Noi acuze la adresa antrenorului de la CSA: „Ar trebui întocmit dosar penal!” Care ar fi cele trei infracțiuni săvârșite de tehnicianul Stelei | EXCLUSIV

Noi acuze la adresa antrenorului de la CSA: „Ar trebui întocmit dosar penal!” Care ar fi cele trei infracțiuni săvârșite de tehnicianul Stelei | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Avocatul Sebe Nicușor, tatăl unui copil de la grupa 2007 a CSA Steaua, s-a arătat extrem de scandalizat de imaginile publicate de ProSport, unde mai mulți părinți consumă alcool în autocarul grupei U15 a roș-albaștrilor de față cu copiii.

În plus, acesta susține că se poate deschide dosar penal pe numele antrenorului Florin Neață pentru că a folosit un jucător pe „fals” în cadrul unui meci de la U15, lucru dezvăluit de ProSport.

„Copilul meu nu se afla la CSA în momentul realizării imaginilor din autocar prezentate de dumneavoastră. Mă scandalizează acele imagini, care nu ar fi trebuit să existe în grupul minorilor. Sunt lucruri care ar trebui sancționate grav.

În interiorul grupului de părinți, acest domn Voica nu are mandat nici verbal, nici scris din partea mea și a altora. Teoretic, sunt două grupuri de părinți. 6-7 părinți care-l susțin pe domnul Neață pentru că sunt favorizați, din punctul meu de vedere. Părinții acestor copii sunt foarte puțini, dar au făcut parte dintr-o asociație sportivă numită Ajax pe care a deținut-o domnul Neață Florin. El nu mai trebuia lăsat în mijlocul copiilor, pentru că el a fost la antrenament. Nu trebuie lăsat în mijlocul minorilor.

Eu cred că aceste imagini au apărut pentru a se uita oarecum de faptele pe care domnul Neață Florin le-a făcut și au fost dovedite. Mă refer că a furat identitatea unui copil și a atribuit-o altuia. A făcut uz și a întocmit o foaie în fals. Acest domn Neață Florin, mă rog, eu nu l-aș mai numi domn, are abateri grave în ceea ce privește legea. În special, legea penală, că atunci când furi identitatea unei persoane, întocmești o foaie în fals și faci uz de ea, sunt trei infracțiuni care ar trebui cercetate și organele abilitate ar trebui să se sesizeze. Cred că dacă aceste lucruri se vor dovedi, că există aceste foi, e foarte grav și ar trebui întocmit un dosar penal”, a declarat Sebe Nicușor pentru ProSport.

„Idris a fost dezavantajat de Neață”

Avocatul Sebe Nicușor a vorbit și despre situația lui Idris Alkhatib, un jucător îndepărtat de la CSA Steaua. Acesta susține că puștiul a fost dezavantajat de Florin Neață, lucru dezvăluit și de tatăl lui Idris într-o reacție pentru ProSport.

„Idris a fost dezavantajat mult și determinat de domnul Neață să părăsească centrul de copii și juniori de la CSA. A încercat tot felul de argumente cu caracter emoțional față de copil. La un turneu disputat la Brașov l-a mutat noaptea din cameră într-o altă cameră tocmai pentru a nu-l lăsa să se odihnească, punând un copil să spună că nu mai vrea să stea cu el în cameră. Aceste lucruri emoționale au impact asupra copilului.

Am auzit și eu când folosea apelative de genul „arabule”. E destul de grav. Cred că acest domn antrenor, dacă se poate numi așa, nu a fost testat niciodată psihologic. Are grave abateri din acest punct de vedere.

Atunci i-a întocmit un referat lui Idris și, ulterior, copilul domnului Voica a avut un incident cu Idris, începând scandalul în vestiar, și domnul Neață i-a întocmit referat doar lui Idris. Lucrurile sunt mult mai grave. Au fost copii care au plecat la alte cluburi, cum ar fi Geto-Dacica, din cauza acestui individ pe nume Neață Florin. Face uz de aceste favoritisme. Eu vă mărturisesc că am adus copilul la CSA nu pentru antrenorul Neață Florin, că din punct de vedere profesional n-are nicio carte de vizită. Pregătirea lui îmi ridică semne de întrebare. Cred că omul ăsta n-a fost testat psihologic”, a adăugat Sebe Nicușor.

Sebe Nicușor cere revenirea gloriilor la CSA Steaua!

ProSport a scris în trecut că gloriilor Stelei le-au fost tăiate salariile și mutate din postura de antrenori în cea de căutători de talente, lucru nemulțumitor pentru Teodor Anghelini, Radu Troi sau Adrian Bumbescu.

„Când am ajuns la CSA am venit pentru că, din punctul meu de vedere, acest club e unul de renume și mă așteptam să găsesc în cadrul acestui centru de copii și juniori antrenori sau foști fotbaliști precum Tudorel Stoica, pe domnul Balint, pe domnul Lăcătuș. Mai mult, vin și susțin că antrenori de renume care au descoperit talente în lumea fotbalului precum Sătmăreanu, Radu Troi, Teo Anghelini sau Aelenei că acești oameni sunt oarecum înlăturați, iar indivizi precum Neață Florin, fără carte de vizită sau rezultate, sunt promovați. Asta îmi ridică semne mari de întrebare.

Am ținut să iau această poziție pentru că eu consider că trebuie să dispară în acest moment. Trebuie să i se desfacă contractul de muncă, așa cum prevede Codul Muncii printr-o anumită literă. Acești oameni au fost trași pe linia de supraviețuire, luându-i din rândul copiilor și puși căutători de talente. Au fost lăsați alții să lucreze cu cu copiii, care, în loc să-i învețe ceva, îi abuzează emoțional sau fură minutele unuia și i le atribuie altuia.

Eu când am venit la CSA nu m-am gândit că domnul Ogăraru e șeful centrului de copii, m-am gândit că acolo îi găsesc pe oamenii ăștia Balint, Tudorel Stoica, Lăcătuș, Ilie Dumitrescu. Eu am venit pentru ce poate oferi o bază sportivă cu tradiție și cu oameni care au descoperit o groază de talente și au reprezentat fotbalul românesc la nivel internațional. Am crezut că merge la antrenament ca la școală, încercând să primească indicații de la un profesor cu experiență. Sunt dezamăgit. Domnul Ogăraru sau conducerea clubului când semnează un contract cu un individ ca Neață, trebuie să fie mai atenți.Sunt convins că domnul Ogăraru nu știa de artificile nesănătoase ale domnului Neață. Eu cred că lucrurile trebuie cercetate în amănunt”, a mai spus Sebe Nicușor.

„Nu cred că un copil ar putea să aibă de a face cu acest domn Neață Florin și să aibă de suferit dacă rămâne la CSA Steaua. El nu trebuie să mai rămână în sistem și să lucreze cu minorii. Eu mă mir că încă îi e permis accesul în mijlocul minorilor. Îmi place să cred că aceste aspecte vor fi analizate în cadrul clubului. Vor fi sesizate organele abilitate și poate va trebui să răspundă și din punct de vedere penal.

„Antrenorul Florin Neață să fie testat cu poligraful”

Sebe Nicușor cere ca antrenorul Florin Neață să fie testat la detectorul de minciuni: „Vă mărturisesc că sunt de acord în mod direct să fie testat copilul cu testul poligraf să relateze ce s-a întâmplat până acum, să vorbească despre comportamentul acestui om. Apoi, îl provoc pe domnul Neață să fie și el testat, îi plătesc eu testul poligraf. Să vedem dacă are comportament deviant. Eu nu aștept ca lucrurile să se așeze la un eventual test poligraf, aștept ca acest om să dispară din cadrul centrului de copii. Șeful centrului de copii și juniori trebuie să ia atitudine, că nimeni nu va pleca după el în afară de cei 5-6 copii pe care i-a avut la asociația dânsului. Nu știu cine ar vrea să-și mai asocieze numele cu acest individ”.

„Am am auzit că se bazează pe domnul Tică Dănilescu”

„Am auzit de multe ori că el se bazează foarte tare pe un alt domn despre care crede că-l susține. E vorba despre domnul Tică Dănilescu, nu-l cunosc pe acest domn. Aș vrea să văd dacă domnul Tică îl ține în brațe pe acest domn Neață Florin.

Pot să vă spun că la un moment dat când am discutat cu domnul Ogăraru și am cerut explicații legate de motivele pentru care copilul meu joacă mai puțin, domnul Neață, ulterior acestei discuții, i-a spus copilului că dacă vrea să joace nu știu unde, să-l dea pe altul afară. Îl instiga pe copilul meu să ia atitudine să aibă aceste metode. A avut o expresie, eu n-am să o pot reproduce, pe care copilul meu mi-a relatat-o. A spus că pe el îl doare undeva în contextul în care cineva se supără că nu joacă sau că părinții lor se supără”, a mai spus avocatul.

Tică Dănilescu

8 titluri a câștigat Tică Dănilescu la conducerea Stelei, dintre care 6 consecutive, aventură care s-a încheiat în 1999, când a plecat la Dinamo

„Am luat poziție pentru că am văzut articolele din zilele trecute și am considerat că nu trebuie să rămân într-o astfel de mocirlă. Sunt oameni ca acest Neață care sunt propulsați în defavoarea legendelor. Trag un semnal de alarmă ca organele abilitate și conducerea clubului să ia atitudine de urgență” – Sebe Nicușor

Planul avocatului Sebe Nicușor: „Mă gândeam că o asociație a părinților la nivel de țară ar fi utilă”

„Mă gândeam dacă nu cumva ar trebui la nivel de țară făcută o asociație a părinților în ceea ce privește fotbalul, minifotbalul de copii și juniori pentru ca astfel de indivizi nepregătiți să dispară, ca fotbalul românesc să ajungă la un nivel mai ridicat. Ca om trag o concluzie: un comportament și un caracter care lasă de dorit. Atunci când furi identitatea unui copil, o atribui altuia, faci o fișă în fals și te folosești de ea, atunci nu mai ai ce să spui. Aceste lucruri trebuie scoase în evidență. Din cauza acestor trei lucruri trebuie scos din fotbalul românesc. Rămâne ca organele abilitate să se sesizeze și să ia atitudine față de un astfel de om.

Trebuie făcută o asociație care să apere copiii și părinții acestora. Credeți că o să mă dea afară din țară? Sau să-mi sugereze să plec în Germania, eu le mulțumesc, că e un stat mai dezvoltat, dar eu vreau să rămân la mine în țară pentru că acest club e susținut din bani publici. Domnul Neață nu e șeful clubului. El nu trebuie să uite că se află în cadrul MApN la secția de fotbal”, a încheiat Sebe Nicușor.

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen