Cupa Ligii | Pandurii – Dinamo 0-2. „Câinii” merg în sferturi după golul lui Palic și autogolul lui Filipetto. Paul Anton a jucat primele minute în tricoul alb-roșu

Cupa Ligii | Pandurii - Dinamo 0-2.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo este ultima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Ligii, după victoria obținută pe terenul Pandurilor, scor 2-0.
După protestele cuplului Iordănescu-Răducan, venite în urma unor greșeli ale arbitrului Rusandu în meciul direct din campionat, CCA și-a luat măsuri de siguranță pentru ultima optime de finală din Cupa Ligii. Cu Alexandru Tudor la centru, Pandurii și Dinamo au oferit un meci închis, jucat în fața a doar câteva sute de spectatori.

Pe o ploaie densă, prima repriză a punctat la capitolul spectacol doar prin șuturile lui Nicoară și Răduț, ambele respinde de Iustin Popescu. După pauză, Dinamo a deschis scorul în minutul 61 prin croatul Palic, care a profitat de o minge care a sărit cu noroc la el și a trimis în poarta goală. La 120 de secunde distanță, Filipetto a deviat pe spate o minge care a prins gazonul și s-a oprit abia în poarta lui Stanca, prins ieșit.

În minutul 51, Cosmin Matei a ieșit accidentat, iar locul său a fost luat de Paul Anton, proaspăt transferat de la Pandurii. A fost debutul fostului mijlocaș gorjean, care a avut o evoluție bună la mijlocul terenului.


Pandurii – Dinamo 0-2 (Palic 61, Filipetto aut. 63))

  • Pandurii: Stanca – Ungurușan,   Vasco Salgado, Filipetto,   Grecu (   Momcilovic 77) – Droppa, Mrzljak – Ciucur,   Răduț, Nicoară (Nistor 61) – Khaluta (Hora 57)
  • Dinamo: I. Popescu – Feussi, A. Marc, Mevlja, Fai – Vojnovic,   S. Filip –   Gavrilă (P. Petre 75), Palic, C. Matei (Anton 51) – Essombe (   Gnohere 61)
     

23:47 Final de meci la Severin! Dinamo este ultima echipă care face rost de biletele pentru sferturile Cupei Ligii, după 90 de minute de luptă contra Pandurilor. Echipa lui Mircea Rednic se impune grație golului marcat de Palic în minutul 61 și autogolului înscris de Filipetto doar două minute mai târziu. Alb-roșii își iau astfel revanșa, după ce în ediția trecută a Cupei Ligii au fost eliminați de adversarii din această seară.


23:43 Prima ocazie a Pandurilor din repriza secundă vine târziu, în minutul 87, la un șut al croatului Mrzljak, dar mingea trece pe lângă poarta bravului Iustin Popescu. Aproximativ cinci minute îi despart pe câini de sferturile Cupei Ligii.


23:29 Pandurii încearcă să revină în meci după cele două goluri încasate, dar Dinamo se apără bine. Hora scapă singur cu portarul, dar e semnalizat în afara jocului. Rednic îl trimite în teren pe Patrick Petre în locul lui Gavrilă.


23:19 GOOOOOOOOOOOL DINAMO! Nu trec decât două minute și asistăm la unul dintre cele mai spectaculoase autogoluri din ultima perioadă. Popescu degajează lung, Filipetto deviază pe spate, mingea ia contact cu gazonul ud, îl păcălește pe portarul Stanca, prins ieșit, și se oprește în poarta gazdelor. Dinamo rezolvă meciul în doar două minute.


23:17 GOOOOOOOOOOOL DINAMO! Filip îl lansează pe Essombe, atacantul dinamovist pasează în careu pentru Gavrilă, care e blocat de Vasco. Mingea ajunge la Palic, care nu are de îndeplinit decât o simplă formalitate din apropiere. 1-0 pentru echipa lui Mircea Rednic.


23:08 Debut pentru Paul Anton! Accidentat, Cosmin Matei nu mai poate continua meciul, iar locul său e luat de Paul Anton, mijlocașul transferat de Dinamo chiar de la Pandurii. Imediat, Palic mai face o fază frumoasă, pasează în careu pentru Filip, dar singurul dinamovist convocat la echipa națională pentru dubla cu Ungaria și Grecia trimite puțin pe lângă poartă. Cea mai mare ocazie a meciului!


23:01 S-a reluat meciul, fără vreo schimbare la pauză.


22:43 Pauză la Severin. Pandurii și Dinamo intră la egalitate la pauză, scor 0-0, după 45 de minute cu ritm scăzut, în care marile ocazii au fost ratate de Nicoară și Răduț.


22:39 Răduț, la fel ca Nicoară. Fostul mijlocaș al Stelei îl ridiculizează pe Fai, pe care-l depășește cu o preluare elegantă pe piept, apoi trage la colțul scurt, dintr-o poziție identică cu cea din care a făcut-o și Nicoară ceva mai devreme. Rezultatul e același, o intervenție bună a lui Popescu, iar scorul rămâne 0-0.


22:33 Prima ocazie mare a meciului!  Popescu degajează greșit, mingea ajunge la Nicoară, iar mijlocașul ofensiv al Pandurilor nu ezită, trage cu stângul, dar goalkeeper-ul dinamovist e atent și respinge. E minutul 36, iar Tudor scoate primul cartonaș galben. Îl vede Gavrilă. pentru un fault la Mrzljak.


22:23 Dinamo pune stăpânire pe meci. Echipa lui Mircea Rednic e mult mai prezentă în terenul advers, face un pressing de întâmpinare bun, iar mijlocul Pandurilor pare copleșit. Cu Filip foarte activ la centrul terenului, jucătorii lui Dinamo se găsesc mult mai ușor pe teren, reușesc să scoată mingea la margine, dar nu să și pună cu adevărat în pericol poarta lui Stanca. Plouă în continuare destul de tare, dar gazonul se prezintă bine.


22:14 Echilibru e cuvântul de ordine după primele 15 minute, iar lupta se dă în principal la mijlocul terenului. La Dinamo s-a evidențiat croatul Antun Palic, mijlocașul adus în urmă cu puțin timp de Mircea Rednic. Tehnic, cu viziune, Palic face ordine în jocul echipei sale și e unul dintre cei mai buni jucători ai startului de partidă.


22:01 A început meciul, cu o mică întârziere, cauzată de maratonul de penalty-uri de la meciul dintre Viitorul și CS U Craiova. Ploaia îi ține departe de stadion pe fani, tribunele fiind aproape goale.


21:31 În singura optime de finală care se mai joacă la această oră, Viitorul și Craiova s-au anihilat timp de 120 de minute. Urmează penalty-urile, iar în 15 minute ne vom concentra pe meciul de la Severin.


21:20 Remember! Nu cu mult timp în urmă, în partida de campionat, Pandurii și Dinamo au terminat la egalitate, scor 2-2. La final, după un gol marcat în prelungiri de Gnohere, Edi Iordănescu și Narcis Răducat an criticat arbitrajul brigăzii conduse de Lucian Rusandu. Pentru a întâmpina eventualele probleme, CCA l-a delegat pe Alexandru Tudor la duelul din această seară.


21:00 Departamentul de marketing de la Dinamo e, probabil, cel mai bun al unei echipe din Liga 1. La Turnu-Severin, jucătorii s-au pozat cu fanii și angajații unuia dintre sponsori.


20:50 Bună seara! E timpul să ne îndreptăm atenția spre ultima optime de finală din Cupa Ligii. La Severin, se înfruntă Pandurii și Dinamo, iar miza e un loc printre cele mai bune 8 echipe. Să nu uităm că anul trecut cele două formații au ajuns până în semifinalele competiției, unde formația lui Edi Iordănescu a obținut două victorii, 2-1 și 3-1, și i-a oprit pe câini din drumul către o finală cu Steaua.


Ultima optime de finală a Cupei Ligii va avea loc joi, de la 21:45, la Severin, unde Pandurii va juca împotriva lui Dinamo, într-o reeditare a semifinalei din ediția 2014-2015.

Protagonistele unuia dintre cele mai importante transferuri, trecerea lui Paul Anton de la Târgu Jiu în Ștefan cel Mare, Pandurii și Dinamo se reîntâlnesc în Cupa Ligii, la câteva luni după ce echipa lui Edward Iordănescu obținea calificarea în finală chiar pe terenul lui Dinamo, după 2-1 în tur și 3-1 în retur. De data aceasta, cele două formații se vor duela în optimi, iar partida se anunță una spectaculoasă, dat fiind începutul bun de sezon al ambelor echipe, dar și meciul direct din campionat, în care Dinamo a obținut un egal pe final, la o fază la care gazdele au protestat pentru un faul al lui Gnohere la portarul Stanca.

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că trofeul Cupei Ligii este un obiectiv important pentru echipa sa și că va trata cu seriozitate partida cu Pandurii Târgu Jiu.

„E un avantaj pentru jucători și pentru mine că deja ne-am întâlnit, ne cunoaștem (nr. – cu Pandurii). Cupa Ligii e un trofeu important pentru club, pe care îl tratăm cu seriozitate. Pandurii Târgu Jiu e o echipă foarte bună„, a declarat Rednic.

Tehncianul a precizat că sunt unii jucători care nu vor evolua în acest meci deoarece au făcut parte din loturile echipelor naționale. „E o pauză binevenită pentru jucătorii care nu au participat la acțiunile naționalei. Nedelcearu și Rotariu, care au fost la naționala de tineret, au ajuns acum o jumătate de oră și nu vor face deplasarea la Turnu Severin, pentru că au jucat și au făcut-o bine. Filip a fost și el la naționala mare, a stat pe bancă, Cerniauskas vine la noapte. Nici el nu va face deplasarea. Am decis ca portari să fie Abraham și Popescu. Cei care vor rămâne în București se vor antrena aici și vor intra în program cu echipa de vineri”, a spus Rednic.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup