Decizia Comisiei de Disciplină în cazul contestaţiilor depuse de CFR Cluj şi FCSB

9 mai 2018 7955 afişări Liga 1
Decizia Comisiei de Disciplină în cazul contestaţiilor depuse de CFR Cluj şi FCSB

Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal amânase pentru data de 9 mai verdictele în cazul celor două contestaţii depuse de CFR Cluj şi FCSB. Ziua de 9 mai a venit, comisia s-a întrunit, dar FRF a decis să amâne din nou judecata, pentru data de 16 mai.

Războiul dintre cele două tabere a început în momentul în care CFR s-a adresat Comisiilor FRF şi a cerut depunctarea FCSB, suspendarea şi amendarea lui Gigi Becali pentru declaraţii pe care ardelenii le-au considerat xenofobe. Finanţatorul vicecampioanei a transmis că "ungurii nu pot lua campionatul în anul centenarului", iar cuvintele sale au fost interpretate drept ofensatoare de către şefii din Gruia. Imediat, pe masa Comisiei de Disciplină a sosit un document prin care CFR cere scăderea a trei puncte din dreptul FCSB, suspendarea lui Gigi Becali pentru 16 etape şi amendarea acestuia cu 300.000 de euro. Clujenii au mers mai departe, au invocat faptul că Becali l-a sunat pe Petrescu în ziua meciului, iar apărarea roş-albaştrilor e o hârtie trimisă către LPF în 2013, prin care clubul transmite că se delimitează de declaraţiile date de finanţatorul său. Între timp, Gigi Becali a făcut pasul în spate şi l-a anunţat pe Vasile Geambazi drept noul patron al echipei.

Ce scrie în articolul 52, punctul 5 din Regulamentul Disciplinar:

"Declaraţiile făcute de persoanele care sunt de natură să prejudicieze imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea desfăşurării jocurilor de fotbal, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare, activitatea unor persoane care intră sub incidenţa prezentului regulament, plata unor sume de bani pentru simularea partenerilor de competiţie sau altele asemenea care nu sunt dovedite, se sancţionează la prima abatere cu măsura suspendării de la 8 la 16 jocuri pentru jucători sau antrenori şi de la 6 la 12 luni pentru oficiali şi penalitatea sportivă de la 5.000 de lei la 300.000 de lei, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a trei puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa din categorie superioadă".

Vizaţi de demersul rivalilor în faţa cărora au două puncte în clasament, cei de la FCSB au reacţionat la puţin timp de la cererea CFR-ului. Cu o zi înainte ca membrii Comisiei să se întâlnească într-un prim termen al cazului, FCSB a mutat şi a formulat o cerere de depunctare a CFR-ului şi suspendare a lui Dan Petrescu. Vicecampioana vrea un minus de trei puncte pentru rivali, 16 meciuri de suspendare pentru Dan Petrescu, dar şi o amendă de 300.000 de euro pentru declaraţiile date de SuperDan la finalul meciului cu CSM Poli Iaşi (1-1).

"În play-off suntem furaţi pe faţă. Haţegan nu ne-a dat penalty cu Steaua, azi a inventat un penalty. E clar că Steaua e cea mai avantajată în play-off. Dacă ştiu să se descurce, ok, să ia titlul, dar nu e meritat. S-au făcut atâtea presiuni în prima parte a campionatului, mă refer la Gigi Becali şi la MM.

Mai stau 3-4 meciuri, nu cred că mai pot să continui aici. Nu sunt respectat. Poate dacă mă retrag şi eu ca Becali, mă ajută şi pe mine arbitrii.

Vreau să-i întrebaţi pe cei de la Astra de ce cu noi mâncau pământul, dar cu Steaua n-a existat. Iaşiul la Craiova n-a jucat, jucătorii de bază erau pe bancă. Aşa se întâmplă pe la noi, pe aici. Pentru ce i-a trebuit acest punct Iaşiului? S-au bucurat de parcă au luat campionatul mondial. Sunt şocat de anumite lucruri. E clar că sunt făcute cărţile. Situaţia e clară!

Îmi menţin decizia de a pleca şi dacă vom ieşi campioni. Oricum nu vom fi lăsaţi, staţi liniştiţi. Pe Arena Naţională cred că nici dacă moare cineva de la noi pe teren nu vom primi penalty. La meciul cu Steaua va fi un arbitru român şi o va ajuta pe Steaua. Nu o să fie niciun străin. Până acum se băteau cu pumnii că vor arbitru străin, acum nu mai zic nimic"
, sunt declaraţiile lui Dan Petrescu, date imediat după meciul cu FCSB, pentru care vicecampioana s-a adresat Comisiei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.