FCSB provoacă primul eşec al Craiovei pe noul „Ion Oblemenco” şi mai speră la titlu. Teixeira, decisiv! Cronica meciului care menţine suspansul în Liga 1

14 mai 2018 4944 afişări Comentează şi tu Liga 1
FCSB provoacă primul eşec al Craiovei pe noul „Ion Oblemenco” şi mai speră la titlu. Teixeira, decisiv! Cronica meciului care menţine suspansul în Liga 1

Primul derby cu FCSB pe noul „Ion Oblemenco” a fost şi cel dintâi meci cu „casa închisă” de la inaugurarea arenei, 30.000 de olteni venind cu speranţa de a întrerupe perioada de 16 ani fără victorie în faţa rivalei. Totodată, Craiova se agăţa de un podium pe care nu mai urcase, la finalul unui sezon, din 1995, când Piţurcă antrena în Bănie.

De partea cealaltă, FCSB venea în Bănie având perspectiva pierderii celui de-al treilea titlu consecutiv, deşi Becali investeşte în fiecare sezon mai mult decât toate celelalte echipe din Liga I la un loc. Devis Mangia n-a mai umblat la „unsprezecele” clasic,  după ce în tur stârnise furia olteanului Băluţă. În schimb, Dică a configurat o formulă stranie, în care n-au încăput internaţionalii Budescu, Bălaşa şi Man, iar alintatul Alibec n-a prins nici măcar deplasarea în Bănie.

Derby-ul a fost prefigurat de prezentarea celor care au adus primul titlu european pentru o echipă din Bănie, handbalistele de la SCM Craiova, pe tabelă desfăşurându-se momentele în care Dumanska a avut două parade senzaţionale într-o secundă, consfiinţind câştigarea Cupei EHF.

Chiar dacă un stadion arhiplin trebuia să-i împingă din start spre poarta adversă, băieţii lui Mangia au luat poziţii defensive, aşteptând contraatacul, cu „poneii” în bloc-starturi. Şi şansa a apărut după un sfert de oră, când Popescu şi Planic s-au bâlbâit, Gustavo a profitat şi l-a lansat pe Mitriţă, dar Bălgrădean a stat bine pe picioare, intimidându-l pe oltean. Şi Băluţă a avut şansa sa, peste câteva minute, când a deviat de la prima bară cornerul executat de Mitriţă, dar acelaşi Bălgrădean a fost unde trebuia. Replica oaspeţilor a venit în finalul primei părţi şi a fost cel puţin la fel de consistentă. Căpitanul Tănase l-a solicitat pe Mitrovic din afara careului, apoi Teixeira s-a răsucit pe o minge respinsă, dar n-a prins poarta pentru un gol de senzaţie. Acelaşi Tănase a încheiat repriza cu o ratare uriaşă, Mitrovic având un reflex nebănuit la reluarea din 6 metri a decarului advers.

Partea secundă a început cu simularea lui Coman, care a scăpat însă de al doilea galben, şi a continuat cu încă o intervenţie senzaţională a lui Bălgrădean, care a deviat în transversală lovitura de cap trimisă din 6 metri de Tiago Ferreira. Câteva intrări mai dure au încins spiritele, au înmulţit galbenele, au aprins tribunele, dar au sabotat oarecum ritmul jocului. Simţind că titlul se îndepărtează şi mai mult, FCSB s-a mutat treptat în jumătatea oltenilor, dar ocazie tot gazdele au avut, la şutul lui Zlatinski. Dică a apelat la armele devenite „de rezervă” peste noapte, Man şi Budescu, trecându-l pe Florin Tănase vârf împins. Şi antrenorului atât de contestat în ultima vreme, inclusiv de propriul patron, i-a ieşit totuşi pasenţa, în timp ce omologul său, Devis Mangia, atât de lăudat şi de Becali, a eşuat. Florin Tănase a ieşit din capcana olteană în banda dreaptă, Screciu, abia intrat, a greşit respingerea, iar Filipe Teixeira a fost necruţător din mijlocul careului. FCSB  obţine in extremis toate punctele din Bănie şi speră ca Viitorul să-i ofere şansa de a câştiga titlul. În schimb, Craiova pierde primul meci oficial pe noua arenă, tocmai în faţa echipei pe care nu reuşeşte s-o învingă de 16 ani.
 

Universitatea Craiova – FCSB 0-1

A marcat: Teixeira 86.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 30.000.

  • Universitatea Craiova: Mitrovic - R. Popa (84 Screciu), Kelic, Tiago Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski (90 Burlacu), Bancu – Gustavo (76 Glavina), Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Popescu -  Andre Santos, Martic, Briceag.
  • FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Momcilovic, Jr. Morais – Pintilii (83 Cr. Tănase), Ov. Popescu –F. Tănase, Teixeira, Fl. Coman (73 Man) – Gnohere (72 Budescu). Antrenor: Nicolae Dică. Rezerve: A. Vlad -  Bălaşa, Nedelcu, L. Filip.

Arbitru: Ovidiu Haţegan. Asistenţi: Octavian Şovre, Valentin Avram.

Cartonaşe roşii: Pintilii 89 (pe bancă), Junior Morais 90+4.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.