Indicatorii tehnico-economici ai stadionului din Craiova au fost modificaţi în şedinţa Guvernului. Autorităţile promit că arena va fi gata la finalul lui august

20 iul 2017 11803 afişări Liga 1
Indicatorii tehnico-economici ai stadionului din Craiova au fost modificaţi în şedinţa Guvernului. Autorităţile promit că arena va fi gata la finalul lui august

Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat în faza de execuţie pe locaţia fostului stadion Ion Oblemenco, va putea găzdui competiţii sportive de nivel FIFA, Champions League şi Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici revizuiţi printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de joi a guvernului. Problemele de la stadionul din Craiova au fost semnalate în exclusivitate de ProSport.

”Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat în faza de execuţie pe locaţia vechiului stadion Ion Oblemenco, care a fost demolat, va putea găzdui competiţii sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League şi UEFA Europa League, potrivit indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii, revizuiţi printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de joi a guvernului. Gradul de realizare a acestei investiţii este în prezent de aproximativ 95%, astfel că la sfârşitul lunii august va fi efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, urmând ca ulterior beneficiarul să demareze procedurile de autorizare specifice”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, gradul de realizare a acestei investiţii este în prezent de aproximativ 95%, astfel că la sfârşitul lunii august va fi efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, urmând ca ulterior beneficiarul să demareze procedurile de autorizare specifice.

Stadionul va avea 27.001,42 mp suprafaţă construită la sol, 54.159,96 mp suprafaţă desfăşurată, 7 nivele (P+6E, 50,14 m înălţime) şi o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori, respectiv 232 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi în scaune cu rotile, inclusiv însoţitori, 2.368 de locuri pentru spectatori VIP, din care 440 de locuri în loje, 350 de locuri pentru jurnalişti şi 28.033 de locuri pentru public.

”Este vorba despre un obiectiv de investiţii cuprins în <Programul naţional de construcţii de interes public>, subprogramul <Complexuri sportive>, derulat de Ministerul Dezvoltării Ragionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin Compania Naţională de Investiţii (CNI – S.A.). Întrucât au fost făcute economii pe parcursul execuţiei, graţie optimizării soluţiilor tehnice, dotărilor şi utilajelor necesare funcţionării stadionului, nu a crescut valoarea avizată totală a investiţiei, care se ridică la 239.979.000 lei (52.656.000 euro), incluzând TVA, faţă de 241.634.000 lei, suma avizată prevăzută iniţial. Finanţarea provine de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAPFE, iar 10% din sumă reprezintă cofinanţare din partea Consiliului Local Craiova”, se mai arată în comunicatul Executivului.

Potrivit sursei citate, modificările faţă de conceptul iniţial includ numărul de niveluri (P+6E faţă de P+M+4E prevăzute anterior), introducerea unui inel perimetral pentru rezolvarea problemelor de acces şi evacuare a publicului în situaţii de urgenţă, potrivit avizului ISU, ceea ce a mărit suprafaţa construită cu 7000mp, amplasarea a patru studiouri outdoor la ultimul nivel al clădirii, cu vizibilitate 180 de grade şi unghi de filmare corespunzător, precum şi mărirea adâncimii de fundare şi creşterea numărului de piloţi foraţi, din cauza pânzei freatice ridicate – fapt constatat în urma studiului geotehnic de detaliu, efectuat după demolarea vechiului stadion Ion Oblemenco.

Gabriel Pecheanu, gabriel.pecheanu@mediafax.ro

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.