CULISE | Becali vrea să dea lovitura în defensivă! Scoate pe ”tarabă” doi oameni importanţi şi aduce două vedete din playoff

14 mar 2019 13224 afişări Liga 1
CULISE | Becali vrea să dea lovitura în defensivă! Scoate pe ”tarabă” doi oameni importanţi şi aduce două vedete din playoff

foto: Mediafax

FCSB a pierdut în prima etapă a playoff-ului, 2-1 pe teren propriu cu Viitorul Constanţa, iar misiunea vicecampioanei este tot mai dificilă. Distanţată la 5 puncte, CFR Cluj pare principala favorită pentru a obţine al doilea titlu de campioană consecutiv, fapt care ar lăsa FCSB-ul lui Becali fără trofeul dorit pentru al patrulea an consecutiv. Înfrângerea în faţa echipei lui Hagi l-a făcut pe Gigi Becali să îşi declare în mod public dezamăgirea, anunţând, ca de fiecare dată, debarcări.

În pofida faptului că ieşirile latifundiarului de la conducerea FCSB sunt dese şi tot mai puţin luate în seamă chiar şi de către fotbaliştii pe care îi critică, Becali plănuieşte să remanieze lotul puternic în vară, indiferent de modul în care se va termina playoff-ul. Principalele lui ţinte sunt fotbaliştii din apărare, acolo unde Becali, sfătuit de ”consilierii” Ioan Andone şi Ilie Dumitrescu, vede cele mai multe probleme.

Benzar, lăsat să plece. Vine Belu

Deşi a anunţat că FCSB se va despărţi de Nedelcu, Stoian şi Matei, Gigi Becali a luat măsuri pentru a pregăti plecarea unui alt fotbalist, unul pentru care a găsit deja înlocuitor. Romario Benzar, titularul postului de fundaş dreapta atât la FCSB, cât şi la echipa naţională, are şanse foarte mari să plece în vara lui 2019. Sursele ProSport indică faptul că jucătorul urmează să fie vândut la finalul sezonului, el manifestându-şi interesul pentru o plecare şi în această iarnă, atunci când impresarii acestuia au pus pe masa lui Becali o ofertă importantă din Golf. Din lipsă de variante, Teja i-a transmis lui Becali că transferul ar destabiliza echipa, însă tot mai posibila înregimentare a lui Claudiu Belu, de la Astra, îi deschide calea spre un transfer lui Benzar. 

Ţîru, ţinta din curtea Viitorului

Criticat sistematic în ultima perioadă, cuplul de fundaşi centrali Planic - Bălaşa va fi modificat în această vară. Cel mai probabil, Mihai Bălaşa va fi cel care va pleca de la echipă, Becali insistând ca fotbalistului să îi fie găsită o echipă. Motivul pentru care finanţatorul îl vrea plecat pe Bălaşa este dat de faptul că intenţionează să facă o ofertă pentru Bogdan Ţîru. Fundaşul Viitorului, unul dintre cei mai vechi fotbalişti din curtea lui Hagi, i-a fost recomandat lui Becali de mai mulţi dintre apropiaţi, motiv suficient pentru ca acesta să facă o ofertă. Totuşi, în calea unui potenţial transfer stă opoziţia lui Mihai Stoica, sfătuitor important al lui Becali, cel care nu îl vede pe Ţîru suficient de puternic pentru a juca la FCSB.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.