Echipa lui Mititelu are liber pe ”Ion Oblemenco”: primăria Craiova schimbă contractul de asociere cu U Craiova. Condiţiile puse şi suma cerută pentru a juca pe noua arenă

26 feb 2019 16265 afişări Liga 1
Echipa lui Mititelu are liber pe ”Ion Oblemenco”: primăria Craiova schimbă contractul de asociere cu U Craiova. Condiţiile puse şi suma cerută pentru a juca pe noua arenă

Primăria Craiova schimbă contractul de asociere încheiat în 2013 cu Universitatea Craiova, formaţia din Liga 1 Betano, pentru stadion. Astfel, pentru fiecare meci disputat pe „Ion Oblemenco”, clubul finanţat de Mihai Rotaru va trebui să achite 45.000 de lei.

Mai precis, municipalitatea va încasa 10% din biletele vândute la meci, dar nu mai puţin de această sumă, de 45.000 de lei. Dacă acest procent de 10% va însemna o sumă mai mică de 45.000 de lei, clubul va trebui să completeze suma până la cuantumul stabilit.

De asemenea, clubul din Liga 1 Betano va plăti o sumă şi pentru utilizarea bazei de antrenament din Lunca Jiului, modernizată recent de municipalitate.

La şedinţa de joi a Consiliului Local Craiova, pe ordinea de zi este un proiect de hotărâre care prevede modificarea contractului de asociere a municipalităţii cu clubul de fotbal Universitatea Craiova. Prin acesta se introduce o taxă de folosire a stadionului: 45.000 lei pentru meciuri din Liga 1, Cupa României, etc. şi 111.140 lei pentru meciuri europene.

În acest proiect se prevede ca şi alte echipe să poată folosi arena, plătind aceeaşi sumă, cu condiţia ca meciurile acestora să nu se suprapună cu cele ale Universităţii Craiova. Astfel, noua echipă a lui Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA, aflată în Liga a 3-a, va putea juca pe noua arenă din Bănie dacă va ajunge în Liga 1, dar şi dacă nu afectează programul actualei formaţii din prima ligă.

În prima parte a sezonului Ligii 3, echipa antrenată de Nicolo Napoli şi-a desfăşurat meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal.

„Utilizarea în acelaşi mod a dotărilor şi componentelor din Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal de către U Craiova 1948 Club Sportiv SA pentru desfăşurarea partidelor din anul competiţional din Liga 1 nu exclude folosirea şi de către alte entităţi, precum şi funcţionarea pentru unele acţiuni de interes public, dar fără a afecta desfăşurarea partidelor din anul competiţional al echipei de fotbal din Liga 1“, se precizează în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Craiova.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.