INTERVIU EXCLUSIV Reghe, gata să meargă la detectorul de minciuni!** Cum se apără antrenorul Stelei de acuzațiile de blat și de ce crede că e atacat

INTERVIU EXCLUSIV Reghe, gata să meargă la detectorul de minciuni!** Cum se apără antrenorul Stelei de acuzațiile de blat și de ce crede că e atacat
  • Publicat:
  • Actualizat:

În două zile, Laurențiu Reghecampf a fost indicat în două meciuri suspecte. Cornel Dinu a vorbit despre Bayern – Cottbus 3-1, ziariștii maghiari despre Hertha – Cottbus 2-3. Antrenorul Stelei se apără și spune că era un puști neinteresant pentru mafia pariurilor, deși avea 25 de ani când s-a transferat în Germania

Care e poziția ta după acuzele care ți-au fost aduse în ultimele două zile?
Îl aștept pe domnul Dinu să confirme ce a spus când o să-l dau în judecată!

Când se va întâmpla asta?
L-am dat deja, nu v-a spus Ana? (peste 20 de minute, Ana Maria Prodan avea să spună la sport.ro că, în urma unei discuții cu avocatul, familia Reghecampf a ajuns la concluzia că nu are nicio șansă să câștige un eventual proces de calomnie). Vom solicita un milion de euro.

Ce reprezintă suma asta?
Ce să reprezinte? Credeți că eu am nevoie de banii lui Dinu?! Dar trebuie să dovedească bazaconiile…

Prieten cu Miriuță și Piplica

Un jurnalist ungur de investigație a discutat cu un sârb implicat în mafia pariurilor și acesta susține că tu, Miriuță, Sebok…
(Intervine) Eu cu Sebok am jucat doar doi ani…

…Piplica și Latoundji ați vrut să trântiți un alt meci, cu Hertha. Trebuia să faceți egal, dar ați bătut cu 3-2. Sârbii i-au cerut banii înapoi lui Sebok, el a refuzat și a fost bătut…
Ia caseta meciului cu Hertha! Am fost cel mai bun de pe teren, a fost cel mai bun meci al meu în Germania în anul ăla. Dacă nu mă înșel, după meci am fost convocat pentru partida cu Danemarca (Vorbește despre celebrul 2-5, de pe nisip, cu Iordănescu selecționer, în care Reghecampf a jucat foarte slab, apoi n-a mai fost convocat niciodată)…

Nu aveai cum, meciul cu Danemarca a fost în primăvară, cel cu Hertha în august.
Da? În fine, după meciul ăsta m-a sunat cineva de la federație să-mi spună că mă urmăresc. Pe mine nu mă interesează ce a pățit Sebok, nu eram prieten cu Sebok, asta pot să-ți spun. Singurii prieteni erau Miriuță și Piplica, iar eu eram la mijloc, că ei doi nu se prea înțelegeau, erau tartori în vestiar. Eu eram și cu ăla, și cu ăla.

Cu Piplica erai prieten bun?
Eeeee, bine, eram prieteni… (Lasă senzația că nu erau atât de apropiați. Totuși, Mariana Pfeiffer, prima soție a lui Reghe, a declarat că familiile au făcut un concediu împreună.) Eram prieteni pentru că aveam băieți de vârste apropiate, se jucau împreună. Eram mai bun prieten cu el, decât era Miriuță.

Café King, localul misterios

Ai declarat că ai fost cu Piplica și v-ați întâlnit cu Simunic de la Hertha, la Café King din Berlin, localul deținut de frații croați Sapina, condamnați pentru trucare de meciuri și locul în care se puneau la cale combinațiile. Sincer, nu prea te-ai ajutat, chiar dacă ești nevinovat…
Simunic era cel mai bun prieten al celor de la Berlin (Nu le pronunță numele fraților Sapina), erau croați. Hai să te întreb eu altceva! Eu nu știam ce făceau ei acolo. Dar tu mă inviți la un bar din București, pe care eu nu-l cunosc, dar vin cu tine să ne întâlnim cu un prieten comun. Prieten mult zis, pentru că jucam unul contra altuia (Se referă la Simunic)… N-ai de unde să știi. Ce era, să mint că n-am fost acolo?

