FOTO De ce se rejoacă "U" - CFR! Vezi articolele pe care s-a bazat Comisia de Disciplină în luarea deciziei

11 mai 2012 8948 afişări Comentează şi tu Liga 1
FOTO De ce se rejoacă "U" - CFR! Vezi articolele pe care s-a bazat Comisia de Disciplină în luarea deciziei 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/9617043/1/legea-7.jpg

Comisia de Disciplină a LPF a decis astăzi ca partida U Cluj - CFR Cluj, contând pentru etapa 31, suspendată în minutul 27, la scorul 0-1, din cauza violenţelor de pe teren să fie reluată la o dată stabilită ulterior, din minutul 1, de la scorul 0-0.

Reprezentanţii LPF susţin că în luarea deciziei s-au bazat pe articolul 7 din "Legile jocului" şi a articolului 123 din Regulamentul Disciplinar. Practic, decizia de rejucare s-a dat după ce membrii comisiei au constatat că în regulamen nu există prevăzută o rezolvare pentru situaţia de pe "Cluj Arena".

Iată ce prevăd cele două articole.

Art. 123 (Regulament Disciplinar)

"Dacă există orice omisiuni în acest regulament, organismele de luare a deciziei vor lua hotărârea în concordanţă cu prevederile regulamentelor FIFA şi UEFA.

În judecarea cauzelor, organismele de luare a deciziei se conduc după soluţiile pronunţate deja
în doctrina sportului şi jurisprudenţă.

În lipsa normelor şi practicii menţionate în prezentul articol, organismele de luare a deciziei vor lua hotărâri în raport de reglementările generale asimilate din dreptul comun, ţinând seama de principiul specificităţii dreptului sportiv."
"LEGEA 7" (Legile FIFA)

"Un meci suspendat se va rejuca în toate situaţiile, mai puţin în cele în care regulamentul competiţiei prevede altceva"

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.