definitorie aformaţiei o reprezintă suporterii. Cu mândrie şi devotament, cuspirit de sacrificiu, cu încredere în trecut, prezent şi viitorfanii vor spune mereu: Noi suntem Rapid!

Prin ce sunt fanii giuleşteni diferiţi?
Avem o istorie adevărată, care a curs în mod demn cuvicisitudinile soartei, dar o istorie reală, corectă, asumată. Noinu suntem numai spectatori, ci şi actorii principali, cei care amformat brandul Rapid. Am considerat că motto-ul relevant alîntregii istorii a Rapidului este: "Iubirea noastră, Gloriavoastră!". Cei de la Liverpool pot spune că au corespondeţi şi înRomânia.
"Luăm al patruleatitlu"

Cum credeţi că sărbătoreşte domnul Copos cei 87 deani?
Sigur făcând calcule, de altfel necesare, iar ceilalţi dorindsă obţină performanţă pentru a transforma socotelile domnului Coposîn cash.
Se poate schimba patronul giuleştean?
Sperăm să se schimbe. Eu cred că putem asista la o mutareinsipirată a domnului Copos. Aducerea celor doi, Dinu Gheorghe şiŞumudică, poate fi o lovitură măiastră.
Totuşi, Şumudică nu are experienţă caantrenor…
Convingerea mea este că domnul Dinu are "ochi" la antrenori.Toţi tehnicienii care au lucrat cu dumnealui au făcut carieră, nucred că se va înşela. Şumudică va confirma cu siguranţă.
Şansele la titlu anul acesta?
Avem puterea de a lua cel de-al patrulea titlu. Sintagma"suflare rapidistă" la noi chiar se concretizează. Emanăm o energiepozitivă, iar oamenii din tribune au făcut din Rapid un mod de a fişi de a trăi. Toţi simt acest lucru când vin pe Giuleşti. Ca săluăm însă titlu ne trebuie stadionul plin, acesta este cheia deboltă a succesului. Îi rog pe domnii Copos şi Dinu să găsească omodalitate pentru a aduce fanii la stadion. Pentru noi, rapidiştii,acest club înseamnă "Ateneul fotbalului românesc". Să nu uităm că eprimul stadion construit la suprafaţă şi nu în "Groapă".
Cu ce se aseamănă Rapid prin istorialui?
Maestrul Dan Grigore a definit exact: "Rapidul e un Zorro".Noi am împărţit dreptate atunci când în ţară acest lucru nu exista.Toţi jucătorii Rapidului ştiu că o victorie contra rivalelor dinBucureşti ne şterge orice amărăciune, chiar de ordin personal.Rapid este partea frumoasă din istoria fotbalului românesc
Cum se transmite acest "microb"?
Convingerea mea este că este o moştenire de familie. Aşa cumîţi iubeşti părinţii şi ai grijă să nu-i superi şi relaţia dintresuporteri-echipă este la fel, nu ne supărăm unii pe alţii. Noi dintribună şi ei de pe gazon formăm Rapid. Suntem singurul clubantebelic din România care a traversat marea schimbare din 1944 şia rezitat. În plus, am făcut şi performanţă internă şiinternaţională. Cei dinainte s-au desfiinţat şi s-au format altecluburi.
"Rapid nu se vadesfiinţa"

Cea mai mare dezamăgire?
Ţinerea noastră în divizia B a fost artificială. Asta a fost oumilinţă la care am fost supuşi. Pe plan internaţional am avut dedouă ori posibilitate de a face performanţă maximă: "dubla" cuJuventus Torino din 1967, când la Bucureşti l-am avut pe Năsturescueliminat şi eşecul din Cupa UEFA de către Steaua. Acestea au fostrateuri pe care le-am digerat foarte greu în istoria noastră. Însăne vom lua revanşa şi generaţiile viitoare are misiunea să leremonteze!
Se poate desfiinţa Rapid?
Niciodată Rapid nu se va desfiinţa. Acest club este o iubirefără sfârşit! Nici iubirea noastră, nici clubul nu pot avea uncapăt de linie. 80% din rapidişti sunt atraşi de Rapid prinistorie, iar asta o spune statistica. Acest lucru ne leagă şi neuneşte. Nu ne atrag neapărat performanţele, de aceea spun că este odragoste pură.
Un mesaj pentru toţi giuleştenii?
Pentru tot ce înseamnă Rapid un sincer: "La mulţi ani, cumulte satisfacţii şi bucurii"
Iar pentru rivali…

Le dorim să respecte legile!

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.