Chirilă ţine cu dinţii de scaun: a refuzat propunerea de reziliere a contractului cu CSMS Iaşi

8 oct 2014 1096 afişări Liga 1
Chirilă ţine cu dinţii de scaun: a refuzat propunerea de reziliere a contractului cu CSMS Iaşi

Deşi pare nu mai este dorit de nimeni la Iaşi, antrenorul Ionuţ Chirilă se prevalează de clauza din contract şi nu vrea să părăsească banca tehnică a echipei din Copou. Tehnicianul s-a întors marţi seară la Iaşi şi a refuzat propunerea preşedintelui executiv Florin Prunea de a rezilia pe cale amiabilă contractul cu CSMS. Chirilă continuă să creadă că va aduce echipa pe linia de plutire şi nu vrea să renunţe la bani, clubul urmând să-i achite aproape 45.000 de euro dacă-l va demite.

“I-am propus antrenorului Ionuţ Chirilă o variantă de încetare a colaborării, dar dânsul nu este de acord cu propunerea noastră. Este sub contract cu clubul şi trebuie să respectăm acest lucru. Joi va avea loc o şedinţă a Comitetului Director, urmează să vedem atunci ce decizie se va lua. Deocamdată, antrenorul conduce antrenamentul echipei şi pregăteşte meciul cu FC Botoşani”, a declarat preşedintele executiv Florin Prunea.

Ionuţ Chirilă nu mai este dorit la Iaşi nici de conducere, nici de suporteri, dar nici de unii angajaţi şi chiar jucători. Deşi nu are decât două luni petrecute pe banca tehnică a ieşenilor, tehnicianul a luat mai multe decizii ce au provocat nemulţumire.

La scurt timp de la venirea în Copou, Ionuţ Chirilă a pus pe liber mai mulţi jucători care au pus umărul la promovare şi a adus în schimb cinci jucători nepregătiţi. Unul dintre aceştia, nigerianul Akinsola, a plecat deja. De asemenea, Chirilă şi-a atras antipatia suporterilor prin declaraţiile făcute  după înfrângerea din Copou cu Chiajna. În plus, după fiecare eşec, tehnicianul a căutat tot felul de scuze, punând eşecurile fie pe seama valorii scăzute a jucătorilor, fie pe seama absenţelor din lot.

În cursul zilei de marţi, zeci de suporteri ieşeni s-au strâns la stadion pentru a-i cere demisia antrenorului şi au promis că, dacă nu va pleca, la următorul meci, cel de pe teren propriu cu FC Botoşani, îi vor cere să plece încă din primul minut. De asemenea, primarul Gheorhe Nichita i-a cerut public demisia antrenorului, în cadrul unei conferinţe de presă.

ProSport a încercat să obţină şi punctul de vedere al tehnicianului formaţiei ieşene, însă acesta nu a putut fi contactat până în momentul publicării acestei ştiri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.