Cine este noul preşedinte al FRF: Răzvan Burleanu, fost angajat al Parlamentului şi şef al Federaţei Europene de Minifotbal

5 mar 2014 12805 afişări Liga 1
Cine este noul preşedinte al FRF: Răzvan Burleanu, fost angajat al Parlamentului şi şef al Federaţei Europene de Minifotbal
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, conform Mediafax.ro.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

A lucrat la Parlamentul României

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale. Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

Este preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal

În prezent se ocupă, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

Nu s-a ferit să-i atace pe Mircea Sandu şi pe Gică PopescuRăzvan Burleanu s-a ferit să-i atace frontal în campania electorală pe fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, cât şi pe cel care a fost mare favorit până pe 4 martie, Gică Popescu. “Mircea Sandu a făcut din FRF o ruină provincială”, a declarat Burleanu despre Naşu, în timp ce pe Gică Popescu l-a acuzat de alte lucruri: “Campania lui Gheorghe Popescu e susţinută prin intervenţii brutale în teritoriu ale lui Adalbert Kassai”.

I-a luat apărarea lui Victor Piţurcă!În campania electorală ce a precedat alegerile, Burleanu a spus şi ce va face în ceea ce priveşte postul de selecţioner al echipei naţionale. În mod surprinzător, noul preşedinte al FRF nu crede că Victor Piţurcă e principalul vinovat pentru ratatea calificării la Campionatul Mondial: " Nu Victor Piţurcă, dar nici jucătorii nu sunt vinovaţi pentru ratarea calificării la Campionatul Mondial. Vinovat e Mircea Sandu care a semnat un contract cu Piţurcă fără indicatori intermediari de performanţă, 2013-2014, pe o sumă foarte mare şi pe o clauză de reziliere la fel. De asemenea FRF este responsabilă pentru valoarea fotbaliştilor de la echipa naţională. Vă rog să faceţi o socoteală şi să vedeţi câţi jucători au trecut pe la echipele naţionale de tineret".

Cine va face parte din echipa sa managerială?

Răzvan Burleanu şi-a prezentat pe 24 februarie 2014, pe site-ul său, echipa managerială alături de care vrea să lucreze la Federaţia Română de Fotbal. Cităm mai jos din prezentarea făcută de Burleanu echipei sale: “Este pentru prima oară când, în România, un candidat pentru funcţia de preşedinte al unei federaţii sportive vine în faţa alegătorilor cu o echipă de manageri profesionişti, validaţi de piaţă, fiecare dintre ei având peste 10 ani de experienţă în domeniul pe care urmează să îl gestioneze. Este pentru prima oară când, în România, un candidat pentru funcţia de preşedinte al unei federaţii sportive aduce în echipa sa profesionişti din străinătate. De ce? Pentru că sunt anumite domenii, în care dacă vrem să facem performanţă – iar acesta este scopul meu –, trebuie să-i căutăm pe cei de care avem nevoie.

Prezentarea echipei:

Kovac Zorislav  - Născut în Croaţia, dar trăind de peste 50 de ani în Belgia, domnul Kovaci Zorislav este un profesionist de înaltă ţinută, cu o experienţă excelentă mai ales în zona de copii şi juniori. Domnul Zorislav va ocupa una dintre cele mai importante funcţii din FRF, cea de manager pentru dezvoltare sportivă. În organigrama pe care am propus-o în programul meu, managerul sportiv are în subordine, printre altele, Academia Naţională de Fotbal şi staff-ul echipei naţionale.

Markéta Haindlová - Pentru poziţia de responsabil pentru relaţii internaţionale şi politici europene am selectat-o pe doamna Markéta Haindlová. În vârstă de 30 de ani, provenind din Cehia, Markéta Haindlová sunt convins că va fi o achiziţie foarte bună pentru Federaţia Română de Fotbal.Markéta Haindlová a absolvit facultatea de drept a universităţii din Praga, specializându-se în Belgia, la Gent în drept european. De asemenea, deţine un master, obţinut la Universitatea din Zurich, în studii avansate privind organizaţiile sportive internaţionale. Din 2009 ţine cursuri de drept sportiv la facultatea de drept a Universităţii din Praga. A fost expert în cadrul Ligii Naţionale de Hochei a Cehiei, manager al echipei de cupa Davis a Cehiei, Memru al Comisiei Juridice din cadrul Federaţiei de Fotbal din Cehia, preşedinte al Comisiei de Apel şi Audit – federaţia cehă de fotbal, a participat la sesiuni de revizuire a legislaţiei sportive a Uniunii Europene.Ovidiu Dâmbean-Creţa - Domnul Dâmbean-Creţa este propunerea mea pentru poziţia de manager financiar. Absolvent al Facultăţii de Finanţe-Contabilitate din cadrul ASE Bucureşti, domnul Dâmbean-Creţa este doctor în finanţe şi decan al programului de MBA româno-american ASEBUSS.A lucrat în domeniul bancar şi a fost director financiar în cadrul mai multor companii româneşti şi străine precum: Arctic, Flanco, Infopress, Eli Lilly, Lowe & Partners.

Laur Chiricioiu - Domnul Laur Chiricioiu este cel pe care îl propun pentru poziţia de manager pentru dezvoltarea activităţilor comerciale. FRF trebuie să ajungă să-şi maximizeze veniturile din active şi activităţi comerciale pentru a putea astfel să suplimenteze fondurile pentru dezvoltarea activităţilor fotbalistice. Domnul Chiricioiu este absolvent de MBA, cu specializare în marketing – vânzări. Foarte orientat pe nevoile pieţei, pe evoluţia trend-urilor şi a dezvoltării de noi canale de comunicare cu clienţii, organizând şi conducând echipe de vânzări, lucrând în Europa, America de Nord şi Asia, domnul Laur Chiricioiu consider că este expertul de care avem nevoie pentru proiectarea şi coordonarea activităţilor comerciale ale FRF.

Manager dezvoltare instituţională - Pentru funcţia de manager pentru dezvoltare instituţională am în vedere o persoană al cărei nume nu-l pot face public pentru că, în acest moment, este angajat al unei organizaţii de top din România. Absolvent de administraţie şi specializare în management are experienţă în toate subdomeniile pe care le va coordona.

Lucian Vişcoţel - Fondurile europene reprezintă un domeniu foarte important pentru mine deoarece mi-am propus ca FRF să reuşească să atragă bani de pe mai multe axe. Infrastructura sportivă este la pământ. Proiecte de reconversie profesională pentru fotbaliştii care se retrag din activitate, FRF nu are. Avem multe găuri care trebuie acoperite, iar banii europeni sunt la dispoziţia noastră, dacă ştim să-i atragem. Asta înseamnă specialişti în scrierea proiectelor, disciplină financiară şi transparenţă organizaţională. Prima condiţie deja o îndeplinim. Îl am alături de mine pe domnul Lucian Vişcoţel, cel care vine cu o foarte bogată experienţă în scrierea şi managementul proiectelor. A fost evaluator pentru proiecte europene, a câştigat şi a implementat proiecte cu finanţare europeană atât pentru instituţii publice, cât şi pentru organizaţii private.

Aurel Ţicleanu - Domnul Aurel Ţicleanu bănuiesc că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Craiova Maxima, echipa naţională…
Cu un palmares profesional impresionant, atât ca jucător cât şi ca antrenor, domnul Ţicleanu va coordona Biroul pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii şi juniori, activităţi de scouting). Am găsit în dumnealui o fire foarte deschisă, lipsită de vanităţi şi orgolii, un om etuziast, foarte dornic să participe la reconstrucţia fotbalului românesc din temelii.Victoraş Iacob - Va face echipă cu domnul Ţicleanu în cadrul Biroului pentru Promovarea Fotbalului. Am vrut ca în felul acesta să creez o punte peste generaţi, ca experienţe diferite să contribuie cât mai mult la dezvoltarea fotbalului românesc. Atât la domnul Ţicleanu, cât şi la Victoraş Iacob apreciez enorm onestitatea lor, deschiderea, faptul că s-au ţinut departe de controverse. Am încredere totală în integritatea şi profesionalismul lor, în dăruirea lor, în capacitate de a construi cu responsabilitate şi sănătos performanţa care să dureze.

Ciprian Paraschiv - Fost căpitan al Politehnicii Iaşi, retras prematur din activitate din cauza unei accidentări, Ciprian Paraschiv este un exemplu de voinţă pentru modul în care a reuşit să facă trecerea dinspre viaţa sportivă înspre cariera didactică şi administrativă. Este profesor la catedera de Educaţie Fizică din cadrul Universităţii de Medicină din Iaşi, şi-a susţinut doctoratul în marketing sportiv şi a publicat o carte despre violenţa din sport. Este reprezentantul singurei institutii publice care a construit o bază sportivă din fonduri europene. De asemenea, domnul Paraschiv este reprezentantul României la Comisia Europeană, făcând parte din grupul de experţi care se ocupă de gândirea mijloacelor de  finanţare sustenabilă a sportului. Ciprian Paraschiv va coordona Biroul pentru Dezvoltare Fotbalistică, având ca obiectiv principal dezvoltarea fenomenului fotbalistic prin promovarea fotbalului feminin, a futsalului, fotbalului pe plajă, fotbalului amator şi a fotbalului de timp liber. Evident, va fi sprijinit de reprezentanţi ai acestor discipline care i se vor alătura ulterior”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.