Nu aveai cum pentru că poliția germană avea înregistrări video din bar
Nici nu aveam de ce să mint. Le-am declarat anchetatorilor că am fost la Café King din Berlin, mergeam săptămânal la cumpărături în oraș, iar barul era chiar în centru.

Ai fost o singură dată?
Da, cu Piplica, și am stat la terasă, nici n-am intrat. O odată. Crede-mă că nu știam cine e patronul barului. Piplica mi-a zis să bem o cafea. Hai! La barul respectiv am fost oricum și cu soția, cu fosta soție, eram cu soțiile.

Faptul că ai fost acolo, ca fotbalist, într-un local devenit ulterior faimos pentru că era centrul mafiei conduse de Sapina, te pune automat într-o lumină proastă. Indiferent dacă ești sau nu vinovat.
Voi puteți să spuneți ce vreți, eu spun adevărul. Puteam să fiu impertinent și să zic că nu mă interesează.

Dar anchetatorii au știut că v-ați văzut acolo…
Am aflat ulterior cum a fost cazul. Eu și Piplica am fost bănuiți pentru acea întâlnire cu Simunic, care era prieten cu croații ăia.

„Dacă erau blaturi, nu mă luau pe mine!”

Îl cunoști pe Mile Jerkovic?
Habar nu am cine e. Nici Mile, nici Zonja, n-am auzit de ei.

Dacă în câteva zile apare unul dintre acești sârbi și spune că a făcut afaceri cu tine, că te cunoaște, cum o să reacționezi?
O să-l dau în judecată, va trebui să probeze! Am vorbit și cu redactorul șef de la Bild, Gernot Hantschl (Hantschl nu e redactor-șef, e unul dintre coordonatorii ziarului în estul Germaniei), pe care-l cunosc de când era ziarist la Cottbus, și mi-a spus că el nu poate să scrie ce a apărut în România. În Germania, nu ai voie să publici lucruri din astea fără probe. Mi-a zis: «Reghe, eu știu că tu, la Energie, n-ai fost băgat în seamă în primii 3 ani» Erau alți jucători cu experiență, erau 6 sârbi, era Miriuță, eu eram un copil în vestiar. Asta mi-a zis băiatul ăsta: «Știu cine erau jucătorii care făceau legea în vestiar. Tu nu aveai treabă cu lucrurile astea».

Erau foarte mulți estici în lotul lui Cottbus.. Bosniaci, croați, polonezi, unguri, români…Dacă niște mafioți din Est ar fi vrut să infiltreze o echipă din Germania, Cottbus era locul perfect.
Eu te cred, dar gândește-te că eu eram un copil. Asta spunea și Gernot: «Dacă intrau acolo, nu te contactau pe tine!». Luau jucători care intrau meci de meci, eu în primii doi ani nu jucam constant.

Mă uitam la unele faze ale lui Piplica, în Bundesliga. A primit niște autogoluri ridicole. Dacă un portar truchează un meci, ia exact acele goluri…
Dacă spui în Cottbus că Piplica e trântitor, îți sare lumea în cap. E idol acolo, un portar fantastic. Nici eu nu cred, era foarte bun. Știu faza cu Gladbach, la 3-3, ăla, da, a fost ridicol. Dar în rest a fost incredibil.

Într-un meci cu Dortmund, pune latul la o centrare…Noroc că o scoate un coleg de-al vostru de pe linia porții.
Avea chestii din astea, știu. A făcut două-trei greșeli copilărești, dar era un portar incredibil. Bag mâna în foc pentru Piplica.

„Chiriță mă atacă pentru bani”

Crezi că la Cottbus au fost oameni infiltrați de mafia pariurilor?
Atâta timp cât am fost acolo, nu am auzit așa ceva. Asta e tot ce știu eu, nu pot să jur nimic.

De ce l-ai amenințat pe Iulian Chiriță?
Nu l-am amenințat, i-am zis să se potolească, pentru că îmi pare rău de anii petrecuți împreună. Sentimental, am investit mult în el.

De ce ar fi inventat povestea asta? Că l-ai sunat pentru a-i cere ajutorul lui Dinu…
(Devine zeflemitor) Ei doi erau marii șmecheri, rezolvau ei problemele!? Hai, mă, să fim serioși. Eu știu de ce face el asta. Pentru bani. S-a gândit probabil să apară în România cu un scandal. De ce n-a spus asta când eram la Snagov, la Chiajna?

Crezi că modul agresiv în care te-a apărat soția ta dăunează imaginii tale?
Nu mă trage în jos, eu sunt mândru de ajutorul oferit de Ana.

Merge la detector

George Becali a fost întrebat dacă ești nevinovat și, pentru prima dată după multă vreme, a tăcut câteva secunde. Nu e caracteristic pentru el. Abia după câteva clipe a spus că are încredere în tine…
(Vine cu un răspuns de om de televiziune) Gigi vorbește mereu cu microfon, nu cu telefonul la ureche. Când ești acasă, se aude mai târziu întrebarea, sunt câteva momente de tăcere (În televiziune, uneori apare un delay între întrebare și răspuns. Răspunsul lui Reghecampf a fost unul abil.) Mie mi-a spus Gigi să nu mă mai cert cu nimeni, că îmi ia el apărarea.

Ungurii spun…
(Se aprinde) Hai, ok, l-au luat ăia pe Sebok (adică l-au bătut)… Dar ce treabă am eu cu el? Nu eram prieteni, nu am mâncat o dată împreună. Dacă mâine îl arestează pe unul care a jucat cu mine în echipă, asta înseamnă că și eu sunt vinovat ca și el?

Numele tău a fost pronunțat…
Poate pentru că eram român, eu știu de ce… Dacă eram neamț, nu-și permiteau. Ce să fac, pot eu să închid gura lumii? Am jucat în perioada aia la Cottbus, mi-am făcut treaba, atât.

Ana Maria, soția ta, a spus că e e dispusă să meargă la detectorul de minciuni. Tu?
Normal că da.

Dacă vine cineva și demonstrează că ai trucat meciuri, ce vei face?
Îl dau în judecată!

Ultima întrebare. Dacă un puști din România ajunge în Germania, într-un vestiar cu mulți estici care fac legea și care, să presupunem, au legături cu mafia pariurilor, cum reacționează acest puști dacă i se propune să intre în gașcă?
Nu există în Germania așa ceva…

În vestiar nu e Germania, e Europa de est…
(Oftează, probabil agasat) Nu există așa ceva, nu există un grup de jucători care să facă aceste lucruri. Niciodată!

În Italia au existat grupuri din astea. Lucruri dovedite de justiție…
Eu cred că acel copil sau despre cine vrei să spui tu…

Despre tine e vorba…Tu nu voiai să intri în gașcă, dar erai forțat.
Nu, nu, nu există… Eu m-aș fi dus direct la poliție, la președintele clubului, le-aș fi povestit.

Și președintele îți spunea să taci din gură pentru că era singurul mod ca Energie să aibă succes…
Nu există, du-te de aici, înseamnă că nu știi ce înseamnă Bundesliga! (În ultimul raport întocmit de Europol, Germania e a doua țară după Turcia ca număr de meciuri suspecte de aranjament la pariuri).


Nu am luat niciun ban să spun ce am spus. După mintea Ana Mariei, toți iau bani. E anormal să primești o recom­pensă pentru a spune adevărul
Iulian Chiriță

Dacă Anamaria nu tace, va ieși cel mai mare scandal din toate timpurile
Dumitru Dragomir, președinte LPF


Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup