EXCLUSIV | Noi detalii despre construirea noului stadion Dinamo. Societatea lui Badea a dat în judecată Guvernul, fanii pot primi o veste bună la sfârşitul lunii

25 mar 2019 9169 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Noi detalii despre construirea noului stadion Dinamo. Societatea lui Badea a dat în judecată Guvernul, fanii pot primi o veste bună la sfârşitul lunii

Telenovela construirii unui nou stadion în Parcul Sportiv Dinamo continuă. În timp ce Giuleştiul este sfârtecat de la lama buldozerelor, iar în Ghencea s-a săpat fundaţia şi se toarnă ciment, în “Groapă” se tergiversează. 

ProSport a aflat date noi despre stadiul, era să spunem lucrărilor... lucrurilor în vederea construirii unei erene de fotbal situată între, vorba lui Cornel Dinu, Spitalul de Urgenţă şi Circul de Stat. 

Începem cu vestea bună: 

La sfârşitul lunii, fanii dinamovişti aşteaptă cu sufletul la gură aprobarea Proiectului Urbanistic Zonal. Iniţial, acesta avea termen de realizare la sfârşitul anului 2018, 31 decembrie, însă a fost prelungit până în martie, mai precis, 31 martie. După aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti se poate trece la următorul nivel, PUZ-ul va fi transmis către CNI (Compania Naţională de Investiţii), care va realiza “vestitele” studii de Prefezabilitate şi Fezabilitate.   

Vestea proastă: 

Continuă lupta în spatele cortinei cu societatea coordonată de Nicolae Badea, Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti. Astfel, ProSport a aflat că AS FC Dinamo, societate aflată în insolvenţă de mulţi ani, a dat în judecată Guvernul României! Motivul? Hotărârea de Guvern cu numărul 616 din 2017 care  trecut bunurile din Complexul Sportiv Dinamo din domeniul privat al statului în domeniul public. 

Din câte se pare, acţiunea AS FC Dinamo a fost respinsă din “lipsa dovezii calităţii de reprezentaţi legali ai recalamnţilor”. Totuşi, ACS FC Dinamo are drept de recurs.

Şi o veste şi mai proastă: 

După ce mai mulţi foşti ciclişti s-au sesizat şi vor să intenteze proces, fiind împotriva demolării Velodromului, locul ales pentru noul stadion (VEZI MAI MULTE AICI)acum, din câte se pare, s-au trezit şi riveranii, proprietarii vilelor, caselor aflate gard în gard cu Velodromul. Din câte se pare, aceştia caută o soluţie legală pentru a stopa construirea stadionului. 

 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.