Florin Neață, antrenorul CSA Steaua, rupe tăcerea după scandalul cu alcool din autocar și jucătorul folosit pe „fals”: „Sunt dispus să merg la detectorul de minciuni” | EXCLUSIV

Florin Neață, antrenorul CSA Steaua, rupe tăcerea după scandalul cu alcool din autocar și jucătorul folosit pe „fals”: „Sunt dispus să merg la detectorul de minciuni” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Antrenorul Florin Neață de la grupele U15 și U16 de la CSA Steaua a fost în ultima săptămână în centrul unui scandal uriaș, după dezvăluirile ProSport.

ProSport a publicat zilele trecute un filmuleț în care apare grupa U15 de la CSA Steaua în autocarul cu care mergea la un turneu în Turcia, în ianuarie 2020, iar în spatele autocarului mai mulți părinți consumau băuturi alcoolice. Mai mult, tot ProSport a prezentat și cazul jucătorului folosit pe „fals” de antrenorul Florin Neață în meciul de la U16 contra celor de la FCSB.

Antrenorul Florin Neață a acceptat, în premieră, să vorbească pentru ProSport despre aceste evenimente, dar și despre acuzele pe care tatăl lui Idris Alkhatib i le-a adus într-un interviu pentru publicația noastră.

Tatăl lui Idris Alkhatib s-ar fi amuzat de filmare!

„La prima vedere se vede că totul s-a întâmplat într-un autocar. Dar dacă privim substratul altfel stau lucrurile. Nu știu dacă sunteți la curent, dar acel autocar a fost plătit de părinți. S-a decis să mergem la acel turneu pe cont propriu. A existat un tabel în care dânșii și-au dat acordul și s-a ajuns la decizia finală, iar costurile să fie suportate de părinți.

S-a închiriat un autocar în regim propriu, care a fost achitat de părinți. Părinții au vrut să participe și ei la acest turneu. Am ajuns într-un final la un consens. Aveam de plătut 5000 de euro să zic, nu mai știu cât a fost. Una e să achiți acea sumă din 20 de persoane și alta e să se meargă mai multe persoane. Astfel s-a decis să meargă și părinții, ei au stat în spate și copiii în față. Am plecat la turneu fără niciun fel de problemă. Ce ați văzut pe imagini s-a întâmplat după ce am trecut vama la turci. Ne-am oprit la un duty free, am mâncat, am stat cam o oră. În momentul în care noi am luat masa cu copiii am înțeles că s-a consumat alcool de către părinți.

Ne-am pus din nou în mișcare, iar părintele care a făcut filmarea mi-a spus acum că a vrut să facă o glumă nevinovată între părinți. Filmulețul acela a ajuns la Hicham Alkhatib, tatăl lui Idris. Acesta chiar s-a amuzat și a avut o afirmație că „lângă o sticluță merge și o gagicuță”. Și scria că „dacă vede Alina să vezi ce-mi face”, Alina fiind soția dânsului. La momentul respectiv a gustat gluma”, a declarat antrenorul Florin Neață pentru ProSport.

„Eu am aflat de acest filmuleț foarte târziu. Domnul Alkhatib spune că la momentul filmării mă aflam la jumătatea autocarului, dar vă dau cuvântul meu de onoare că atunci când se vede sticla aceea de whisky nu mă aflam acolo. În acel duty free s-a consumat alcool, dar dacă ne uităm atent sticla din autocar e goală.

 

Probabil s-a consumat jos, iar unul dintre părinți mai avea 2-3 guri de whiski într-un pahar și a urcat în autocar. Dar nu s-a consumat de niciun copil alcool. A dat foarte urât acel pahar. Cred că o sticlă s-a consumat în duty free, dacă au fost mai multe e problema dânșilor, nu le pot spune eu ce să facă. Ei știu clar regulile din autocar și ceea ce eu le cer” – Florin Neață

Motivul pentru care Idris Alkhatib a fost dat afară de la CSA Steaua U15

După ce Hicham Alkhatib a declarat că a fost provocat de Florin Neață să se bată în vestiarul echipei, antrenorul a contrazis acum afirmațiile tatălui lui Idris.

„Fiul lui Hicham Alkhatib nu se mai află la noi la CSA. Au fost mai multe evenimente. Tatăl lui era nemulțumit că de ce joacă puțin, că de ce împarte minutele cu alt copil. Idrid a avut o altercație cu fiul domnului Voica în vestiar. În acel moment am decis să-i trimit pe amândoi acasă pe motive disciplinare. Vă dau cuvântul de onoare că au fost două abordări diferite. Când le-am zis părinților ce s-a întâmplat, tatăl copilului Voica a spus «domn profesor, sunteți blând, trebuia să-i dați afară». Și-a luat copilul și a plecat acasă. În schimb, domnul Alkhatib a venit la teren cerându-mi explicații, că de ce-l trimit acasă, că celălalt e de vină. I-am spus că decizia a fost luată și să ne lase să facem antrenamentul. I-am transmis să vorbească cu superiorii. Practic, pentru o bună educație a copiilor uneori trebuie să-i penalizăm pentru greșeli, altfel mergem într-o direcție total greșită. Într-un final, după o amplă discuție a plecat acasă.

La o perioadă scurtă de timp începea competiția. Dânsul a decis să plece în vacanță, mi-a spus că are bilete luate de anul trecut și că nu are cum să le mai schimbe. I-am zis că nu sunt de acord ca un copil să plece după ce fac o pregătire. Nu vă ascund faptul că dânsul s-a acoperit foarte bine și a venit cu o adeverință medicală, conform căreia copilul este bolnav. Totodată se vede pe contul său de facebook că în acea perioadă ei erau într-o vacanță. Sau la tratament, nu pot contesta asta. Cert e că în prima fază mi-a spus că are bilete de vacanță și că nu poate renunța la ele.

La un meci în care Idris a venit n-a avut actele la el. Părintele a zis că nu l-am anunțat, deși ceilalți copii aveau actele. Domnul Alkhatib a venit la vestiar să mă înjure, să-mi spună că-i distrug copilul. I-am zis că nu mă pot opune celor întâmplate, dar el în continuare mă jignea. Dânsul mi-a trimis buletinul pe WhatsApp, dar l-am arătat arbitrilor și mi-au spus că nu-l lasă să joace. Nu se poate, nu se poate. Practic, putea juca în etapa următoare. Am intrat în vestiar, unde se afla și un copil, și a început să-mi spună că sunt nenorocit, mi-a zis să mă duc în aia a lui… Am plecat de acolo.

În momentul când mă pregăteam să ies a venit și Iulian Miu, acolo era și Alin Dumitriu, și au aplanat conflictul. Am intrat într-un alt vestiar doar să nu dau curs acelor discuții și înjurături. În urma acestor evenimente am făcut o hârtie prin care am solicitat ca acest copil și părinte să fie excluși din lot. Am căutat tot timpul să-l susțin pe acest copil, i-am tot zis să fie colectiv, să-i pună în evidență pe colegi, iar ei pe el. În această perioadă am căutat să câștig un copil”, a adăugat Florin Neață.

Florin Neață alături de grupa U15 de la CSA Steaua

„Domnul Alkhatib poate spune ce vrea, dar trebuie să probeze. Să arate o filmare sau ceva prin care eu îi discriminez fiul. Nu poate fi vorba de așa ceva” – Florin Neață

Explicațiile antrenorului pentru folosirea pe „fals” a jucătorului Mario Păun de la CSA Steaua

ProSport a prezentat cazul lui Mario Păun, jucător care a evoluat pe „fals” pentru CSA Steaua la grupele de juniori.

– Domnule Neață, care este povestea cu jucătorul folosit pe „fals”?
– Eu sunt un antrenor, sunt pus să antrenez, să conduc echipa, să o pregătesc de meci, să am ședința tehnică înaintea meciului. Practic, nu intră în atribuțiunile unui antrenor să facă foaia de joc sau alte lucruri adiacente antrenamentelor și participarea la jocuri. Din păcate, având în vedere că nu există cineva care să completeze acea foaie, eu am completat-o. Dar pentru acest subiect nu aș putea vorbi, nu aș avea încredințarea clubului să vorbesc. Dar nu există nicio contestație sau vreo penalitate adusă clubului Steaua legată de acest subiect. Practic, este un caz închis,nu? Nu s-a adus niciun prejudiciu de imagine. Nu e nimic din partea FRF sau a altei părți.

– Dar jucătorul a evoluat în meciurile respective în care, conform regulamentelor, nu ar fi avut voie.
– Lucrul acesta să-l decidă cei care sunt în măsură, eu nu sunt în măsură. Întrebați la Federație. Eu nu pot discuta despre treaba asta. Și-așa e o întreagă tevatură creată în jurul CSA.

– Probabil această tevatură s-a creat pentru că s-a încălcat un regulament. 
– La momentul potrivit vom discuta și despre acest subiect. Vom vedea ce decizie se va lua la club. Am fost anunțat de anumite lucruri și vom vedea ce se va întâmpla.

– Cei de la CSA v-au transmis ceva? Ați fost dat afară?
– În acest moment nu s-a luat o decizie. Dar cei mai în măsură să vă spună sunt conducătorii. Eu aseară am condus antrenamentul echipei, mă pregătesc în continuare pentru ce urmează. Decizia e la dânșii. Dacă mă dau afară, nu e clubul meu personal să pot lua decizii în ceea ce mă privește.

– Domnul Voica spunea că sunt mai mulți părinți care spun că vor pleca după dumneavoastră dacă veți fi dat afară.
– Eu nu pot încuraja părinții să facă asemenea demersuri, eu sunt la clubul Steaua până se va lua o decizie. La fel de bine nu pot să le impun și să le spun cum să-și facă pașii în viață. Fiecare om trebuie să-și asume. La fel cum domnul Alkhatib trebuie să probeze toate acele lucruri pe care le-a spus despre mine, la fel părinții sunt liberi să facă ce vor. Am înțeles că domnul Alkhatib spune că fiul domnului Voica e favorizat. Acel copil are 245 de minute adunate la două grupe diferite, la U16 n-a jucat nicio secundă, iar la U15 are 245 de minute. Iar fiul domnului Sebe are 250 de minute. Dacă eram un antrenor ranchinos și să port pică copiilor pentru atitudinea părinților să fiți siguri că unii jucau tot meciul, iar alții deloc.

– Spuneați mai devreme că domnul Alkhatib trebuie să probeze ce a spus. Aveți de gând să-l acționați în judecată?
– La prima întâmplare am pus-o pe ideea că a răspuns la primul impuls al nervilor, dar când persiști în greșeli e de datoria ta să dovedeși aceste acuzații. Ne asumăm, fiecare om în viață își asumă faptele sale.

Antrenorul Florin Neață

„Merg la detectorul de minciuni fără nicio problemă”

– Domnul Sebe Nicușor v-a provocat, într-un interviu pentru ProSport, să mergeți împreună cu dânsul la detectorul de minciuni.
– Fără niciun fel de problemă merg. Nu am nimic de ascuns. Eu în toată această perioadă mi-am urmat principiile pe lucruri corecte. Poate s-au mai făcut greșeli, dar fiecare om e supus greșelii. Tot ce vă spun sunt lucruri trăite de mine în acel vestiar.

– Spunea domnul Alkhatib că în cantonamente consumați alcool cu anumiți părinți până la 4-5 dimineața.
– Dacă dânsul poate proba aceste acuzații… N-a existat niciodată așa ceva. Că au băut părinții, e problema lor, nu știu eu ce fac dânșii. Eu nu sunt un consumator de alcool, poate doar ocazional și când se întâmplă evenimente speciale, dar cu pondere. Aceste lucruri domnul Alkhatib trebuie să le probeze, că sunt lucruri total neadevărate.

– Cu George Ogăraru ați vorbit?
– Da, am avut multe discuții. Din păcate, în societate, nu neapărat la Steaua, foarte mulți oameni sunt lupi îmbrăcați în piei de oaie. Și nu doar la fotbal, peste tot.

– Aici m-ați băgat într-o ghicitoare și încerc să înțeleg la cine vă referiți.
– Ați înțeles foarte bine. Știți foarte bine la cine mă refer. Vă spun că niciodată n-am să dau în clubul Steaua.

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen