Gaz Metan Severin a devenit CS Turnu Severin

15 iun 2012 1311 afişări Liga 1
Gaz Metan Severin a devenit CS Turnu Severin

Judecătoria Drobeta Turnu Severin a admis cererea depusă de CS Gaz Metan Severin în privinţa schimbării denumirii în Clubul Sportiv Turnu Severin. Gaz Metan Severin a fost nevoită să-şi modifice titulatura deoarece Romgaz nu avea cadru legal să finanţeze două echipe în aceeaşi ligă, după ce figura şi în Consiliul de Administraţie de la Gaz Metan Mediaş.

Iniţial, Vasile Cârstea, directorul sucursalei Romgaz de la Ploieşti, anunţase că echipa se va intitula FC Severin, în Liga I. Ulterior, s-a optat pentru denumirea CS Turnu Severin, iar Romgaz ar putea să rămână că sponsor. Actele au ieşit ieri de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin şi vor fi trimise la FRF, care va aproba modificarea. Majoritatea suporterilor ar fi preferat însă denumirea de FC Drobeta, dar echipa-fanion era greu de reînfiinţat, deoarece e înglodată în datorii. CS Turnu Severin nu putea plăti însă restanţele fostului club, atâta timp cât, nu are, la ora actuală, nici bani pentru achiziţii. Rămasă şi fără preşedintele Gheorghe Constantin, care a decis să părăsească clubul oltean şi pe fondul unor nemulţumiri personale, CS Turnu Severin speră să găsească resurse pentru a face faţă în Liga I. "S-a realizat o mare performanţă pentru Severin, dar acum trebuie să se găsească soluţii de finanţare. Ştiu că există o listă cu achiziţiile. Eu zic că dacă aducem 5-6 jucători de valoare, nu vom retrograda", a afirmat vicepreşedintele Gheorghe Frăţică.

Echipa severineană n-a perfectat niciun transfer, deşi până la startul Ligii I mai sunt cinci săptămâni. CS Turnu Severin are programată luni reunirea lotului, după care are în plan efectuarea a doua stagii de pregătire, la Băile-Herculane (24-30 iunie) şi Austria (2-14 iulie). Pe 21 iulie, CS Turnu Severin va întâlni Dinamo Bucureşti, pe propriul teren.

Foto: Florin Ceauşu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.