Dinamo – Craiova 0-2. Oltenii se impun la București, un meci marcat de momentul în care Eugen Neagoe a fost urcat în ambulanță

Dinamo - Craiova 0-2. Oltenii se impun la București, un meci marcat de momentul în care Eugen Neagoe a fost urcat în ambulanță
  • Publicat:
  • Actualizat:

DinamoCraiova 0-2 (Barbuț 36, M. Roman 68)
Arbitru:
Istvan Kovacs. Asistenți: Vasile Marinescu și Ovidiu Artene
Stadion: Arena Națională

Dinamo: Piscitelli – D. Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Sins – Mrzljak, Al. Răuță – G. Crețu, Bru, Montini – D. Popa
Rezerve: Straton – R. Grigore, Bejan, De Moura, Sorescu, I. Filip, Moldoveanu
Antrenor: Eugen Neagoe

Craiova: Pigliacelli – Borțas, Martic, Acka, N. Bancu – Ivanov, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, M. Roman, Ș. Baiaram
Rezerve: Popescu – Hreniuc, Vlădoiu, V. Constantin, Vătăjelu, Briceag, Fortes
Antrenor: Corneliu Papură

Într-o seară în care fotbalul cade în plan secund, după ce s-a întâmplat cu Eugen Neagoe, Dinamo a avut o nouă prestație modestă. Desigur, e greu ca fotbaliștii să fie la fel de concentrați după ce antrenorul lor a fost scos cu ambulanța din stadion. Bărbuț și Mihai Roman II au adus a doua victorie a Craiovei din noul sezon al Ligii 1, în timp ce Dinamo e în continuare pe ultimul loc. După 0-5 la Ovidiu, „câinii” cedează acum cu 2-0 și au la orizont un meci cu CFR Cluj, în a treia etapă.

Minutul 90: Fluier final! Craiova se impune cu 2-0.


Minutul 80: Dinamo traversează momente extrem de dificile. Cel mai important lucru în acest moment este starea lui Eugen Neagoe, care din informațiile ProSport se află în afara oricărui pericol. Rămâne o altă întrebare: încotro se îndreaptă Dinamo de mâine? Suporterii scandează „ole” după fiecare pasă reușită a „câinilor”, iar totul pare că s-a dus de râpă. Suporterii veniți de la Craiova domină fundalul sonor, iar mulți fani dinamoviști au început să părăsească stadionul.


Minutul 68: GOOOL Craiova! Mihai Roman înscrie cu capul din trei metri, după o respingere a portarului Piscitelli. Ivanov a șutat puternic din șase metri, portarul a respins în lateral, dar Roman s-a aflat în locul potrivit și a pus capul pentru 2-0. Dinamo e la pâmânt. Suporterii continuă să-l înjure pe Ionuț Negoiță.

În acest moment, echipa e condusă de pe bancă de antrenorul secund Sebastian Moga, fost jucător al „roș-albilor” în anii ’90.


Minutul 50: Starea lui Eugen Neagoe este stabilă. Crainicul Arenei Naționale i-a asigurat pe cei prezenți la meci că antrenorul lui Dinamo se află în afara oricărui pericol.


Minutul 46: S-a reluat partida. Starea lui Eugen Neagoe este mai bună. Antrenorul și-a revenit în drum spre Spitalul Floreasca și lucrurile încep să se liniștească.


Minutul 45: Pauză pe Arena Națională!


Minutul 36: GOOOL Craiova! Cristi Bărbuț a pătruns în centru din flancul drept, în stilul caracteristic, după care a șutat spre poartă. Mingea a fost deviată ușor de Mihai Popescu, după care a trecut pe sub brațele portarului Piscitelli, jucător aflat la debut.


Minutul 25: Jocul s-a reluat, însă toată lumea este vizibil afectată de cele petrecute.


S-a reluat partida! Eugen Neagoe a fost urcat în ambulanță și în aceste momente se îndreaptă spre Spitalul Floreasca. Jocul a fost întrerupt circa 15 minute.

Citește și: Momente dramatice în Dinamo – Craiova: Eugen Neagoe a leșinat pe bancă! VIDEO | Antrenorul a fost urcat în ambulanță și trimis la spital. Jucătorii și-au pus mâinile în cap

Minutul 25: Momente dramatice pe Arena Națională! Antrenorul lui Dinamo, Eugen Neagoe, a avut nevoie de intervenția medicilor. Jucătorii aflați pe marginea terenului au fugit în grabă la ambulanță, iar echipajul s-a deplasat în fața băncii echipei. Antrenorul a fost urcat pe targă și urmează să fie dus la spital. Jucătorii și suporterii și-au pus mâinile în cap. Cu câteva secunde înainte ca ambulanța să intervină, Neagoe părea foarte palid, iar cei din staff își făceau griji pentru starea sa.

Există șanse ca stresul acumulat în toată această perioadă să-și spună cuvântul. Fanii Craiovei îi scandează numele lui Eugen Neagoe, în timp ce galeria lui Dinamo îl înjură în continuare pe Ionuț Negoiță. Jocul se va relua după circa 8 minute.


Minutul 14: Un cartonaș galben și în tabăra oaspeților. Florin Borța este avertizat.


Minutul 11: Oltenii cer un penalty. Mrzljak a atins mingea cu mâna, în propriul careu, dar totul s-a întâmplat în urma unui carambol. Istvan Kovacs a făcut semn că jocul poate continua.


Minutul 8:  Primul cartonaș galben al partidei. Andrei Sin a fost avertizat de Istvan Kovacs.


Minutul 1: Fluier de start pe Arena Națională! Așteptările oficialilor dinamoviști, departe de realitatel Sunt circa 10.000 de suporteri pe cel mai mare stadion din România. Fanii lui Dinamo i-au strigat numele lui Mircea Rednic, antrenorul dat afară din „Ștefan cel Mare” la finalul sezonului precedent, iar după câteva secunde a urmat deja celebrul „N-avem nevoie de Eugen Neagoe”.


20:50 Fanii dinamoviști nu renunță! Aceștia vor să vadă cu orice preț schimbări la nivelul staff-ului tehnic și administrativ. Ionuț Negoiță, Eugen Neagoe și Bogdan Bălănescu au fost înjurați de suporteri, singurul care a „scăpat” fiind managerul general Florin Prunea.


20:42 Au început duelurile între suporteri! Oltenii au avut un prim „atac” asupra fanilor lui Dinamo, iar aceștia nu au rămas datori și au replicat. Fanii ambelor echipe au cerut ca antrenorii Eugen Neagoe și Corneliu Papură să-și prezinte demisiile înainte de această partidă. Tehnicianul „câinilor” vine după înfrângerea usturătoare cu Viitorul, scor 5-0, în timp ce jocul Craiovei cu Papură pe bancă nu îi mulțumește pe olteni.


20:39 Să fie spectacol! Suporterii lui Dinamo au luat cu asalt casele de bilete, pe ultima sută de metri. S-a format o coadă impresionantă la intrarea de pe strada Maior Coravu.


20:35 Prunea promite un rezultat pozitiv. Managerul general al lui Dinamo a vorbit la microfonul Digi Sport înaintea jocului cu Craiova: „E normal să fie presiune. Suntem la un club imens. După ce s-a întâmplat la Constanța, presiunea este una și mai mare. În această seară vom demonstra că ce s-a întâmplat la Constanța a fost un accident. În două săptămâni am luat toți jucătorii, nu e ușor. A fost o vacanță scurtă, nicio echipă nu e gata de competiție. Toată lumea caută jucători în această perioadă. Nu sunt adeptul schimbărilor masive. Echipele care au făcut cele mai puține schimbări vor acumula cel mai ușor puncte acum. Cei doi antrenori (n.r Papură și Neagoe) au ajuns într-un moment nepotrivit”, a spus Prunea.


20:17 Duel italian între buturi! Riccardo Piscitelli debutează astăzi într-un meci oficial pentru Dinamo, iar în poarta adversă se află compatriotul Mirko Pigliacelli.


20:15 Gazonul e distrus. Dinamo și Craiova se vor înfrunta în acestă seară pe Arena Națională, de la ora 21:00, pe un gazon extrem de afectat. La centrul terenului, suprața de joc lipsește aproape în totalitate. Terenul a fost peticit pe alocuri, după ce a fost supus unor evenimente de mare amploare în ultima perioadă.


19:50 Oamenii se adună încet, încet pe Arena Națională. Oamenii de ordine au primit indicații clare: percheziții „la sânge” înainte de intrarea în stadion. Inclusiv reprezentanții presei au fost aspru controlați de stewarzi, după ce anumiți suporteri ar fi introdus materiale pirotehnice prin zona rezervată reprezentanților mass-media.

 

 


19:46 Avem echipele de start! Dinamo începe cu Geani Crețu în acest joc, un puști crescut în cadrul clubului. „Câinii” vor cu orice preț să se revanșeze după acel 5-0 de la Ovidiu, în fața Viitorului. Montini și Popa încep din primul minut. De partea cealaltă, Papură nu e poate baza pe Alex Ioniță, accidentat, iar Vătăjelu e rezervă. Borța apare în flancul drept al apărării, iar Ștefan Baiaram e din nou titular.


19:20 PCH, atac la adresa lui Cornel Dinu. Cu doar câteva ore înainte de startul partidei cu Craiova, suporterii dinamoviști au publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook a galeriei: „Dragă Mierlin, astăzi se întorc cei 30 de amârăți. Te așteptăm și pe tine la stadion. Poate ai răbdare să ne numeri […] Știi care e diferența dintre noi și tine? Așa amărâți și sălbatici cum suntem, noi măcar ne plătim biletul ca să intrăm la meci. Chiar dacă echipa merge prost, chiar dacă suntem în război cu Negoiță, noi suntem acolo. […]  Mierlineee, hai bă la stadion și lasă gargara, că nu te mai crede nimeni! Rupe și tu din bănuții ăia de la Victor și ia-ți un bilet la VIP! Gata cu pomenile”, se arată în comunicatul PCH.


19:11 Suporterii încep să vină la stadion. Cu mai puțin de două ore înainte de fluierul de start, primii susținători ai dinamoviștilor își fac apariția la filtrele de securitate. S-a format o coadă și la casa de bilete din Bd. Pierre de Coubertin. Rămâne de văzut câți oameni vor asista la partida din această seară.


Foto: Daniel Anghel / ProSport


19:00 Oltenii vor să răzbune umilința de anul trecut. Pe 15 decembrie 2018, Dinamo s-a impus cu 3-0 în fața Craiovei, în „Groapă”, după un hat-trick al italianului Mattia Montini. Conform LPF, de la promovarea Craiovei, cele două echipe s-au mai întâlnit de 12 ori în Liga 1, fiecare și-a trecut în cont câte trei victorii, iar șase jocuri s-au terminat la egalitate. Ultima victorie a Craiovei datează de pe 1 septembrie 2018, când Koljic și Mitriță cu o dublă au semnat un 3-0 sec în fața „câinilor”.

Echipele de start la acel Dinamo – Craiova 3-0, de pe 15 decembrie 2018:

Dinamo: Muțiu – Sorescu, Popescu, Grigore, Corbu – Ait-Atmane, Gomelt – Hanca, Pesic (Crețu 90), Salomao – Montini

Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Briceag (Nuno Rocha 59) – Mateiu, Fedele – Bărbuț, Cicâldău (Mihăilă 59), Bancu – Mitriță


18:35 Ultimele detalii au fost puse la punct. Craiova va evolua în echipamentul albastru în această seară, conform unui anunț făcut pe contul oficial de Facebook al clubului.


Meciul va fi arbitrat de Istvan Kovacs, care va fi ajutat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Rezervă – George Rădulescu și observatori – Marian Dorobanțu și Eduard Alexandru.

După eșecul cu 5-0 suferit în fața Viitorului, jucătorii lui Dinamo sunt condamnați să obțină un rezultat pozitiv în fața Craiovei, pentru a evita un nou scandal.

În urmă cu mai bine de două săptămâni, gazonul era distrus după concertul lui Ed Sheeran de pe Arena Națională. Acum, se pare că acesta se prezintă în condiții mai bune, dar parcelele de pământ sunt, în continuare, ușor vizibile. ProSport a fost la evenimentul dedicat Simonei Halep pe Arena Națională și vă prezintă câteva imagini cu gazonul. Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a prezentat în fața românilor trofeul câștigat la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat pe Arena Națională. Românca a reușit o performanță unică în istoria tenisului românesc, după ce a învins-o pe Serena Williams în finală, scor 6-2, 6-2. Autoritățile din București s-au pregătit intens pentru un eveniment special, în cinstea fostului lider WTA, și au montat chiar și o scenă pe gazonul de pe cel mai mare stadion al țării.

Dinamo joacă prima pe Arena Națională

Așa arăta gazonul miercuri, cu patru zile înainte de meciul lui Dinamo cu U Craiova. „Câinii” vor să-și ia revanșa după eșecul usturător din prima etapă cu Viitorul, scor 5-0, și caută victoria în fața oltenilor. Formația pregătită de Corneliu Papură s-a calificat recent în turul secund al Europa League, unde va juca împotriva celor de la Honved Budapesta. FCSB era obișnuită cu partidele de pe Arena Națională, stadionul fiind închiriat de patronul echipei, Gigi Becali, pentru meciurile echipei de pe teren propriu. Acum, vicecampioana a anunțat oficial că va juca la Pitești meciurile din campionat, iar meciurile din Europa League la Giurgiu.

„Câinii” revin pe Arena Națională după opt luni

Ultimul meci al lui Dinamo pe cel mai mare stadion al țării a fost cu FCSB, pe 11 noiembrie 2018. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar pentru „câini” puncta atunci Diogo Salomao, noul transfer al vicecampioanei României. Florin Tănase a înscris pentru FCSB și a stabilit scorul final al acelei partide.

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
Pariul incredibil pus de milionarul român care construieşte un castel în România! „Stăteau ţăranii şi se închinau”
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen