EXCLUSIV Pandurii n-au fost programaţi din cauza datoriilor, Oţelul câştigă cu 3-0! VEZI toate detaliile

23 feb 2011 108 afişări Liga 1
EXCLUSIV Pandurii n-au fost programaţi din cauza datoriilor, Oţelul câştigă cu 3-0! VEZI toate detaliile EXCLUSIV Pandurii n-au fost programaţi din cauza datoriilor, Oţelul câştigă cu 3-0! VEZI ce zic gorjenii

UPDATE14:30: Liga Profesionistă de Fotbal a publicat,miercuri, pe site-ul oficial, un comunicat prin care anunţă clubulPandurii Târgu Jiu că nu este programat în etapa a XIX-a a Ligii Idin cauza datoriilor către SC FC Dinamo 1948 SA Bucureşti.

"Către,

CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu

Spre cunostinţa - FRF, CCA, SC FC Oţelul Galaţi, GSPTV

Conform adresei nr.2307/09.02.2011, prin care v-am adusla cunostinţă Încheierea din 08.02.2011 a CSL, prin care s-aaplicat sancţiunea neprogramării echipei dvs. la jocurile oficialeşi interzicerea transferurilor în calitate de club cesionar, pânăla executarea Hotărarii nr. 13/09.07.2011, şi a cuprinsului adreseitransmisă de SC FC Dinamo 1948 S.A. Bucureşti, în data de23.02.2011, înregistrată la LPF sub nr. 2458, prin care se confirmăfaptul că nu s-a executat obligaţia în termenul regulamentar,stabilit în conformitate cu prevederile art.24, lit. C, pct. 2, văînvederăm că clubul dvs. nu este programat pentru jocul CS PanduriiLignitul Tg. Jiu - FC Oţelul Galaţi, contând pentru cea de-a XIX-aetapă a Ligii I, partidă care urma să se dispute vineri,25.02.2011, urmând să se aplice şi celelalte prevederiregulamentare incidente", se arată în comunicatul LPF.


UPDATE13:49: Aşa cum ProSport a anunţat, autocarul celorde la Oţelul a făcut cale întoarsă din drumul spre Severin.Gălăţenii urmează să facă un popas pentru a lua masa de prânz. Întot acest timp vor aştepta decizia oficială din partea LPF.

Tehnicianul Dorinel Munteanu este, deocamdată, rezervat îndeclaraţii:"N-am fost înştiinţat oficial. Mă duc să mănâncşi aştept să văd ce se întâmplă", a declarat DorinelMunteanu pentru ProSport.


UPDATE13:45: Secretarul general al celor de la Pandurii,Daniel Băloi, susţine că gruparea gorjeană nu a fost încăînştiinţată de LPF de neprogramarea din etapa a XIX-a.

"Nu am primit nici o înştiinţare oficială de la LPF căam fi pierdut la masa verde cu Oţelul", a declarat Băloipentru ProSport.


UPDATE 13:15: Formaţia Pandurii Târgu Jiu nu a fost programatăîn etapa a XIX-a din cauza datoriilor către Dinamo.

Astfel, partida Pandurii-Oţelul, programată vineri, nu se va maidisputa, liderul asigurându-şi deja cele 3 puncte.

Gălăţenii au fost înştiinţaţi că meciul cu Pandurii nu va avealoc chiar în timp ce se aflau pe drumul spre Severin, fiind nevoiţisă se întoarcă.

"Termenul în care clubul Pandurii putea achita datoria atrecut, iar meciul nu a fost programat. Celelalte cluburi careaveau datorii către terţi, Universitatea Craiova, Rapid şi UnireaUrziceni, şi-au rezolvat problemele şi vor juca în etapa aXIX-a", au precizat surse din cadrul LPF pentru MEDIAFAX.

Conform regulamentului, neprogramarea în două etape în timpulunui sezon atrage după sine retrogradarea echipe respective în Ligaa II-a.

Pandurii avea de achitat datorii de circa 600.000 de euro cătrediverse cluburi şi jucători, printre care se numără Dinamo(aproximativ 460.000 de euro) şi fotbaliştii Cosmin Tilincă şiIonuţ Stancu. Preşedintele executiv al CS Pandurii, EugenPârvulescu, declarase marţi că gruparea gorjeană a plătititdatoriile către jucători, dar nu a ajuns încă la un acord cu FCDinamo în cazul sumei de bani pe care o mai are de achitat în cazultransferului mijlocaşului Ilie Iordache.


Dinamo şi Pandurii au continuat până în ultimul momentnegocierile în privinţa datoriilor pentru Ilie Iordache.

Rezultatul final este acela că, cel mai probabil, gorjenii vorfi programaţi în meciul cu Oţelul, dar asta numai după intervenţiapreşedintelui LPF, Dumitru Dragomir. "M-am rugat de domnulBadea să reia negocierile, pentru că el nu mai voia. I-am spus căar fi păcat ca ierarhia campionatului să se stabilească la masaverde şi apoi a acceptat propunerea mea", a dezvăluitDragomir la Digi Sport. Apoi, spre seară, pe fir a intrat şi GigiBecali, patronul rivalei Steaua. "Dacă Condescu nu seînţelege cu Nicu Badea, atunci să mi-l dea din această iarnă peMatei şi încă 100.000 de euro şi o să îi rezolv euproblema", a dezvăluit şeful grupării din Ghencea.

"Cazul Ilie Iordache" datează de aproximativ doi ani, de cândgorjenii au fost obligaţi să plătească un milion de euro în urmatransferului mijlocaşului la AEK Atena. Din acea sumă gorjenii maiau de achitat încă 475.000 de euro, în caz contrar ei urmând,conform regulamentului, să nu fie programaţi la meciurile din LigaI.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.