Drama unui câştigător al CCE! Lucian Bălan a rămas pe drumuri!

16 sep 2010 871 afişări Comentează şi tu Liga 1
Drama unui câştigător al CCE! Lucian Bălan a rămas pe drumuri! "Ajutoooooooooor!" 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/7251795/1/lucian-balan-psp585.jpg

ProSport vă prezintă povestea dramatică a unui fost marefotbalist, Lucian Bălan (foto), ajuns pe drumuri după o carierăimpresionantă în fotbal. Bălan a acumulat datorii de sute demilioane, nu mai are unde să locuiască, s-a despărţit de soţie şi afost dat afară luni de la Steaua.

De la un fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni teaştepţi să deţină o casă cu etaj, nişte bani la bancă, să conducăcel puţin un Volkswagen şi să aibă un cuvânt de spus în fotbalulromânesc. Ei bine, nimic din toate acestea nu s-a lipit de LucianBălan (51 de ani), titular la Steaua în finala CCE din 1986, 2-0 cuFC Barcelona după executarea loviturilor de departajare. Bruma debani pe care a strâns-o din cariera de fotbalist s-a evaporat dupăRevoluţie, când leul s-a devalorizat infernal. A rămas cu unapartament la bloc, în Baia Mare, şi cu încercări de a-şi face ocarieră în antrenorat. Cum rezultatele nu prea au apărut, iar baniimai deloc, Bălan s-a făcut taximetrist în 1995, apoi jurnalist laun ziar din Baia Mare, iar prin 2007 făcea o emisiune la oteleviziune locală, tot în Baia Mare.

"Îmi daţi nişte bani împrumut?"

Cum soarta i-a tras multe şuturi şi cum n-a reuşit mai pe nicăieri,Bălan a căzut în patima băuturii, iar apoi în cea a jocurilor denoroc. Au urmat probleme în familie, certuri repetate cu fiul său,care îl "ridica" zilnic din cazinouri, scandaluri cu soţia, toateacestea ducând până la urmă la divorţ.

În Baia Mare, Bălan a împrumutat sume enorme de la prieteni, dela cunoştinţe, de la oameni din lumea fotbalului. A apelat şi lafoştii colegi de la Steaua '86, dar n-a mai returnat niciun bannimănui! A ajuns să datoreze sute de milioane de lei şi a fostnevoit să părăsească Baia Mare, sperând să scape decreditori.

Piţurcăi-a oferit o şansă
Bălan a fost reabilitat de Victor Piţurcă, omul care l-a luat laSteaua şi l-a numit antrenor la copii şi juniori. Din păcate,fostul mijlocaş şi-a dat în petic şi aici. Colegii de la academiepovestesc cum Bălan le-a cerut tuturor bani împrumut, fără să-i maidea înapoi, în total vreo 17 milioane, dar îi găsesc circumstanţeatenuante: "Antrenorii de la juniorii Stelei nu şi-au mai primitsalariile de trei luni! Implicit, nici Lucică nu şi-a luat niciunban!".

Beatla antrenament!
Aventurile lui Bălan în Ghencea nu s-au încheiat aici. A băut şi amâncat pe datorie la bufetul clubului sportiv. Câţiva părinţi de lagrupa de copii pe care o conducea l-au acuzat că venea beat laantrenamente şi că le-a cerut şi lor bani împrumut! Înainteameciului Steaua - Timişoara, s-a dus turmentat la una dintre caselede bilete şi a cerut patru tichete de intrare strigându-icasieriţei: "Eu sunt Lucian Bălan! Dă-mi biletele, dacă nu vrei săfac scandal!"

Totul s-a încheiat pentru fostul mare fotbalist la începutulacestei săptămâni, când noul şef al academiei, Ţiţi Dumitriu, l-adat afară după ce a aflat din interiorul clubului amănunteleprezentate de noi mai sus.


8 trofee a câştigat Bălan cuSteaua: patru titluri şi două Cupe ale României, Cupa Campionilorşi Supercupa Europei

20 de meciuri a jucat Bălanpentru Steaua şi Baia Mare în cupele europene. A debutat pe15.09.1982, la FC Baia Mare - Real Madrid 0-0


"Am auzit şi eu că Bălan are o grămadă de datorii şii-am cerut o explicaţie. Nu a fost în stare să-mi dea unrăspuns", Ţiţi Dumitriu, şef Academia Stelei

"Într-adevăr, Bălan are nişte probleme. S-a împrumutatpe aici crezând că dă banii înapoi la salariu. A avut o problemă degenul ăsta şi pe timpul lui Piţurcă, dar atunci nu s-a luat niciomăsură", Mihail Majearu, antrenor la Academia Stelei

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.