Ce se întâmplă la Dinamo? Teja spune că nu Negoiță a vrut să-l dea afară iar conducătorii au lipsit de la prezentarea lui Stoican. Bonus: în Ștefan cel Mare, echipa câștigătoare se schimbă

Ce se întâmplă la Dinamo? Teja spune că nu Negoiță a vrut să-l dea afară iar conducătorii au lipsit de la prezentarea lui Stoican. Bonus: în Ștefan cel Mare, echipa câștigătoare se schimbă
  • Publicat:
  • Actualizat:

Eșecul sever suferit marți de Dinamo, 0-3 acasă, în etapa a 22-a din Liga 1, cu Concordia Chiajna, a scos la suprafață tensiuni latente care distrug echipa din interior. Luptele pentru putere din club duc la situații anormale: la Dinamo, echipa câștigătoare se schimbă; antrenorii își pierd postul înainte să învețe bine numele jucătorilor iar cei care-i înlocuiesc se prezintă singuri, fără prezența conducerii.

Dinamo a efectuat multe schimbări în această iarnă, atât la nivelul lotului, cât și cel al conducerii. Daniel Stanciu a fost instalat manager general și numit numărul unu în club, înlocuindu-l astfel pe Constantin Anghelache, care a trecut în postura de consilier personal al lui Ionuț Negoiță. „Câinii” au realizat 11 transferuri, iar Daniel Stanciu l-a convins pe Mihai Teja să demisioneze de la naționala de tineret și să preia echipa cu care ar fi trebuit să continue procesul de reconstrucție.

Teja: „N-a fost ideea lui Negoiță să plec”

Dar Dinamo a avut un început ezitant de retur cu Mihai Teja pe bancă. După ce s-a pierdut, scor 1-2, primul meci din semifinalele Cupei Ligii în fața Pandurilor, toată lumea spera că echipa va reuși să întoarcă rezultatul în meciul retur. La partida de la Târgu Jiu a aprut primul moment tensionat public, petrecut în văzul tuturor, în momentul când Vali Lazăr a fost schimbat, iar jucătorul s-a dus direct la vestiare. Gestul acestuia n-a fost primit prea bine de Mihai Teja, iar la meciul următor, cu Oțelul, mijlocașul „câinilor” nu a făcut parte din lot.

Au urmat două victorii consecutive în Liga 1, cu Oțelul și „U” Cluj, și lucrurile păreau să intre în normal la Dinamo. A venit însă partida de la Târgu Mureș, acolo unde „câinii” au condus jocul timp de 60 de minute. După eliminarea lui Machado totul s-a rupt, iar reușitele formidabile ale lui Gabi Mureșan au schimbat istoria acelui meci, câștigat în final de mureșeni cu scorul de 2-1.

Presiunea a devenit tot mai mare pentru Teja, care în cadrul vestirului n-a mai fost agreat de câțiva jucători atașați de fostul antrenor, Flavius Stoican, iar nemulțumirile acestora au ajuns și la conducere.

Eliminarea din Cupa Ligii în fața celor de la Pandurii, după o înfrângere categorică pe teren prorpiu, scor 1-3, a aruncat în aer butoiul cu praf de pușcă și Mihai Teja, omul adus de managerul Daniel Stanciu, a fost forțat să renunțe la postul de antrenor după negocieri care au durat două zile. Antrenorul și conducerea au ajuns, pe 12 martie, la un acord privind rezilierea contractului. Cu o zi înainte, oficialii „cîinilor” îi transmiseseră lui Teja, în cadrul unei întrevederi, că doresc rezilierea contractului din cauza rezultatelor slabe ale echipei.

Imediat după destituirea lui Teja, a fost reinstalat pe bancă Flavius Stoican, antrenor apropiat de Constantin Anghelache. Stoican a mai stat pe banca „roș-albilor” în perioada septembrie 2013 – noiembrie 2014.

Luptele interne de la Dinamo s-au mutat în public. În timp ce Stanciu încă mai dădea asigurări că Teja rămâne antrenorul echipei, la club se negocia rezilierea contractului. Teja a întărit ideea că patronul a fost influențat în decizia de a-l înlocui: „Nu cred că a fost ideea domnului Negoiță să plec. Mă așteptam la mai multă susținere (n.r. – din partea lui Daniel Stanciu), nu neapărat că am fost trădat. Eu cred că nu domnul Negoiță a dorit să plec atât de repede. Probabil a fost convins de cineva”.

Mihai Teja nu l-a uitat nici pe Flavius Stoican, pe care l-a ironizat că a acceptat imediat să revină în „Groapă”. „Eu am demnitate, nu mai revin la Dinamo chiar dacă știu că nu mai am voie să antrenez altă echipă până la vară. Sincer, eu sunt prieten cu Stoican, e alegerea lui să revină, dar eu nu gândesc așa. Puteam să rămân, să le iau banii, dar am reziliat și am primit salariul doar pe o lună în plus. Nu vreau să stau unde nu sunt dorit, dacă atmosfera nu e bună și vestiarul se bucură, cum să mă mai întorc? Eu cred că am dat tot ce a fost mai bun”, a spus Teja.

Umbra lui Anghelache în Ștefan cel Mare

Unul dintre motivele pentru care Negoiță s-a gândit să îl schimbe pe Teja e legat și de modul în care acesta era perceput de vestiar. Patronul era conștient că niciun antrenor nu poate face minuni peste noapte, dar ar fi primit informații că Teja nu era foarte popular în rândul fotbaliștilor.

În sprijinul acestei ipoteze stă și declarația bizară a lui Gicu Grozav, de la finalul partidei cu Pandurii. Întrebat care rămâne obiectivul lui Dinamo în acest sezon, fostul petrolist a spus, abținându-se cu greu să fie serios: „Cred că putem termina pe locul doi”. Jucătorii simt că nu au forța necesară să se bată pentru podium, ambiție care ar fi trebuit să le fie insuflată de  Teja, susține Negoiță.

Mai mulți jucători dintre cei cu vechime la Dinamo și-au pierdut posturile de tilulari după venirea lui Teja. Majoritatea fuseseră aduși de Constantin Anghelache, iar după campania agresivă de transferuri din iarnă, dirijată de Stanciu, în sânul lotului a apărut ruptura. Așa se explică informațiile despre bucuria unora dintre fotbaliști la plecarea lui Teja.

Stoican s-a prezentat singur. Nimeni din conducere n-a fost prezent la conferința în care s-a anunțat venirea sa la echipă

Imediat după despărțirea de Mihai Teja, la club a fost instalat Flavius Stoican, cel care spera să redreseze situația echipei. Emblematic pentru ce se petrece acum la Dinamo este faptul că la conferința de prezentare a noului a antrenor nu a fost văzut niciun oficial al echipei, așa cum se întâmplase la instalarea lui Teja, când au fost prezenți majoritatea conducătorilor clubului, în frunte cu Ionuț Negoiță! Acest lucru se poate traduce într-un singur fel: Stoican a fost adus fără avizul actualei conduceri exectuite. Singurătatea lui Stoican mai arată că nimeni, în afară de antrenor, nu își asumă rezultatele echipei.

După înlocuirea lui Mihai Teja cu Flavius Stoican, Ionel Dănciulescu a dispărut și el de pe banca tehnică la meciuri. Îndepărtarea fostului golgheter ar putea fi permanentă, existând chiar posibilitatea ca lui Dănciulescu să nu i se mai ofere decât un rol decorativ, precum cel al lui Duckadam la FCSB, de director de imagine.

Dănciulescu a luat loc în lojă și a declarat că va fi alături de echipă atât timp cât se dorește păstrarea sa la club, indiferent de postul care i se va oferi. „Funcția e mai puțin importantă, contează caracterul. Voi fi alături de Dinamo cât timp va fi nevoie de mine. Eu cred că nu am dezamăgit niciodată clubul”, a sunat declarația cu multe înțelesuri făcută de Dănciulescu. Acesta a lăsat lucrurile în coadă de pește, fără să precizeze pe cine viza aluzia cu „caracterul” și cine a dezamăgit clubul.

La Dinamo, echipa câștigătoare se schimbă

După revenirea pe banca tehnică, Stoican a schimbat mai mulți jucători din primul 11 deși echipa câștigase meciul cu Ceahlăul. Încălcând această regulă nescrisă, dar de aur în fotbal, potrivit căreia echipa câștigătoare nu se schimbă, antrenorul a alimentat speculațiile că în interiorul lotului au loc răfuieli, iar jucătorii sunt titularizați în funcție de loialitatea față de o tabără sau alta, și nu în funcție de formă și randament. Stoican a efectuat nu mai puțin de cinci schimbări la meciul cu Chiajna, doar una dintre ele impunându-se (Machado luase cartonaș roșu și a fost înlocuit cu Marc).

La partida cu formația lui Șumudică, Lazăr, Matei, Boubacar și Marius Niculae au revenit și ei printre titulari. Din jucătorii aduși în iarnă, doar șase au mai prins loc în primul 11. A fost încă o palmă pe obrazul lui Daniel Stanciu, căruia i s-a spus astfel, indirect, că a greșit achizițiile.

Primul 11 cu care Dinamo a câștigat împotriva Ceahlăului, scor 3-1: Naumovski – Bărboianu, Bunoza, Machado, Filip – Grigore, Elhamed – Grozav, Rotariu, Alexe – Bilinski.

Primul 11 cu care Dinamo a pierdut cu Concordia, scor 0-3: Naumovski – Bărboianu, Bunoza, Marc, Filip – Boubacar, Elhamed – Matei, Lazăr, Grozav – M. Niculae.


11 transferuri a făcut Dinamo în această iarnă: Marius Niculae,  Hatem Elhamed, Nicolae Grigore, Serginho, Naumovski, Cristescu, Grozav, Bunoza, Machado, Fabien Farnolle și Andrei Marc.


Stanciu are încredere în jucători. Antrenorii nu sunt menționați

Deși suporterii au sperat că lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal după înlăturarea lui Angelache și instalarea lui Daniel Stanciu în fruntea clubului, situația nu e nici pe departe îmbunătățită, iar implicarea fostului președinte în cadrul clubului pare să fi rămas la fel de puternică. Dinamoviștii sunt conștienți de acest lucru, iar la partida cu Chiajna au început să fluiere și să scandeze împotriva conducerii, Anghelache și Negoiță fiind cei vizați. Mai mult, fanii i-au cerut demisia și lui Flavius Stoican, fiind nemulțumiți de înlăturarea lui Mihai Teja, care în opinia acestora a fost dat afară din cauza unor reproșuri venite din interiorul vestiarului. Singurul care a scăpat deocamdată de apostrofări este Daniel Stanciu, însă rămâne de văzut dacă acesta va reuși să formeze o echipă competitivă sau va alege să părăsească și el clubul.

„Acum câteva zile eram bucuros că m-am întors, dar acum nu mai am nicio bucurie. Speram că suntem pe un drum bun după victoria anterioară, dar cred că am fost și puțin lipsiți de șansă… Și eu mi-aș dori ca lucrurile să meragă ca pe roate, dar nu e ușor. Important este ca eu să-i fac pe jucători să aibă un moral bun după această înfrângere. Nici mie nu îmi convine când se pierde un meci, dar important e ceea ce faci când e rău, pentru că la bine toată lumea îți este alături. Jucătorii trebuie să creadă în forțele lor. Până la urmă e un joc, nu e un dezastru”, a spus Stoican după eșecul cu Chiajna.

Singurul conducător din Ștefan cel Mare care a apărut public după evoluția catastrofală din meciul cu Chiajna și le-a dat dreptate fanilor a fost Daniel Stanciu. Acesta le-a indicat suporterilor, indirect, și direcția în care trebuie să-și canalizeze nemulțumirile. În declarația de la final, Stanciu a precizat că are încredere în jucători, omițând să spună același lucru despre antrenori. A adăugat însă că echipa e cu salariile la zi, deci nu există scuze pentru rezultatele proaste. Prin această luare de poziție, șeful executiv din Ștefan cel Mare a lăsat clar de înțeles că nu-și asumă eventualele eșecuri. „Suntem într-o criză și nu putem nega asta. Sperăm să revenim cât mai repede, pentru că eu am încredere în continuare în lotul de jucători. E rușinos să pierzi cu 3-0 pe teren propriu în fața Chiajnei, o echipă care nu a mai pierdut de mult timp, dar nici nu a câștigat. Suporterii au dreptate să fie supărați, pentru că nu e bine. În fotbal se mai întâmplă și astfel de momente. E păcat pentru că am avut șansa de a fi și noi acolo, aproape de podium. Cred că jucătorii vor fi motivați de faptul că au fost apostrofați de suporteri. Au salariile la zi, au toate condițiile pentru performanță”, a spus Stanciu.


2 victorii și trei înfrângeri a avut Dinamo cu Mihai Teja pe banca tehnică

1 victorie și o înfrângere este bilanțul lui Flavius Stoican după revenirea în Groapă

6 este locul ocupat în prezent de Dinamo în Liga 1, cu 35 de puncte

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele