CFR Cluj – Hermannstadt 1-1. Campioana rămâne la 6 puncte de FCSB. Miriuță pleacă cu un punct din Gruia după un eurogol reușit de Tătar și un meci uriaș făcut de Căbuz

CFR Cluj - Hermannstadt 1-1. Campioana rămâne la 6 puncte de FCSB. Miriuță pleacă cu un punct din Gruia după un eurogol reușit de Tătar și un meci uriaș făcut de Căbuz
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Vineri, FC Botoșani a învins Concordia Chiajna, scor 1-0, iar Astra o scos un punct prețios la Mediaș.
  • Sâmbătă, Dunărea Călărași a ținut în șah FCSB, într-un meci încheiat la egalitate, scor 1-1.

CFR ClujHermannstadt 1-1 (Țucudean 77 / Tătar 29)
Stadion:
Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Marius Avram (București). Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Mihai Marica (Bistrița)

â–ºCFR Cluj: Arlauskis – C. Manea, Lang, P. Vinicius, Camora – Djokovic, Bordeianu (A. Ioniță 57), C. Deacs – A. Păuns (Petrila 65), Țucudean, B. Omrani
Rezerve: J. Fernandez – Petelu, Hoban, Males, Costache
Antrenor: Antonio Conceicao

â–ºHermannstadt: Căbuz – Company (P. Petrescu 36), Dandea, Dâlbea, I. Stoica, Tătar – Dumitrius, Moreira (Jazvic 75), S. Popovici –  Tsoumous, Blănaru (Mijuskovic 57)
Rezerve: T. Niga – Acsinte, Offenbacher, Lendric
Antrenor: Vasile Miriuță

â–ºMinutul 90+3: Fluier final. CFR Cluj rămâne la șase puncte în fața FCSB, după 1-1 cu Hermannstadt. Clujenii au ratat o sumedenie de ocazii, în timp ce Cătălin Căbuz a fost cel mai bun jucător al oaspeților. Țucudean a ajuns la cota 14 în Liga 1 Betano, iar Tătar și-a trecut în cont un gol de generic în prima repriză, din lovitură liberă.


â–ºMinutul 77: GOOOL CFR Cluj! După ce a ratat numeroase ocazii, Țucudean a reușit să restabiliească egalitatea. Golgheterul campioanei a combinat cu Omrani la marginea careului, după care a șutat pe jos, în forță. Căbuz n-a mai putut face nimic de această dată, iar Țucudean ajunge la cota 14 în Liga 1 Betano.


â–ºMinutul 62: O nouă șansă uriașă. Camora șutează în bară, mingea ricoșează la Țucudean, care reia din prima spre poarta adversă. Din nou, pentru a treia oară, mingea e respinsă de pe linie de un apărător al oaspeților.


â–ºMinutul 57: Schimbă fiecare. La CFR intră Ioniță în locul lui Bordeianu, iar la Hermannstadt intră Mijuskovic și iese Blănaru.


â–ºMinutul 54: Ocazie mare pentru CFR. Deac a centrat la bara a doua, Blănaru a încercat să trimită în afara terenului, dar i-a pus mingea pe tavă lui Omrani. Atacantul a reluat peste poartă, din patru metri, spre disperarea gazdelor. Hermannstadt scapă din nou și rămâne în avantaj. Clujenii își trec în cont o nouă șansă uriașă.


â–ºMinutul 51: Apără Căbuz! Țucudean șutat în dreapta, Căbuz a respins, iar Deac a venit tare din spate pentru a relua spre poartă. Căbuz s-a ridicat la timp de la pământ și a intervenit și la șutul lui Deac. Rămâne 1-0 pentru Hermannstadt, care grație lui Căbuz e în continuare la conducerea partidei.


â–ºMinutul 50: Penalty pentru CFR Cluj! Sergiu Popovici l-a faultat pe Ciprian Deac, în interiorul careului. Marius Avram a indicat imediat punctul cu var, iar George Țucudean va executa.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 46: S-a reluat partida dintre CFR Cluj și Hermannstadt. Nu s-au efectuat modificări la pauză.


â–ºMinutul 45+2: Pauză. Hermannstadt conduce grație eurogolului marcat de Daniel Tătar și intervențiilor portarului Cătălin Căbuz. CFR Cluj a fost echipa mai periculoasă, dar campioana n-a fructificat ocaziile avute. Rămâne de văzut dacă Antonio Conceicao va muta în vreun fel la pauză.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 36: Prima schimbare a meciului.  Company iese accidentat, iar Miriuță îl trimite în teren pe Petrișor Petrescu.


â–ºMinutul 31: Zlatan? Țucudean a reluat din foarfecă, de la 16 metri, iar Cătălin Căbuz a respins de sub bara transversală. Omrani i-a așezat mingea lui Țucudean, care a gândit rapid și a reluat de-a dreptul spectaculos. Căbuz i-a refuzat ceea ce putea să fie cea mai frumoasă reușită a carierei sale.


â–ºMinutul 29: GOOOL Hermanstadt!  Daniel Tătar a trimis direct în vinclu, dintr-o loviură liberă de la 23 de metri. Arlauskis a plonjat în gol, fără nicio șansă de a respinge. Specialistul lui Miriuță în lovituri libere lovește din nou și poate relansa lupta pentru locul 1.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 25: O nouă șansă pentru CFR. Pedro Moreira a respins de pe linia porții lovitura de cap a lui Lang. Căbuz era bătut, dar mijlocașul s-a plasat excelent și a reușit să-și salveze echipa.


â–ºMinutul 16: Căbuz e la post. Păun a primit în partea dreaptă, a așteptat urcarea lui Omrani, după care i-a pasat la 16 metri. Francezul a șutat pe jos, cu latul, la colțul scurt. Căbuz a fost pe fază și a reținut balonul.


â–ºMinutul 7: Gol anulat. Sergiu Popovici a împins mingea în plasă, dar se afla în afara jocului, astfel că asistenul Marica a ridicat fanionul. Începu promițător de meci în Gruia.


â–ºMinutul 7: Ocazie uriașă pentru CFR Cluj. Dandea și Căbuz mențin tabela intactă. În urma unei lovituri de colț, mingea a fost scoasă de pe linie, a ricoșat deasupra porții, după care a fost îndepărtată cu emoții de către oaspeți.


â–ºMinutul 1: A început partida din Gruia. În cazul unui succes, CFR Cluj va termina etapa cu un avans de opt puncte față  de locul secund. În cazul în care Craiova învinge Viitorul, oltenii vor egala FCSB în clasament. Hermannstadt poate rămâne în lupta pentru playoff dacă obține un rezultat pozitiv.


19:27 Avem echipele de start! Adam Lang își face apariția în primul 11 al campioanei, în timp ce Vasile Miriuță mizează pe un 5-3-2. Sergiu Popovici, proaspăt adus de la Dinamo, e titular.


Ardelenii sunt neînvinși în precedentele 14 meciuri din Liga 1, având zece victorii și patru rezultate de egalitate. Elevii lui Conceicao sunt lideri în campionat, în timp ce trupa lui Miriuță e clasată pe locul nouă, cu 28 de puncte. Meciul e unul special pentru Miriuță, antrenorul sibienilor, cel care i-a pregătit pe clujeni în sezoanele 2013-2014, 2014-2015, 2016-2017, reușind 33 de victorii și 16 remize. El a păstrat o relație apropiată cu liderul CFR-ului, Mario Camora, iar portughezul a dezvăluit: „Eu vorbesc din când în când cu el, nu am nevoie să trimit mesaje la televizor. M-a sunat și de Crăciun, de Revelion, am vorbit, m-a sunat și acum să mă felicite când am prelungit contractul. Suntem prieteni, cum spune el fratele lui mai mic. 90 de minute nu suntem cu siguranță prieteni, dar după meci rămânem la fel.

E important să intrăm bine, cu o victorie, o să fie un meci foarte greu, cum se întâmplă de obicei în campionatul nostru. O să fie un meci special și pentru noi, cei care am lucrat cu Mister Miriuță, un antrenor foarte bun, care a făcut o treabă foarte bună la Hermannstadt.

Cu siguranță vrea și el să câștige dar noi suntem favoriți, suntem campioni, jucăm acasă și trebuie să demonstrăm pe teren că suntem mai buni și să câștigăm meciul. A fost important că am jucat cu echipe puternice, echipe din Europa League, obișnuite cu competițiile europene și s-a văzut la ce nivel stă echipa noastră. Sperăm să nu fie nicio surpriză, sperăm să câștigăm. Miriuță are un sentiment bun pentru CFR Cluj, s-a simțit foarte bine la Cluj, știe că suporterii îl plac dar sper să nu facă nicio surpriză acum, ci la următorul meci”.

Duelul dintre Antonio Conceicao și Vasile Miriuță e unul în premieră în Liga 1.

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele