EXCLUSIV | "Pasiunea pentru fotbal îl face special. Ştie să lege jocul, e lider". Cuvinte mari pentru omul cu echilibrul de la FCSB. Şi un potenţial urmaş: "Meseria se fură!"

29 iun 2018 5593 afişări Liga 1
EXCLUSIV | "Pasiunea pentru fotbal îl face special. Ştie să lege jocul, e lider". Cuvinte mari pentru omul cu echilibrul de la FCSB. Şi un potenţial urmaş: "Meseria se fură!"

La 34 de ani, Mihai Pintilii continuă să fie liderul din teren şi din vestiar la FCSB, e om de bază şi la echipa naţională, iar calităţile sale au fost remarcate de un alt închizător bun din istoria recentă a fotbalului românesc, Nicolae Grigore (34 de ani). Prezent în studioul ProSport Live, "Grig" l-a identificat şi pe omul care, cel puţin pe hârtie, ar trebui să-l înlocuiască pe Pintilii.

Nici Nicolae Dică şi nici Cosmin Contra nu se gândesc să înceapă meciurile fără punctul de echilibru al echipei, iar explicaţia e simplă. De la experienţa celor 34 de ani şi a zecilor de meciuri jucate la cel mai înalt nivel, "Pinti" e cel care poate îndeplini cu succes rolul de lider. Pe teren, dar şi în afara lui, pentru că experimentatul mijlocaş nu are grijă doar de tot ce mişcă în zona sa de acţiune, ci se implică şi în viaţa echipă. Pentru Nicolae Grigore, cândva purtător de număr opt la Rapid, Pintilii e un jucător aparte: "Pasiunea pentru fotbal îl face special. Ştie să lege jocul şi la FCSB, şi la echipa naţională. Ştie să ţină grupul. E adevăratul căpitan de la FCSB, e liderul din vestiar", a spus Grigore, care l-a identificat pe Dragoş Nedelcu (21 de ani) drept înlocuitorul perfect pentru Pintilii: "Totuşi, eu îl văd şi pe Nedelcu un jucător care ar putea să crească alături de Pintilii. Meseria se fură, nu se învaţă. Sper să aibă capacitatea şi să înveţe lucruri bune de la Pintilii şi să-l înlocuiască pe viitor. Pintilii e într-o formă bună, dar clubul ar trebui să fie pregătit pentru o eventuală retragere sau o scădere de formă", a punctat fostul giuleştean, la ProSport Live.

Dacă Pintilii e sigur de locul de titular în noul sistem imaginat de Nicolae Dică, 4-3-3, Dragoş Nedelcu va fi lăsat pe dinafară, "Dicanio" urmând să-i folosească pe Olimpiu Moruţan şi Ovidiu Popescu pe post de interi.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.