George Copos a fost eliberat condiţionat din închisoare

7 apr 2015 5887 afişări Liga 1
George Copos a fost eliberat condiţionat din închisoare

După ce vineri, Judecătoria Medgidia a aprobat cererea de eliberare condiţionată a patronului Stelei, George Becali, Tribunalul Bucureşti l-a eliberat marţi pe George Copos, fostul patron al Rapidului, care fusese condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Loteria 1. Copos a cerut eliberarea condiţionată pentru că a executat o treime din pedeapsă, adică un an şi o lună

Judecătorii i-au aprobat cererea de eliberare condiţionată lui George Copos. În ianuarie 2015, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea condiţionată a lui George Copos, dar Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea omului de afaceri. Copos fusese încarcerat pentru patru ani în dosarul Loteria 1, pedeapsă care a fost contopită cu cea din Dosarul Transferurilor, acolo unde fostul patron al Rapidului primise 3 ani şi opt luni de închisoare. 

Copos a depus contestaţie, dorind să arate că s-a reeducat în perioada în care a fost închis. Tribunalul Bucureşti a stabilit azi ca acesta să fie eliberat. Decizia e una definitivă, iar fostul patron al Rapidului va ieşi marţi din închisoare.

Lui Copos i-au fost şterse 150 de zile din pedeapsă, după ce a scris cinci lucrări ştiinţifice şi alte 160 de zile datorită faptului că a muncit în atelierul de tâmplărie al Penitenciarului Rahova.

Astfel, fostul patron din Giuleşti a devenit primul inculpat din Dosarul Transferurilor care a fost eliberat din închisoare, la un an şi o lună după ce fusese încarcerat.

În 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Loteria I". În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie 2014, George Copos a fost găsit vinovat de implicarea în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate. Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Copos mai are un dosar, cunoscut ca "Loteria II", în care este judecat pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă. Cauza se află în judecare la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind stabilit în 10 aprilie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.