Interviu EXCLUSIV cu fostul stelist Carlos Fernandes:** „Gigi mi-a distrus cariera”

Autor: Corina Mladinoiu Publicat: 10 May. 2013, 08:24 Actualizat: 10 May. 2013, 08:25 Liga 1
Interviu EXCLUSIV cu fostul stelist Carlos Fernandes:** „Gigi mi-a distrus cariera”

Carlos a apărat în sezonul în care Steaua a câștigat titlul 23 și a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc de după Revoluție

El vorbește în premieră în presa din România după plecarea din Ghencea

Carlos povestește cum unii dintre colegi nu l-au asimilat, motivul invocat de goalkeeper fiind șocant: „Eram străin”

Carlos, din România te sun. Ce faci? Cum îți merge?
Ooo, asta da surpriză, credeam că m-ați uitat. Sunt bine, mulțumesc! Am mai îmbătrânit un pic, dar joc în Portugalia, în Liga a II-a, la Feirense.

Mulțumit de locul în care te afli?
Logic că nu e chiar echipa la care mi-aș fi dorit să joc, dar având în vedere unele greutăți pe care le-am întâmpinat în ultimul timp, am ales să revin în Portugalia ca să fiu mai aproape de casă și să pot să-mi rezolv problemele. Feirense mă ajută foarte mult să-mi recuperez forma și să revin în competiție.

Ai 33 de ani, cât timp plănuiești să mai joci?
Nu m-am hotărât. Mă simt excelent, sunt plin de puteri și nici nu mă gândesc să mă pensionez. Chiar dacă românii nu cred asta, am devenit o persoană foarte liniștită, m-am maturizat mult. Am familie, o soție minunată și o fiică superbă, iar ele m-au învățat cum să apreciez mai mult munca. Așa că am o poftă uriașă de a juca fotbal și nici gând de retragere. Poate pe la 42 de ani. Sunt pe modelul Van der Sar (râde cu poftă)

Să înțeleg că vrei mai mult și la această vârstă?
Bineînțeles, poate nu mă crezi, dar deja am câteva propuneri, chiar de aici din Portugalia  și în mod sigur voi face o mutare.

De România ce-ai zice?
De ce nu? Niciodată nu spun niciodată.  Am învățat asta chiar de la voi. Dar nu cred că mai am cum să ajung acolo…

„Am renunțat la bani ca să scap de coșmar!”
Atunci te întreb direct. Steaua?

Pe Steaua n-am cum s-o uit cât voi trăi. Să știi că și acum primesc mesaje de la suporteri în care sunt întrebat ce mai fac și dacă mai iubesc echipa. În fond nu toată lumea de acolo m-a urât, nu? (râde).

Dar cine te-a urât?
Mmmm, sunt multe de spus! Când am ajuns la Steaua nu-l cunoșteam pe Gigi, nu reușisem să-l citesc, să văd ce tip de persoană este, dar acum știu perfect cum să-l caracterizez. Gigi vorbește mult, are un caracter vulcanic, dar cred că nu este ranchiunos și pun pariu că dacă aș lua legătura acum cu el, nu mi-ar mai vorbi urât, nu m-ar mai urî, ci poate că m-ar lua în brațe.  

Deci Gigi Becali te-a urât, ți-a vrut răul?
E o întrebare grea. Nu cred că pot să spun că m-a urât, că mi-a vrut răul. Mie mi s-a tras de la meciul cu Real Madrid! Atunci mi-au fost reproșate multe, dar cred că și eu am avut meritele mele la Steaua, nu? Oricum, toți de acolo m-au interpretat greșit. Au fost niște orgolii mari la mijloc, pe deoparte eu, pe cealaltă Gigi Becali. Și pentru că eram nebun, n-am mai suportat și am plecat. Poate am greșit atunci și ar fi trebuit să-mi văd în continuare de pregătire și de contract, dar declarațiile pe care Gigi le făcea atunci la adresa mea, m-au scos din sărite și am hotărât să plec. Am renunțat și la bani numai să scap de coșmar.

Cu ce amintire ai rămas din acea perioadă?
Țin enorm de mult la Steaua. Uite, să știi că vorbesc des cu Valeriu Argăseală. Vara trecută plănuisem să ne întâlnim în Portugalia, să ne petrecem vacanța. Am amintiri frumoase și chiar dacă despărțirea mea de acest club n-a fost una tocmai normală, Steaua o să-mi rămână pe veci în inimă.  

Am avut mai mult de suferit decât colegii mei”
Îți pare rău că ai luat decizia de a pleca de la Steaua?

Cred că dacă s-ar mai repeta istoria, cu siguranță n-aș mai face același lucru, dar așa am gândit pe moment, așa am procedat. Una peste alta, nu-mi pare rău de nimic, în viață nu trebuie să regreți deciziile pe care le-ai luat. Sunt conștient de faptul că am dat totul pentru Steaua atunci când am fost pe teren.

Crezi că ai fi meritat mai multe șanse?
Da! Și mă refer aici și la suporteri. Un fotbalist e tot un om, are nevoie și de momente de relaxare, de zile libere, de distracție. Când au apărut acele imagini cu mine în club, eram în ziua mea liberă, aveam voie să mă distrez atât timp cât pe teren și la antrenamente îmi făceam datoria. Nu meritam să fiu judecat așa de aspru! Și încă un lucru pe care vreau să-l lămuresc pentru cei care vor spune poate că am distrus-o pe Steaua atunci…

Te ascult…
Când am ajuns eu acolo, Steaua nu mai câștigase un campionat de mult timp. În cele zece luni cât am stat, am reușit s-o ajut să ia un titlu. Deci am și eu meritele mele, nu? Desigur, nu am luat eu un campionat de unul singur, ci ajutat de colegi, dar toate repercusiunile eu le-am simțit și toate momentele grele prin care Steaua a trecut au fost puse în cârca mea. Eu am avut mai mult de suferit decât colegii mei și nu știu dacă a fost corect.

Ai găsit și o explicație pentru asta?
Nu știu, poate pentru faptul că eram străin și la vremea aceea, în România, nu erau așa mulți străini ca acum. Chiar nu știu, poate exagerez, dar altă explicație nu am. Dar știu că și alți colegi de-ai mei au făcut greșeli și nimeni nu i-a mai pedepsit ca pe mine. Cert e că n-am putut să renunț la orgoliu și nemaisuportând, am decis să plec de la Steaua de urgență. Nu m-a dat nimeni afară, eu am hotărât să îmi iau lucrurile și să o întind.

„Nu îi port ranchiună lui Gigi, aș da mâna cu el”
Îți mai aduci aminte de meciul de la  Boro?

Cum să nu!

A fost acela cel mai urât moment din viața ta?
Nu. De ce? În viață sunt alte lucruri mai grave. Sigur că e o amintire tristă, dar ar fi fost și mai tristă dacă acea înfrângere ar fi  distrus totul. Și aici mă refer la campionat. Și n-a fost așa, am reușit să luăm titlul atunci. Personal, din acel meci, îmi reproșez un singur gol, atât! Oricum, noi ar fi trebuit să ne calificăm atunci.  

Cum s-a schimbat viața ta după momentul Steaua?
Mult. Steaua mi-a schimbat cariera și nu în totalitate în bine. După tot ce s-a întâmplat, atunci, înainte să plec, am pierdut multe oferte de a mă transfera. Declarațiile lui Gigi, cele cu «plătesc pe oricine vrea să mă scape de Carlos», mi-au făcut mult rău, mi-au distrus cariera pentru că de atunci n-am mai reușit să prind niciun transfer bun.

Ai un mesaj pentru fostul patron?
Nu îi port ranchiună chiar dacă s-a purtat destul de urât cu mine, timpul m-a făcut să le uit pe toate. Țin minte că am avut ofertă de la Betis Sevilla, dar din cauza lui am pierdut totul. Aș vrea totuși să-l întreb de ce a vorbit așa urât despre mine după meciul cu Real Madrid? De ce a dat declarațiile alea atât de dure? Să se mai uite o dată la  meciul cu Real și o să vadă că lucrurile nu au fost așa cum le-a descris el. Prin tot ce-a zis, mi-a făcut un mare rău, pot spune că mi-a distrus cariera, pentru că n-am mai reușit să prind un transfer bun, dar chiar și așa, n-o să-l urăsc pentru asta. Ori a vorbit gura fără el, ori chiar a simțit ce-a zis atunci.

„Aș juca și la Dinamo sau Rapid!”
Te-ai mai întoarce în România?

Sigur că da. Mi-aș dori enorm ca într-o zi să revin acolo, mai ales că acum joacă o grămadă de fotbaliști portughezi și brazilieni.

Ai accepta o ofertă de la Dinamo sau Rapid?
Când am plecat din România, am spus că niciodată n-am să calc la o rivală a Stelei, că voi fi pe veci jucătorul ei. Acum, însă, nu mai sunt la fel de sigur că vreau asta. Sunt totuși un jucător profesionist și dacă apare o propunere bună, cred că o să mă gândesc bine de tot.

Ai sfătui pe cineva să vină la Steaua?
Sigur că da. Uite, jucătorii de la CFR Cluj, mulți dintre portughezii de acolo m-au sunat mai întâi pe mine să mă întrebe cum e în România și le-am vorbit foarte frumos. România e o țară superbă, merită cunoscută.

Cu unul dintre mangeri ai mai ținut legătura?
Da, am vorbit într-o perioadă, dar în ultimul timp nu s-a mai întâmplat asta. Știu că s-a întors la Steaua pentru că urmăresc tot ce face fosta mea echipă. Când câștigă, mereu îl sun pe Argăseală să-l felicit, chiar am urmărit toate jocurile lor din ultima perioadă. Și ca să vezi ce coincidență, ultima oară când Steaua a fost campioană, a fost atunci când jucam eu. (zâmbește)

„Au fost jucători care au vrut să mă înlăture!”
Ai plecat în 2007, de atunci și până acum crezi că s-a schimbat fotbalul românesc?

Da, destul de mult. Spre exemplu, atunci când jucam eu, CFR Cluj era o echipă mică, iar acum are trei titluri.  Deși, stând aici în Portugalia, am auzit mulți antrenori și jucători care, după ce s-au întors de acolo, au vorbit urât despre România, eu consider că este o țară foarte frumoasă, care are multe de oferit. După tot ce mi s-a întâmplat acolo, nu pot să zic nimic rău de țara voastră.

Ai mai ținut legătura cu foștii tăi colegi de la Steaua?
Da, m-am reîntâlnit cu Dică la Catania. Și mai e cineva de care îmi pare tare rău că am pierdut contactul. E vorba de Boștină. Sper să citească acest interviu și să mă caute, mi-e dor de el.  În rest, nu prea am mai vorbit cu nimeni. Știu că au fost unii jucători care nu m-au dorit la Steaua și care au făcut tot posibilul să mă înlăture. Nu voi da nume, se știu ei care sunt aceia. Asta e viața, uneori nedreaptă!

Ce mesaj ai pentru România, pentru Steaua?
Mi-e dor! Și îmi pare rău că n-am putut să stau mai mult, să ajut clubul să câștige mai multe titluri. Dar după tot ce s-a întâmplat, eu iubesc Steaua! Și o felicit pentru titlul cu numărul 24.


M-am schimbat mult. Nu mai sunt același om, sunt mult mai matur, liniștit, calm
Carlos Fernandes, portar

22 de partide a bifat Carlos în Liga 1, toate în tricoul Stelei

14 meciuri a jucat Carlos pentru Steaua în cupele europene

Autor: Corina Mladinoiu Publicat: 10 May. 2013, 08:24 Actualizat: 10 May. 2013, 08:25 Liga 1
Pe aceeași temă
Fierbe lumea interlopă! Tatăl lui Bebino rupe tăcerea:
Fierbe lumea interlopă! Tatăl lui Bebino rupe tăcerea: "S-a tăiat singur ca să.."
EXCLUSIV Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“
EXCLUSIV Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“
E OFICIAL! Liviu Dragnea, LIBER! Decizie SOC la Rahova
E OFICIAL! Liviu Dragnea, LIBER! Decizie SOC la Rahova
Cel mai mare site pentru adulţi din lume, dat în judecată pentru că nu oferă subtitrare. Reacţia platformei
Cel mai mare site pentru adulţi din lume, dat în judecată pentru că nu oferă subtitrare. Reacţia platformei
Urmeaza transferul bomba al lui Alibec? Semnul ca vin milioanele pentru atacantul dat afara de Becali! Ce transfer poate prinde
Urmeaza transferul bomba al lui Alibec? Semnul ca vin milioanele pentru atacantul dat afara de Becali! Ce transfer poate ...
Ea este visul oricărui bărbat! Modelul asiatic cu cel mai mare bust din lume are milioane de fani
Ea este visul oricărui bărbat! Modelul asiatic cu cel mai mare bust din lume are milioane de fani
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Calvarul unei prostituate de lux. Cum s-a răzbunat clientul italian alungat din pat după ce a refuzat să se spele
Calvarul unei prostituate de lux. Cum s-a răzbunat clientul italian alungat din pat după ce a refuzat să se spele
Ce anunţă grupul german Continental, cel mai mare investitor din industria componentelor auto, care dă de lucru la 20.000 de oameni din România
Ce anunţă grupul german Continental, cel mai mare investitor din industria componentelor auto, care dă de lucru la 20.000 ...
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie. Când le-au văzut bărbaţii au luat o decizie nebună: ''PRIVELIŞTEA era mult prea bună''. Nebunia s-a tranformat într-o adevărată ORGIE
S-au DEZBRĂCAT şi s-au luat la bătaie. Când le-au văzut bărbaţii au luat o decizie nebună: ''PRIVELIŞTEA era mult ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
VIDEO | La 25 de ani, Steliano Filip a primit botezul penticostal: ”Începând de astăzi, lucrurile se vor schimba şi din punct de vedere sportiv”
VIDEO | La 25 de ani, Steliano Filip a primit botezul penticostal: ”Începând de astăzi, lucrurile se vor schimba şi ...
Dragnea rămâne în pușcărie! Ce i-a făcut un judecător? Mutarea care-l distruge pe fostul șef PSD
Dragnea rămâne în pușcărie! Ce i-a făcut un judecător? Mutarea care-l distruge pe fostul șef PSD
Ce a decis OFICIAL instanța! Gheorghe Dincă și Risipițeanu vor fi...
Ce a decis OFICIAL instanța! Gheorghe Dincă și Risipițeanu vor fi...
Din pacate, o noua veste TRISTA dupa moartea Cristinei Topescu. Este vorba de Oana Pellea....
Din pacate, o noua veste TRISTA dupa moartea Cristinei Topescu. Este vorba de Oana Pellea....
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case fabricate în România
Au dat LOVITURA! Cum puteţi cumpăra o casă la cheie cu 20.000 de euro. Aceşti antreprenori au umplut deja Europa de case ...
Abia acum s-a aflat! Care este motivul divorțului. Ce a scris Meghan în cererea de divorț
Abia acum s-a aflat! Care este motivul divorțului. Ce a scris Meghan în cererea de divorț
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cât ar putea costa noile buletine cu cip. Autorităţile române vor ca preţul să fie spre „limita minimă”
Cât ar putea costa noile buletine cu cip. Autorităţile române vor ca preţul să fie spre „limita minimă”
Alex Velea le răspune lui Abi Talent și Andrei Zbir. Dator cu 10 mii euro?
Alex Velea le răspune lui Abi Talent și Andrei Zbir. Dator cu 10 mii euro?
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cum arăta Loredana Groza pe vremea când cânta cu BUG Mafia. Avea doar 28 de ani
Cum arăta Loredana Groza pe vremea când cânta cu BUG Mafia. Avea doar 28 de ani
Au zguduit showbiz-ul cu aceste IMAGINI FIERBINTI! Divele si-au aratat afectiunea in public si s-au sarutat de mama focului. Una dintre ele sufera de cancer la san
Au zguduit showbiz-ul cu aceste IMAGINI FIERBINTI! Divele si-au aratat afectiunea in public si s-au sarutat de mama focului. ...
Vecinii Cristinei Țopescu au vorbit, n-au mai suportat și au spus adevărul
Vecinii Cristinei Țopescu au vorbit, n-au mai suportat și au spus adevărul
Acestea sunt CELE MAI FIERBINȚI reclame la Dacia Logan. Vedete celebre care au visat la o fărâmă din faima Dacia
Acestea sunt CELE MAI FIERBINȚI reclame la Dacia Logan. Vedete celebre care au visat la o fărâmă din faima Dacia
DE CE NU au voie rudele să ia nimic din casa Cristinei Ţopescu! Ce vor DE FAPT anchetatorii să găsească în locul sigilat
DE CE NU au voie rudele să ia nimic din casa Cristinei Ţopescu! Ce vor DE FAPT anchetatorii să găsească în locul sigilat
LOVITURĂ! Anamaria Prodan revine în televiziune! Cu ce show va da lovitura soția lui Reghe și ce sumă va încasa
LOVITURĂ! Anamaria Prodan revine în televiziune! Cu ce show va da lovitura soția lui Reghe și ce sumă va încasa
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate