Chipciu la Maxim, Steaua la minim! Pandurii - Steaua 1-1! Stoichiţă pleacă doar cu un punct de la Târgu Jiu şi şansele la primele două locuri scad considerabil

31 mar 2012 19247 afişări Liga 1
Chipciu la Maxim, Steaua la minim! Pandurii - Steaua 1-1! Stoichiţă pleacă doar cu un punct de la Târgu Jiu şi şansele la primele două locuri scad considerabil LIVE TEXT Pandurii - Steaua 0-0! Tănase nimereşte bara, Tatu şi Rusescu nu reuşesc să bage mingea în poartă (PAUZĂ)
GALERIE (29 de imagini) VEZI GALERIA

Gigi Becali nu a apărut la Târgu Jiu, dar l-a trimis pe Meme la Condescu în peţit pentru a cere mâna lui Petre Grigoraş. Ginerele îi adoptase deja pe Matei şi Chiricheş, copiii legitimi ai lui "Grig", însă dorea şi o zestre consistentă: 3 puncte de urmărit liderul CFR. În alai a fost cooptat şi Cupidon - Meme Stoica, pe post de "the match-maker", ori peţitoare specială la Târgu Jiu. Data nunţii ar fi undeva în vară, socrul nu are decât ceva pretenţii materiale, mai rămâne de înduplecat fecioara neprihănită Grigoraş. Una care se teme de un fante de Pipera precum Gigi, cu multe soaţe la activ, de care s-a debarasat cu scandal şi suspine, dar care mereu şi-au dorit să se întoarcă în braţele sale. Şi conform celebrei dileme "Şi eu ce fac nea Mircea?", singura necunoscută rămâne situaţia soaţei temporare, Stoichiţă, cu nume de scenă "Lippi". Veche amică a voinicului Gigi, aceasta a încercat aseară să împiedice preconizatul mariaj printr-o provocare directă, chiar în "bătătura" rivalei. "Grig" şi-a etalat nurii după care tânjeşte Gigi, un 4-4-3 despre care se spune că puţini antrenori români l-ar putea stăpâni, însă în prima repriză Steaua a părut mai solidă.

Fă testul de suporter şi câştigă tricoul echipei favorite

Stoichiţă nu a umblat la moştenirea lui Ilie Stan, însă a respectat cu sfinţenie poruncile primite: "Niciodată Chiricheş fundaş dreapta, Tănase în banda stângă, nu în centru". Astfel a apărut în premieră Geraldo fundaş dreapta, încercând să-şi amintească ceea ce mai experimentase prin Grecia. Ocaziile au fost rare, deşi ritmul a părut alert, întreţinut de nevoi, de ambiţii şi chiar de frig. Chiricheş putea juca rol de Brutus la o urcare suprinzătoare în partea stângă (min. 15), însă Mingote şi-a ghicit fostul coechipier. Disputa a avut şi o conotaţie obscenă, la jumătatea primei reprize un intrus din tribună etalându-şi posteriorul descoperit spre uluirea lui Stanca, care a uitat imediat de Ibeh şi Batin şi a demarat o serie de închinăciuni, în timp ce un alt suporter se pregătea să completeze show-ul erotic, însă a fost anihilat la timp de forţele de ordine. A urmat prima tentativă ofensivă a gazdelor, prin Voiculeţ, dar Stanca, un alt fost "pandur", a avut emoţii mai multe la acţiunea lui "Jimmy Jump de Oltenia", de mai devreme. Ultima fază a primei părţi a adus şi cea mai mare ocazie, Tănase ţintind bara cu mingea aşezată stilat de Chipciu pe 16 metri.

Replica a venit abia în minutul 65, când Nistor s-a jucat prin careul advers şi l-a lobat pe Stanca, dar Chiricheş a apărut providenţial pe linia porţii menţinând scorul alb. Două minute mai târziu, Stanca a fost stâncă în duel "unu la unu" cu Batin, mult prea slobod în jumătatea stelistăâ. A fost perioada care părea că dă startul la tiki-taka, dar din dominarea gorjeană s-a născut golul stelist. Chipciu (min 75) a intrat vijelios din dreapta spre centru şi a teleghidat cu efect torpila spre colţul lung, în stilul de cândva al noului-intrat Florin Costea, care a privit cu jind execuţia. Steliştii s-au strâns în careul propriu să-şi apere punctele care i-ar fi relansat spre titlu, însă Grigoraş şi-a învăţat echipa să desfacă orice defensivă. Voiculeţ a izbit transversala (min 79) anunţând reuşita lui Maxim din minutul 82, gorjeanjul scăpat din vedere chiar de "eroul" de mai devreme, Chipciu.

Soluţiile de avarie, fraţii Costea, nu au fost capabili să readucă avantaj Stelei, care pare scoasă din lupta pentru titlu nu doar înainte de Paşte, ci chiar înainte de Florii. Măcar o fi rezolvat Gigi Becali ceva cu peţitul?

Articol scris de: COSMIN STAICU

CLICK AICI PENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT!


PANDURII: Mingote - Unguruşan, Viera, Călin Cristea, Ionuţ Rada - Mihai Pintilii, Alexandru Maxim - Dan Nistor, Claudiu Voiculeţ, Ibeh - Batin

Rezerve: Lazăr, Brata, Tătaru, Avramescu, Lemnaru, Alexandru Grigoraş, Neagu

STEAUA 4-4-2: Stanca - Geraldo, Chiricheş, Iliev, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Răduţ, Tănase - Tatu, Rusescu

Rezerve: Ciuhulescu, Gardoş, Lupu, Bălan, Florin Costea, Mihai Costea, Nikolic

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.