Dinamo vinde mult şi anapoda. Mihai Ciucă scrie despre eternul new-Dinamo

15 feb 2018 3080 afişări Liga 1
Dinamo vinde mult şi anapoda. Mihai Ciucă scrie despre eternul new-Dinamo

Probabil că Dinamo are parte acum de cel mai nefericit management din întreaga sa istorie. Fug jucătorii ca potârnichile. În stol. De la începutul anului, Dinamo s-a despărţit de o jumătate de echipă. Rivaldinho, Costache, Anton, Nascimento, Filip şi acum Nedelcearu. Se încălzesc Nemec, Penedo şi Torje, care peste numai trei luni îi vor trânti şi ei uşa în nas lui Dinamo la final de contract. Acesta e eternul new-Dinamo, atât de des invocat în era Negoiţă. Toată lumea vorbeşte despre el, dar de văzut încă nu l-a văzut nimeni. De unde şi extazul general în club după fiecare loc de play-off obţinut pe ultima sută de metri.

Ipotetic discutând, dacă mâine ar sosi o ofertă pentru Hanca sau Salomao, să zicem, neîndoielnic că n-ar sta nimeni pe gânduri, n-ar cântări.

Dinamo lasă mereu senzaţia că abia aşteaptă să scape de câte un jucător. Nu contează cum sună oferta, câţi bani sunt la mijloc, dacă e cazul ori nu să vândă chiar înaintea unui meci crucial, nimic nu mai contează, ofertă să fie, o aşteptăm cu drag. Să nu ocolim nici varianta după care lui Nedelcearu nu i-ar mai fi stat mintea la derbyul cu Steaua dacă ruşii ar fi fost refuzaţi sau amânaţi până la startul play-off-ului. Ipoteză ce nu trebuie ignorată. Antecedentele nu sunt tocmai aliatul fundaşului. Vezi "veselia" exagerată din avionul naţionalei de tineret, noaptea albă de la Piatra Neamţ, tricoul cu inscripţia total nepotrivită cu care s-a prezentat ca să-şi pună cenuşă în cap într-o discuţie cu selecţionerul Contra...

Cu alte cuvinte lui Nedelcearu nu i-a stat mintea la fotbal şi la destinul lui Dinamo nu doar înaintea unui derby cu Steaua, ci şi în multe alte sitauaţii şi escapade. Bineînţeles că vinovăţia trebuia contabilizată de alţii, anturajul, corupătorii, nicidecum de Nedelcearu.            

Sunt destui suporteri care nu mai ştiu pe de rost primul unspezece al favoriţilor de acum patru-cinci ani. Sunt destui suporteri dinamovişti care nu mai ştiu pe de rost primul unsprezece alb-roşu de doar acum un an. Nimic amendabil. Cine mai poate ţine şirul la câte new-Dinamo au răsărit după fiecare transfer, după fiecare plecare din era Negoiţă?! Cu numai doi-trei ani în urmă, orice referire la Nedelcearu era acompaniată de precizarea fudulă "jucător acontat de Sampdoria". Acum toţi ochii fanilor dinamovişti sunt pironiţi pe harta Rusiei. Unde, Dumnezeu, mai e şi acest oraş Ufa, nume parcă de serial SF din anii '70?!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.