CFR - Viitorul 0-1. Hagi îl învinge pe Petrescu! Artean aduce prima Supercupă a României din vitrina constănţenilor

6 iul 2019 11233 afişări Liga 1
CFR - Viitorul 0-1. Hagi îl învinge pe Petrescu! Artean aduce prima Supercupă a României din vitrina constănţenilor
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

CFR Cluj - Viitorul0-1 (Artean 86)

Echipele de start:

 • CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Bordeianu, Djokovic, Itu (Culio 46)– Deac, Omrani (Omrani 76), Costache (Petrila 70)
 • Rezerve: Vâtcă, Burcă, Păun, Susic, Ţucudean
 • Viitorul: Tordai – Mladen, Ţîru, P. Iacobs, De Nooijer (Kuipers 72) – Houri, Artean, Vînă – Măţan – G. Ganea (Leca 72), G. Iancus(Calcan 60)
 • Rezerve: Cojocaru, Tîrcoveanu, Vl. Achim, Pitu

Minutul 90+4: Final de meci la Ploieşti! Viitorul câştigă Supercupa României, graţie golului marcat de Artean în finalul partidei.


Minutul 86: GOOOOL Viitorul! Artean, ce execuţie! Mijlocaşul lui Gică Hagi îşi încearcă norocul de la distanţă, după ce a primit o minge respinsă de Vinicius. Acesta trage cu exteriorul şi mingea se opreşte în plasa porţii lui Arlauskis.

FOTO / Digi Sport


Minutul 84:Ce şansă pentru CFR Cluj! Culio centrează în careu, Tordai iese şi respinge, dar mingea ajunge la Petrila. Tânărul mijlocaş trage cu pământul, dar Ţîru respinge.


Minutul 70: După ce Itu a fost înlocuit la pauză, Dan Petrescu schimbă şi celălalt jucător U21! Costache iese de pe teren şi este înlocuit de Claudiu Petrila.


Minutul 66: Tordai îşi salvează, din nou, echipa! Mureşan centrează în careu către Deac, decarul CFR-ului nu poate relua, dar mingea se duce tot pe spaţiul porţii. Goalkeeper-ul Viitorul este atent şi respinge.


Minutul 57: Ocazie pentru Viitorul! Iancu execută o lovitură liberă de la marginea careului şi trimite puţin pe lângă vinclul porţii lui Arlauskis. Portarul lituanian, fără replică. Fotbalistul care a evoluat în sezonul precedent la Dunărea Călăraşi este înlocuit cu Andreas Calcan.


Minutul 50: Bordeianu a atins mingea cu mâna în careu, iar cei de la Viitorul au ceurt henţ. Iancu vede cartonaşul galben pentru proteste.


Minutul 46: S-a reluat jocul! Dan Petrescu l-a scos din teren pe Itu, iar în locul său a intrat veteranul Culio.


Minutul 45+2: Final de primă repriză! Cele două echipe intră la egalitate la cabine.


Minutul 45: Ce intervenţii pentru Tordai! Portarul Viitorul respinge un şut de la distanţă, mingea ajunge la Omrani, iar Tordai revine şi îl blochează pe atacantul francez. Tabela rămâne intactă.


Minutul 41: Galben şi pentru Iacob! Fundaşul Viitorul intră cu talpa înainte asupra lui Peteleu şi Sebastian Colţescu îl sancţionează cu cartonaşul galben.


Minutul 39: Ocazie imensă ratată de Omrani! Deac centrează în careu de pe partea stângă, Omrani profită de o gafă în defensiva Viitorului şi reia cu capul, dar trimite pe lângă poarta lui Tordai.


Minutul 27: Intrare urâtă a lui Djokovic! Mijlocaşul CFR-ului intră prin alunecare la Artean şi îl atinge cu talpa pe gambă. Croatul nu scapă nesancţionat şi scoate cartonaşul galben.


Minutul 19: A venit şi replica CFR-ului! După o primă parte în care Viitorul a dominat iar formaţia lui Petrescu nu a putut ieşi din propria jumătate de teren, campionii îi dau emoţii lui Hagi. Camora trimite o minge în careu pentru Omrani, dar Tordai iese şi reţine la timp.


Minutul 8: O primă şansă pentru constănţeni! Măţan trimite în careu, pe jos, dar Itu intervine şi trimite mingea în afara terenului. Echipa lui Gică Hagi are posesia în acest început, dar ocaziile nu au apărut la poarta lui Arlauskis.


Minutul 1: Fluier de start la Ploieşti! Gică Hagi trebuie să-l învingă pe fostul său coleg de la naţionala României, Dan Petrescu, pentru a aduce în vitrina Viitorului prima Supercupă a României. În 2017, constănţenii au pierdut trofeul în faţa lui FC Voluntari.


19:55 Idolul tribunelor! Fanii Viitorului îi scandează numele lui Gică Hagi, înainte de startul partidei.


19:50 Este clar! Nu vom avea parte de un stadion plin la Ploieşti, în primul meci oficial al sezonului. O mare parte dintre fanii celor două echipe au intrat deja în stadion.

FOTO Alexandru Stănilă / ProSport


18:38 Campionii de la CFR Cluj vor purta tricouri speciale pentru partida de la Ploieşti, cu Viitorul!


Supercupa României, meci între CFR Cluj, campioana Ligii 1, şi Viitorul, câştigătoarea Cupei României, va fi arbitrat de Sebastian Colţescu. El îi va avea ca asistenţi pe Ovidiu Artene (Vaslui) şi Daniel Mitruţi (Craiova). Cel de-al patrulea oficial al partidei a fost desemnat George Găman (Craiova), iar observator Aron Huzu.

Supercupa României 2019 CFR - Viitorul. Totul despre Supercupă

 • # S-au disputat 20 ediţii de Supercupă
 • # Au fost 5 situaţii în care în acelaşi sezon campioana a câştigat şi cupa, astfel încât n-a mai fost necesară disputarea supercupei. Din 2010 însă, chiar şi în cazul unui event, Supercupa se dispută, câştigătoarea celor două trofee întâlnind ocupanta locului 2 în clasament.
 • # Steaua a câştigat de cele mai multe ori trofeul, în 6 rânduri, urmată de Rapid în 4, CFR Cluj în 3, Astra şi Dinamo în câte 2, Oţelul, Ardeal şi FC Voluntari câte o dată.
 • # De cele mai multe ori, în câte trei rânduri, finala s-a disputat între Steaua – Rapid şi Rapid – Dinamo. Urmează de câte două ori Steaua – Dinamo, CFR Cluj – Unirea Urziceni şi Steaua – Petrolul. 
 • # Va fi a 6-a finală provincială. Celelalte 5: Unirea Urziceni – CFR Cluj în două rânduri, Astra – CFR Cluj, FC Voluntari – Viitorul Constanţa şi CFR Cluj – U Craiova 1948 CS.
 • # CFR Cluj a devenit prima câştigătoare din Provincie.
 • # Ploieşti va deveni a 7-a localitate care găzduieşte competiţia. Până acum, 14 finale s-au disputat la Bucureşti (8 pe fostul stadion Naţional, 3 pe Naţional Arena şi câte una în Regie, pe Cotroceni şi în Giuleşti), 2 la Cluj (câte una pe CFR-„Dr. Constantin Rădulescu” şi Cluj Arena) şi câte una la Piatra Neamţ, Constanţa, Botoşani şi Craiova.
 • # 13 dintre finale s-au decis după 90 de minute, 5 după lovituri de departajare şi 2 în urma golului de aur. # Scoruri: de 8 ori – 1-0; de 3 ori – 1-1; de 2 ori – 2-1, 2-2; o dată – 5-0, 4-0, 3-0, 2-0, 3-2.
 • # Marius Lăcătuş (numai cu Steaua), Vasile Maftei (de 2 ori cu Rapid, o dată cu FC Voluntari), Ciprian Deac şi Emmanuel Culio (ambii numai cu CFR Cluj) sunt fotbaliştii care au câştigat de cele mai multe ori trofeul, în câte 3 rânduri.
 • # Sergiu Radu a marcat cele mai multe goluri, 3.
 • # Florin Bratu şi Claudiu Niculescu sunt singurii care au marcat în două finale, iar primul dintre ei e unicul care a înscris pentru două echipe (Rapid şi Dinamo).
 • # Tot Sergiu Radu a marcat cel mai rapid gol, în min. 3, în a 4-a finală, cea din 1999.
 • # S-a marcat un singur gol din penalty, cel al lui Culio în finala din 2018.
 • # Dominique Kivuvu (CFR Cluj) a fost singurul care şi-a dat autogol.
 • # La un număr de 7 finale s-au dat cartonaşe roşii, primindu-le tot atâţia jucători: S. Ilie (Steaua) la finala a 2-a (1995), Onuţ (Dinamo) la finala a 6-a (2002), Cl. Niculescu (Dinamo) la finala a 8-a (2005), C. Deac (CFR Cluj) la finala a 11-a (2009), Cadú (CFR Cluj) la finala a 14-a (2012), Enza-Yamissi (Petrolul) la finala a 15-a (2013), Vînă (Viitorul) la finala a 19-a (2017).
 • # Belgianul Manuel Godfroid a fost primul jucător străin care şi-a adjudecat trofeul. L-au mai urmat alţi 58.
 • # Portughezul Cadú a fost primul jucător străin care a marcat. L-au urmat alţi 7.
 • # Dumitru Dumitriu şi Mircea Rednic sunt antrenorii care şi-au adjudecat de cele mai multe ori trofeul, de câte 2 ori.
 • # Cristiano Bergodi a fost primul antrenor străin care l-a câştigat, urmat de „Toni” António da Conceição Silva Oliveira, Andrea Mandorlini şi Dario Bonetti.
 • # Laurenţiu Reghecampf şi Claudiu Niculescu şi-au adjudecat trofeul atât ca jucători, cât şi ca antrenori.
 • # Alexandru Tudor a condus cele mai multe finale, 3.
 • # Iar Cristian Nica s-a aflat de cele mai multe ori la linie, în 6 rânduri.
 • # La 4 finale au fost şi arbitri adiţionali.
 • # La finala a 19-a, cea din 2017, ambii arbitri asistenţi au fost femei, Petruţa Iugulescu şi Mihaela Ţepuşă.
 • # Arbitrul acestei finale va fi Sebastian Colţescu, care va conduce a doua sa finală de Supercupă, după cea din 2017, FC Voluntari – Viitorul Constanţa. Unul dintre asistenţi, vasluianul Ovidiu Artene, este la a doua finală consecutivă, după cea de anul trecut, dintre CFR Cluj şi U Craiova 1948 CS. În schimb, celălalt, Daniel Mitruţi, concitadinul lui Colţescu, este la prima.
 • # Finala din ediţia a 5-a, Steaua – Dinamo 2-1, a avut cea mai mare asistenţă, 45.000, în timp ce aceea din ediţia a 11-a, CFR Cluj – Unirea Urziceni, a înregistrat-o pe cea mai scăzută, 2.000.
 • # Trofeul a fost cucerit de 12 ori de campioană, de 7 ori de câştigătoarea cupei şi o dată de ocupanta locului 2. # Finala din 2015 a fost primul meci din România în care s-a folosit spray-ul de marcat pentru loviturile libere.

Supercupa României 2019 CFR - Viitorul

 • CFR Cluj a câştigat de 3 ori trofeul şi alte 2 finale le-a pierdut. Viitorul a jucat o singură finală, pierdută.
 • Dintre cele două echipe şi-au adjudecat trofeul 13 jucători de la CFR Cluj şi doar unul de la Viitorul. Mai exact, Culio şi C. Deac câte 3, toate cu CFR Cluj, cei doi având şi câteun gol marcat, apoi Ţucudean 2, unul cu Dinamo, celălalt cu CFR Cluj, având şi 2 goluri marcate, iar Arlauskis, Peteleu, Paulo Vinicius, A. Mureşan, Camora, Hoban, Đoković, Costache, Mailat şi Omrani, câte 1. Cel de la Viitorul este G. Iancu, pe vremea când juca la Steaua. De asemenea, Dan Petrescu a mai câştigat ca antrenor trofeul, în 2015, în foarte scurtul său mandat de la Ardeal Târgu Mureş. Gheorghe Hagi a fost prezentă la finala de-acum doi ani, pierdută.
 • Transferurile de până acum ale celor două finaliste
 • CFR Cluj
 • Au venit: Sylla (Strømsgodset IF / Norvegia), Luis Aurélio, Rondón, Mailat (toţi Gaz Metan), Sušić (Sheriff Tiraspol), Burcă (FC Botoşani), Radu (Concordia), Pereira (Malatyaspor), Vâtcă (FC Voluntari). Au plecat: Al. Ioniţă II (U Craiova 1948 CS), Lang (Omonoia / Cipru), Bud (Turris Oltul Turnu Măgurele), Cr.Manea (Apollōn Limassol), Maleš, Thierry Coutinho.
 • Viitorul
 • Au venit: G. Iancu, S. Filip, Keyta (toţi Dunărea Călăraşi), P. Petre (CSMP Iaşi), Dulca (Swansea City / Anglia). A plecat: T. Băluţă (Brighton & Hove Albion / Anglia).

Supercupa României 2019 Toate supercupele de până acum

Ediţia 1994 (1)

17.08.1994, Bucureşti (Naţional, ora 18.00): STEAUA BUCUREŞTI   GLORIA BISTRIŢA 1 0 (0 0, 0 0)

Marcator: M. Popa (108 g.a.).

Ediţia 1995 (2)

05.08.1995, Bucureşti (Sportul Studenţesc, ora 18.00): STEAUA BUCUREŞTI   PETROLUL PLOIEŞTI 2 0 (1 0)

Marcatori: Militaru (25), Vlădoiu (56)

Ediţiile 1996 şi 1997 nu s-au disputat deoarece în ambele situaţii, Steaua cucerise atât titlul, cât şi cupa

Ediţia 1998 (3)

09.09.1998, Bucureşti (Naţional, ora 19.30): STEAUA BUCUREŞTI   RAPID BUCUREŞTI 4 0 (2 0)

Marcatori: D. Şerban (19), L. Roşu (27, 69), I. Dumitrescu (87).

Ediţia 1999 (4)

06.10.1999, Bucureşti (Naţional, ora 20.45): RAPID BUCUREŞTI – STEAUA BUCUREŞTI 5 0 (2 0)

Marcatori: Sg. Radu (3, 66, 69), Măldărăşanu (25, 88).

Ediţia 2000 nu s-a disputat, deoarece Dinamo a cucerit atât titlul, cât şi cupa

Ediţia 2001 (5)

02.03.2002, Bucureşti (Naţional, ora 18.00): STEAUA BUCUREŞTI - DINAMO BUCUREŞTI 2-1 (1-0)

Marcatori: Trică (30, 85) - Cl. Niculescu (70).

Ediţia 2002 (6)

10.08.2002, Bucureşti (Naţional, ora 21.00): RAPID BUCUREŞTI – DINAMO BUCUREŞTI 2-1 (1-1)

Marcatori: Fl. Bratu (18), Perjă (65) - Vl. Munteanu (40).

Ediţia 2003 (7)

02.08.2003, Bucureşti (Naţional, ora 21.00): RAPID BUCUREŞTI - DINAMO BUCUREŞTI 1-0 (0-0, 0-0)

Marcator: R. Niţă (92 g.a.).

Ediţia 2004 nu s-a disputat, deoarece Dinamo a cucerit atât titlul, cât şi cupa

Ediţia 2005 (8)

31.07.2005, Bucureşti (Cotroceni, ora 21.00): DINAMO BUCUREŞTI – STEAUA BUCUREŞTI 3-2 (1-2)

Marcatori: Fl. Bratu (38), Bălţoi (69), Cl. Niculescu (84) – N. Dică (15), V. Iacob (44).

Ediţia 2006 (9)

22.07.2006, Bucureşti (Naţional, ora 21.00): STEAUA BUCUREŞTI – RAPID BUCUREŞTI 1-0 (0-0)

Marcator: Opriţa (89).

Ediţia 2007 (10)

25.07.2007, Bucureşti (Naţional, ora 20.45): RAPID BUCUREŞTI – DINAMO BUCUREŞTI 1-1 (0-0, 1-1) / 6-5 d.l.dep.

Marcatori: Burdujan (109) – Dănciulescu (116).

Ediţia 2008 nu s-a disputat, deoarece CFR Cluj a cucerit atât titlul, cât şi cupa

Ediţia 2009 (11)

26.07.2009, Bucureşti (Giuleşti „Valentin Stănescu”, ora 21.00): CFR CLUJ - UNIREA URZICENI 1-1 (1-0, 1-1), 3-2 d.l.dep.

Marcatori: Cadú (40) – Frunză (49).

Ediţia 2010 (12)

18.07.2010, Cluj (CFR-„dr. Constantin Rădulescu”, ora 20.30): CFR CLUJ – UNIREA URZICENI 2-2 (1-1, 2-2), 2-0 d.l.dep.

Marcatori: Kivuvu (12), Deac (105) – Kivuvu (53a), La. Marinescu (98).

Ediţia 2011 (13)

17.07.2011, Piatra Neamţ (Ceahlăul, ora 20.45): OŢELUL GALAŢI – STEAUA BUCUREŞTI 1-0 (1-0)

Marcator: L. Buş (14).

Ediţia 2012 (14)

14.07.2012, Bucureşti (Arena Naţională, ora 21.00): DINAMO BUCUREŞTI – CFR CLUJ 2-2 (1-0, 1-1), 4-2 d.l.dep.

Marcatori: Ţucudean (61, 100) – Diogo Valente (35), Kapetanos (102).

Ediţia 2013 (15)

10.07.2013, Bucureşti (Arena Naţională, ora 20.45): STEAUA BUCUREŞTI – PETROLUL PLOIEŞTI 3-0 (3-0)

Marcatori: Nikolić (21), Szukała (32), Pintilii (41).

Ediţia 2014 (16)

11.07.2014, Bucureşti (Arena Naţională, ora 21.00): ASTRA GIURGIU – STEAUA BUCUREŞTI 1-1 (0-1, 1-1), 5-3 d.l.dep.

Marcatori: G. Enache (75) – Chipciu (45).

Ediţia 2015 (17)

08.07.2015, Constanţa (Farul, ora 21.00): ARDEAL TÂRGU MUREŞ – STEAUA BUCUREŞTI 1-0 (0-0)

Marcator: Axente (63)

Ediţia 2016 (18)

16.07.2016, Cluj (Cluj Arena, ora 21.45): ASTRA GIURGIU – CFR CLUJ 1-0 (0-0)

Marcator: William Amorim (86)

Ediţia 2017 (19)

09.07.2017, Botoşani (Municipal, ora 21.00): FC VOLUNTARI – VIITORUL CONSTANŢA 1-0 (1-0)

Marcator: C. Lazăr (12)

Ediţia 2018 (20)

14.07.2018, Craiova („Ion Oblemenco” nou, ora 20.30): CFR CLUJ – U CRAIOVA 1948 CS 1-0 (0-0)

Marcator: Culio (79p)

Câştigătoare (20 ediţii, 8 echipe): 6 – Steaua; 4 – Rapid; 3 – CFR Cluj; 2 – Astra, Dinamo; 1 – Ardeal, Oţelul, FC Voluntari

Finale pierdute: 5 – Steaua; 4 – Dinamo; 2 – CFR Cluj, Petrolul, Rapid, Unirea Urziceni; 1 – Astra, Gloria Bistriţa, U Craiova 1948 CS

5 ediţii nu s-au disputat

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.