Ceartă în familie

Ceartă în familie
  • Publicat:
  • Actualizat:

„Este problema lui Lăcătuș să facă echipa, misiunea lui este de a duce acum Steaua în Liga Campionilor”, spunea în urmă cu câteva zile Gigi Becali. Conform unei surse din anturajul Stelei, citată de cotidianul Ziua, Lăcătuș a încercat să-i explice patronului, într-o discuție particulară, că are nevoie de întăriri pentru a-și putea îndeplini obiectivul. Deși a început pe un ton calm, discuția a degenerat la un moment dat. „Totul a fost bine până când Lăcătuș i-a spus lui Becali că ar mai fi nevoie de un atacant și de un mijlocaș stânga, pentru că Ochiroșii nu pare pregătit să joace titular, iar Kapetanos e singurul vârf de atac pe care se poate pune bază, Pedriel și Lițu nefiind încă capabili să joace titulari. Atunci a luat foc Becali, care i-a spus lui Lăcătuș să-i bage pe tinerii reveniți în Ghencea de la Buzău, că ei sunt viitorul”.

Gigi l-a șicanat permanent

Lucrurile nu s-au oprit însă aici, Lăcătuș spunându-i apoi patronului că, în aceste condiții, nu poate garanta câștigarea campionatului. „Becali a fost foarte tranșant. I-a zis că, dacă nu-i convine situația, poate să plece, că mai e ceva timp până la începerea campionatului și poate să numească pe altcineva în locul său. Marius a părut destul de surprins și a încercat să stingă un conflict care era gata să erupă, spunând doar că el nu garantează că Steaua va lua titlul dacă nu i se aduc întăriri”, a încheiat sursa citată de Ziua.
Nu la fel au stat însă lucrurile când Becali l-a rechemat pe banca roș-albaștrilor, în locul lui Dorinel. Se pare că Lăcătuș ar fi obținut de la patron, în decembrie, pe lângă o mărire a vechiului contract și promisiunea că-i vor fi aduși unul sau doi jucători pentru întărirea posturilor deficitare. Faptele au demonstrat însă contrariul, o altă realitate fiind și aceea că în acest an Gigi Becali n-a scăpat nicio ocazie de a-l „șicana” pe antrenorul său.

 

Nu-și mai dă demisia!

Marius Lăcătuș susține că nu ar mai pleca niciodată de la Steaua, așa cum a făcut-o în turul campionatului. „Cu patronul nu am probleme. Am învățat, după acele episoade, să nu mai fiu așa sensibil la ce spune patronul. Marius Lăcătuș nu va mai pleca de la Steaua decât dacă va fi dat afară sau dacă rezultatele vor fi slabe. Dar așa cum a plecat atunci, nu va mai pleca”, a mărturisit Lăcătuș. „Cu cât este mai greu, cu atât este mai frumos”, a mai precizat „Fiara”.

 

"Eu nu mai pun pasiune la echipă. Nu am mai vorbit cu Marius de câteva zile. Astăzi am vorbit cu el, voia să se împace cu mine, cu toate că nu eram certați.  Lăcătuș nu are niciun obiectiv. Chiar dacă terminăm pe locul 5, Marius poate să stea liniștit" – Gigi Becali patron Steaua

"Am vorbit cu patronul legat de transferuri și m-am conformat, voi lucra cu jucătorii pe care-i am la dispoziție. Din moment ce joci la Steaua, trebuie să te bați la titlu sau măcar să te califici în Ligă" – Marius Lăcătuș, antrenor Steaua

 

"Dacă a fost discuția respectivă între ei, atunci Gigi are dreptate. Lăcă trebuia să știe de la început în ce se bagă. Ă‚sta e lotul, cu asta defilezi. După cele două cantonamente, sunt sigur că el și-a dat seama că nu poate să ia campionatul" – Liță Dumitru fost jucător Steaua

"Dacă Gigi Becali consideră că Steaua poate câștiga titlul, înseamnă că Lăcătuș e cel mai mare antrenor din România. Nici eu, nici Lăcătuș nu avem fețe de trădători. Marius nu va părăsi echipa la greu" – Mihai Stoichiță, fost antrenor Steaua

"Eu nu am de unde să știu dacă a fost discuția respectivă. Totuși, Marius Lăcătuș trebuie să continue la Steaua. A făcut pregătirea de iarnă, iar eu știu cât suflet pune el pentru această echipă. Știu cât de mult își dorește să câștige campionatul. Nu vreau să aibă soarta mea!" – Dorinel Munteanu, fost antrenor Steaua

"În mod sigur, Lițu, Bicfalvi și Tudose au calități, dar în niciun caz acum ei nu au cum să joace titulari la Steaua. Dacă Gigi ține morțiș să-i vadă pe teren, atunci să nu-i mai impună obiectiv lui Lăcătuș" – Emeric Ienei, fost antrenor Steaua

 

Contrele dintre Gigi și Lăcătuș

 

Patronul l-a concediat pe scouterul Mario Branco

Gigi Becali a renunțat la serviciile portughezului pe 8 ianuarie, la o zi după reunirea lotului, deși Lăcătuș îl contactase deja pentru a-i găsi, până la începerea cantonamentului de la Oliva Nova, mai multe variante pentru posturile de atacant și fundaș stânga.

 

Becali a refuzat să-i cumpere jucători

„Sigur că ar fi nevoie, dar numai printr-o minune  vom mai cumpăra unul sau doi jucători. Nu mă plâng, pregătesc ce am la dispoziție”, a spus, diplomat, Lăcătuș în momentul în care a fost întrebat dacă mai are nevoie de întăriri. „Cum să spună Marius Lăcătuș că are nevoie de jucători? Dacă eu zic că nu cumpăr, așa rămâne. Marius știe ce înseamnă relația patron-angajat. Eu am spus că nu mai cumpăr jucători, pentru că nu mai dau bani, și a înțeles. Dacă patronul nu vrea…”, a replicat imediat Becali.

Gigi s-a arătat deranjat că antrenorul nu-i folosește pe tineri

Gigi Becali s-a arătat deranjat și de faptul că niciunul dintre tinerii cu care vrea să construiască noua „Steaua ‘86” nu și-a găsit locul printre titulari. „Le va veni și lor rândul, toți sunt jucători de perspectivă”, a explicat „Fiara”. „E treaba lui Lăcătuș pe cine bagă în teren, dar să știe că acești tineri sunt viitorul Stelei”, a replicat Becali.

L-a scos responsabil în „cazul Goian”

Patronul Stelei l-a „taxat” pe tehnician și pentru că n-a știut că Goian e suspendat în meciul cu FC Vaslui. „Nu știam că Goian are patru cartonașe galbene. Probabil a fost o scăpare din partea delegatului. La noi figurează cu trei cartonașe, iar la LPF are patru”, a spus „Fiara”. „Nu a existat comunicare între Lăcătuș și Argăseală. Marius a omis să se intereseze, e o greșeală a lui. Până și eu și Porumboiu știam”, a răspuns imediat Gigi.

 

Două tururi preliminare „de foc”

Platini a revoluționat sistemul de calificare în grupele Ligii, organizându-l pe două laturi: una pentru campioanele națiunilor mici (de la locul 13 în jos în clasamentul european al coeficienților), cealaltă pentru echipele care au ratat tilul pe plan intern (în primele 15 campionate ale Europei). Astfel, pentru a fi sigură de intrarea în Ligă, Steaua va fi nevoită să câștige titlul, locul 2 având șanse minime de pătrundere în grupe.

 

Traseul vicecampioanei spre Ligă în sezonul 2009-2010

Turul 1
S-ar putea întâlni cu Ropotan
Vor fi cinci duble manșe. Alături de vicecampioana României vor juca vicecampioanele Portugaliei, Olandei, Scoției, Turciei, Ucrainei, Belgiei, Greciei și Cehiei, dar și Dinamo Moscova (locul trei în Rusia în 2008), echipa fostului dinamovist Adrian Ropotan. Împerecherea partidelor va ține cont de coeficientul UEFA al formațiilor calificate.

Turul 2
Un nou duel cu Adi Mutu?
Celor cinci calificate din turul anterior li se vor adăuga reprezentantele primelor cinci națiuni ale Europei (locurile 4 din Anglia, Spania și Italia și locurile 3 din Franța și Germania). Dacă tragerea la sorți ar avea loc acum, vicecampioana României ar putea da peste Fiorentina lui Adi Mutu, dar și peste Chelsea, Valencia sau Marseille.

„Nu mă interesează Victoraș Iacob”

Lăcătuș i-a răspuns fostului stelist Victoraș Iacob (foto), care a afirmat zilele trecute că e mai bun decât Kapetanos. „Victoraș Iacob nu este o variantă pentru mine, chiar dacă este liber de contract. Odată ce am plecat la lucru cu acești jucători, nu mai vine nimeni. Vali Badea rămâne de văzut, este în curtea Stelei, a jucat la echipa a doua și rămâne o soluție”, a precizat „Fiara” la SPT FM.

 

Afectat și de stenograme

Pe lângă problemele curente de la echipă, Lăcătuș a mai avut și un alt motiv de supărare în această iarnă, legat de scandalul stenogramelor, care au dovedit că în mai multe rânduri Gigi Becali s-a implicat în alcătuirea echipei din Ghencea.  „Lăcătuș  este un om foarte sentimental și a fost extrem de afectat de apariția acestor stenograme”, a mărturisit Valeriu Argăseală. Mult mai tranșant a fost Emeric Ienei, unul dintre oamenii care l-au influențat cel mai mult de-a lungul carierei pe fostul „șeptar” din Ghencea. „Cred că el nu a vrut să aprofundeze discuția cu Gigi Becali, s-a consumat și de aceea a ajuns la spital”, a spus Ienei, cu referire la faptul că Lăcătuș a fost internat în noiembrie 2008 la Spitalul Militar pentru probleme cardiace!

 

Daniel Vlad / Autor
Daniel e jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent fiind reporter special la ProSport. Din 2003 și până în 2013 a lucrat la ProSport, după care în perioada 2013 - 2019 a activat la Fanatik. Din 2019 a revenit în echipa ProSport, unde evoluează și în prezent. În cei 21 de ani de presă, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele