Dinamo – CSM Poli Iași 2-1. „Câinii” se apropie la un punct de Astra, la capătul unui meci controversat. Anton și Filip i-au luat banii lui Negoiță. Cioinac a fost eliminat după ce l-a înjurat pe Colțescu

Dinamo - CSM Poli Iași 2-1.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – CSM Poli Iași 2-1 (Filip 8, Anton 53-pen. / Platini 41)

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, M. Oliva (Nica 61) – P. Anton, St. Filips – Hanca (Corbu 88), Rivaldinho (I. Șerbans 73), Salomao – Nemec
Rezerve: Brănescu, Nica, Dudea, I. Șerban, Maric, Longher, Corbu

CSM Poli Iași: Koselev – Tiago Almeida (Ștefănescu 57), Mihalaches, Frăsinescus, Sin – Qakas, Cioinacs – JO Santoss, Platini (Danale 80), Panțîru – A. Cristeas  (Cisse 65)
Rezerve: Kelava, Jagodinskis, S. Cisse, Danale, Kizito, Ștefănescu, Chelaru

Dinamo respiră după 2-1 cu CSM Poli Iași. „Câinii” au început bine meciul, reușind să deschidă scorul prin Steliano Filip. După ce s-a ciocnit cu Tiago Almeida, ex-căpitanul gazdelor a rămas la balon și a marcat printre picioarele lui Koselev. Moldovenii au răspuns înaintea de pauză prin stranierii JO și Platini. Primul a păcălit întreaga apărare adversă printr-o fentă, după ce a fost ținut în joc de Nedelcearu, a trimis la colțul lung, unde a apărut șeptarul Platini care a egalat.

Partea secundă a început destul de echilibrat. Totul s-a rupt la o fază controversată. Salomao a trecut de Almeida, a căzut chiar sub ochii lui Colțescu, iar centralul a indicat punctul cu var. Cioinac a văzut cartonașul galben pentru proteste, după care a văzut un al doilea cartonaș pentru injurii adresate „cavalerului negru”. După câteva parlamentări, Anton a transformat de la 11 metri. Miriuță a conservat acest avantaj, iar Dinamo se apropie la un punct de Astra, care joacă cu FCSB mâine seară. Frăsinescu a văzut și el cartonașul roșu, după un fault asupra lui Corbu.

22:40 Final de meci! Dinamo vine la trei puncte de Astra, care joacă mâine cu FCSB.


22:36 Frăsinescu a văzut al doilea cartonaș galben după un fault asupra lui Corbu. Foarte nervos, Eugen Trică a pătruns pe teren și s-a dus direct la vestiare. Jucătorii dinamoviști au încercat să vorbească cu secundul oaspeților, dar fără rost.


22:34 Cinci minute suplimentare în „Groapă”.


22:27 Salomao a șutat din interiorul careului, dar mingea s-a dus peste bara transversală.


22:19 Ionuț Șerban a reluat cu capul în diagonală, Koselev a respins din plonjon, dar mingea a ajuns la Salomao. Mijlocașul a trimis peste poarta adversă, dintr-o poziție ideală.


22:17 Chiar dacă se află la conducerea partidei și cu un om în plus pe teren, Miriuță alege să-l scoată pe Rivaldinho și să-l trimită în teren pe Ionuț Șerban. „Câinii” nu riscă nimic și așteaptă fluierul final.


22:15 Nemec finalizează peste poartă după o pasă frumoasă a lui Sergiu Hanca. Vârful gazdelor a reluat din prima, dar fără să-i pună probleme lui Koselev


22:09 La Adam Nemec s-au oprit majoritatea acțiunilor de atac ale gazdelor. Jucătorul lasă senzația că nu e gândul la partida din această seară.


Foto Mediafax


22:08 Pe un stop cadru al celor de la Digi Sport s-a văzut că Almeida l-a atins ușor pe Salomao care s-a dezechilibrat și a căzut în careu.


21:56 GOOOL DINAMO! Protestele oaspeților au încetat, iar Anton a marcat de la 11 metri. Koselev a sărit în dreapta, iar căpitanul gazdelor a trimis în partea opusă. Oaspeții rămân în inferioritate numerică.


21:53 Lovitură de pedeapsă pentru Dinamo! Salomao a căzut în careu, după ce a trecut de Almeida, iar Colțescu a indicat punctul cu var. Cioinac a văzut două cartonașe galbene pentru proteste. Al doilea l-a primit după ce l-a înjurat pe Sebastian Colțescu. Arbitrul s-a aflat foarte aproape de locul în care a căzut jucătorul gazdelor. Jocul este întrerupt de jucătorii CSM-ului.


Foto Mediafax


21:49 S-a reluat jocul. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


21:34 Pauză în „Groapă”. La acest scor, cele două formații vin la trei puncte de Astra.


21:27 GOOOL CSM Poli Iași! Platini deviază decisiv în poartă șutul lui JO Santos. Brazilianul i-a păcălit pe adversari cu o fentă, după care a trimis la colțul lung. Nedelcearu i-a ținut în joc pe Platini și Cristea, iar șeptarul moldovenilor înscrie la capătul unui atac pozițional. Înaintea ca mingea să ajungă la JO, același Nedelcearu l-a ținut în joc pe mijlocașul oaspeților, în timp ce restul apărătorilor au ieșit în linie.


Foto Mediafax


21:22 Oliva a șutat violent la colțul scurt, însă mingea s-a dus în plasa laterală. După câteva momente, același Oliva a centrat în forță, Koselev a boxat cu o mână, iar Nemec a faultat în careu, încercând să reia spre poartă.


21:20 Dinamo stă la adăpostul golului marcat de Filip și nu mai forțează un al doilea gol. Moldovenii caută drumul spre poartă, însă alb-roșii blochează foarte bine.


21:09 Ocazie mare pentru oaspeți! Penedo a scăpat mingea în fața porții, Frăsinescu a reluat, dar Nedelcearu l-a salvat pe portarul calificat la Cupa Mondială de un gol stupid.


Foto Mediafax


21:04 Paul Anton șutează din afara careului, dar mingea s-a dus mult peste poarta oaspeților.


20:53 GOOOL DINAMO! Parcă motivat de cartonașul primit, Steliano Filip deschide scorul la prima ocazie importantă a gazdelor. Anton a trimis în partea stângă, Filip s-a ciocnit cu Tiago Almeida, iar mingea a sărit în careul advers. Filip a preluat și a trimis printre picioarele lui Koselev, pentru 1-0.


Foto Mediafax


20:50 Steliano Filip vede primul cartonaș galben al partidei. Este pentru a opta oară în actuala stagiune când dinamovistul este avertizat. Filip a avut o reacție nervoasă după decizia lui Colțescu.


Captură Digi Sport


20:49  Nemec a încercat să-l angajeze pe Rivaldinho, dar Koșelev a ieșit și a reținut.


20:46 A început partida dintre Dinamo și CSM Poli Iași. Centralul partidei este Sebastian Colțescu. Asistenți sunt Mircea Orbuleț și Mihai Marica, iar rezervă este Cătălin Popa.


20:40 Un nou meci pe Dinamo, un nou stadion gol.


Captură Digi Sport


20:30 ACS Poli a egalat cele două formații care se înfruntă în această seară, după 1-1 cu Viitorul. Astra, prima echipă aflată deaspura plutonului Timișoara, Iași, Dinamo, primește vizita FCSB-ului, astfel că partida din „Groapă” poate fi considerată una de șase puncte.


Una dintre cele mai tensionate săptămâni din istoria recentă a lui Dinamo se încheie, de la ora 20:45, în Ștefan cel Mare, cu meciul împotriva lui CSM Poli Iași, echipa care vine după o victorie mare, 1-0 cu FCSB, pe 17 noiembrie.

Umilit de șefi, lăsat fără mașină și salvat de demitere doar datorită refuzului lui Claudiu Niculescu de a prelua banca tehnică, Vasile Miriuță continuă misiunea grea pe care a început-o în septembrie, iar lupta pentru play-off îl pune în fața unui meci aproape decisiv. Sâmbătă seară, în Ștefan cel Mare vine Iașiul lui Stoican, echipă aflată, în acest moment, la egalitate de puncte cu „câinii”.

Atât Dinamo, cât și CSM Poli Iași au 24 de puncte și par ultimele echipe care pot intra în lupta pentru locul al șaselea, ocupat de Astra, care are 28 de puncte, dar atmosfera din Copou e cu totul și cu totul diferită din Ștefan cel Mare. Dacă Miriuță nu are liniște, e chemat în ședințe la RIN și își salvează postul la limită, Flavius Stoican, cândva antrenor la Dinamo, se bucură de sprijinul conducerii, are trei victorii în ultimele patru etape și privește cu încredere spre duelul cu fosta echipă: „Vreau să batem Dinamo!”, a sunat anunțul făcut de fostul fundaș dreapta la conferința de presă susținută vineri.

În tur, la Iași, gazdele au câștigat cu 2-1, după un meci nebun. Dinamo a condus cu 1-0 încă din minutul 11, dar Nedelcearu a încasat un cartonaș roșu în minutul 74, Kizito a egalat în minutul 80, iar Jo Santos a adus victoria la ultima fază, după ce și Qaka, de la gazde, fusese trimis mai repede la cabine.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen