Drum liber spre Dinamo! Borcea, achitat în dosarul "mită pentru judecătoare". Fraţii Becali - condamnaţi. Borcea fusese singurul care nu-şi recunoscuse fapta

20 feb 2018 20749 afişări Comentează şi tu Liga 1
Drum liber spre Dinamo! Borcea, achitat în dosarul "mită pentru judecătoare". Fraţii Becali - condamnaţi. Borcea fusese singurul care nu-şi recunoscuse fapta

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat marţi, definitiv, la închisoare pe fraţii Ioan şi Victor Becali, în dosarul "Mită pentru judecătoare". Surprinzător, din tot lotul inculpaţilor, cel care a scăpat a fost fostul acţionar Cristi Borcea - achitat.

Victor Becali a primit 3 ani de închisoare, ca şi fratele său, Ioan - 3 ani, iar judecătoarea Geanina Terceanu - 7 ani de închisoare.

Fraţii Becali ar avea însă de ispăşit mai puţin din pedeapsă. În cazul celor doi, eliberaţi condiţionat din închisoare după condamnările din "Dosarul Transferurilor", restul de pedeapsă rămas neexecutat li se contopeşte cu restul de pedeapsă. Dar Victor a primit în 2014 o pedeapsă mai mică decât Ioan. Astfel că, în urma noilor pedepse, Victor ar mai avea de executat 1 an şi 10 luni, pe când Ioan ar urma să stea 4 ani şi 10 luni.

De asemenea inculpat în acest dosar, Antonie Iorgovan jr, fiul juristului Antonie Iorgovan care a scris Constituţia României din 1991, a fost achitat.

Fraţii Becali şi Borcea au mituit-o pe judecătoarea din "dosarul Transferurilor", Geanina Terceanu stabilind atunci că "fapta nu există". 
La apel, Înalta Curte a desfiinţat, în 2014, sentinţa iniţială şi i-a condamnat pe toţi cei inculpaţi la diverse pedepse cu executare şi daune către statul român.

Ulterior, în urma unui flagrant, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un nou dosar, găsind probe că Terceanu a primit mită de la fraţii Becali şi Borcea, pentru a pronunţa respectiva sentinţă.

În urma sentinţelor ICCJ de marţi, drumul lui Cristi Borcea spre revenirea în fotbal se netezeşte. ProSport a relatat, în urmă două săptămâni, despre planul lui Borcea de a reveni la comanda clubului Dinamo, cu Victor Piţurcă manager general şi Eugen Neagoe antrenor. În plan ar mai fi cuprins şi Gigi Neţoiu, un alt fost acţionar la Dinamo.

În schimb, fraţii Becali, abia eliberaţi anticipat din închisoare, ar trebui să se întoarcă după gratii. Victor Becali fusese eliberat acum câteva săptămâni. 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.