Gică Hagi se pregăteşte să vândă Viitorul! Preşedintele campioanei a dezvăluit întregul plan: "Există posibilitatea să vândă mai mult de 50% din pachetul de acţiuni". Motivele din spatele deciziei

17 oct 2017 48149 afişări Comentează şi tu Liga 1
Gică Hagi se pregăteşte să vândă Viitorul! Preşedintele campioanei a dezvăluit întregul plan: "Există posibilitatea să vândă mai mult de 50% din pachetul de acţiuni". Motivele din spatele deciziei

Cristian Bivolaru, preşedintele Viitorului, a anunţat, marţi dimineaţă, că Gică Hagi e gata să renunţe la o parte din acţiunile de la campioana României. În acest sens, "Regele" a angajat deja o firmă care să realizeze un audit al clubului, după care aşteaptă oferte de la potenţiali cumpărători.

La opt ani de la momentul în care a înfiinţat Academia, Hagi a reuşit să câştige un titlu istoric în Liga 1, dar incapacitatea de a asigura un buget sănătos l-a făcut pe patronul de la Ovidiu să-şi vândă cei mai buni jucători. La capătul unei perioade grea din punct de vedere financiar, Hagi a început să ia în calcul vânzarea clubului, iar Cristian Bivolaru susţine că lucrurile au fost deja puse în mişcare.

Astfel, Hagi ar fi gata să renunţe la un pachet de acţiuni, iar negocierile vor fi demarate, din nou, după ce Viitorul va trece printr-un proces de evaluare, în urma căruia "Regele" va putea stabili un preţ: "Suntem în continuare într-un proces de evaluare a clubului, un audit. După care, doritorii, potenţialii parteneri, văzând concluziile raportului, îşi vor exprima interesul. Am fost în negocieri, acum suntem în faza în care oamenii aşteaptă să vadă rezultatele concrete ale evaluării", a spus Bivolaru, pentru Pro X.

Care e planul lui Hagi? Cel mai important fotbalist român al tuturor timpurilor se gândeşte să renunţe la 50% dintre acţiuni: "Cu siguranţă, există posibilitatea ca Gică Hagi să vândă mai mult de 50% din pachetul de acţiuni. Însă eu cred că va dori să-şi oprească o parte din acţiuni, măcar dintr-o chestiune sentimentală", a susţinut Bivolaru, care a explicat, mai apoi, motivele din spatele deciziei: "El caută o soluţie pentru consolidarea bugetului, pentru a nu mai fi într-o situaţie precum cea din ultimii ani, când am fost nevoiţi să vindem jucători pentru a crea un buget competitiv. E nevoie de bani şi pentru alte lucruri la club, cum ar fi construirea unor facilităţi. Avem un hotel în construcţie în incinta bazei, de 4.000 de metri pătraţi, pentru care e nevoie de câteva milioane."

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.