Campionii play-out-ului! Ieșenii au remizat cu FC Voluntari în ultimul meci pe teren propriu din acest sezon. Golubovic a înscris un nou gol superb, cu călcâiul

Campionii play-out-ului! Ieșenii au remizat cu FC Voluntari în ultimul meci pe teren propriu din acest sezon. Golubovic a înscris un nou gol superb, cu călcâiul
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM Poli Iași a remizat cu FC Voluntari, scor 1-1 (1-0), miercuri, în Copou, în etapa a 13-a a play-out-ului și și-a asigurat locul 7 pentru al doilea sezon consecutiv, cu o etapă înainte de finalul stagiunii.

Iașiul a acontat pentru al doilea sezon la rând locul 7 în prima ligă. După 1-1 (1-0) cu FC Voluntari, miercuri seară, elevii lui Eugen Neagoe au sărbătorit la final alături de fani un nou titlu de campioni ai play-out-ului. Aproximativ 5.000 de suporteri au urcat în Copou la ultima reprezentație a favoriților pe teren propriu și nu au regretat. Chiar dacă ieșenii au ratat victoria pe final, remiza le-a fost suficientă pentru a-și securiza primul loc în play-out cu o etapă înainte de finalul stagiunii.

Meciul a început într-un ritm alert, cu ocazii la ambele porți. Voduț (minutul 2, șut peste poartă din poziție bună) și Popadiuc (7, șut respins de Grahovac) le-au dat emoții gazdelor, iar la poarta ilfovenilor Bornescu a reușit să blocheze șuturile lui Cristea (22) și Răuță (29). Golubovic și-a avertizat fanii că e pus pe fapte mari în minutul 5, când a reluat spectaculos, din foarfecă, puțin pe lângă poartă, iar cu zece minute înainte de pauză a declanșat nebunia în tribune, cu un gol de generic, „a la Madjer”. Ca și în returul sezonului regulat, tot cu Voluntari, Bole a centrat perfect în gura porții, iar Golubovic a scos din joben un câlcâi fabulos, deschizând scorul și cu concursul portarului Bornescu.

Repriza secundă a fost mai săracă în faze de poartă, și pentru că gazdele au făcut un pas înapoi, încercând să conserve avantajul. După o dublă ocazie în minutul 57, când Mitic a scos de pe linia porții, oaspeții au reușit egalarea în minutul 83, prin Deac. Acsinte a centrat perfect de pe partea stângă, iar Deac a reluat cu capul în plasă, la colțul lung. Golul nu le-a stricat, însă, sărbătoarea ieșenilor. Elevii lui Neagoe au sărbătorit la final alături de miile de suporteri al 14-lea meci consecutiv fără eșec și titlul de campioni ai play-out-ului pentru al doilea an la rând.

Frăsinescu: „E un loc 1 cu gust amar”

La finalul meciului, Cosmin Frăsinescu a declarat că acest loc 1 în play-out are un gust amar, din cauza incertitudinilor care persistă la clubul din Copou. „Ne bucurăm că am reușit să le aducem o bucurie acestor suporteri. Din păcate, am înțeles că ni se întoarce spatele și e dureros pentru noi că se întâmplă acest lucru. E un loc 1 cu gust amar pentru mine. Noi avem dorință să rămânem la Iași, dar dacă nu este nici un plan pentru sezonul viitor… Nu mai este foarte mult timp până începem pregătirea și nu știm nimic. Este foarte greu dacă ratezi startul. Eu sunt dispus să aștept, dar trebuie să mă gândesc și la mine, la familia mea. Dacă se vrea performanță la Iași, să aibă încredere în acești oameni care au reușit să ducă echipa doi ani la rând pe locul 7. Cu acest nucleu bine pus la punct se poate face performanță în sezonul viitor”, a declarat la final stoperul Cosmin Frăsinescu.

Bole și-a anunțat plecarea: „Voi merge la altă echipă”

Maghiarul Lukacs Bole, marcator a 9 goluri și unul dintre cei mai buni jucători ai Iașiului în acest sezon, și-a anunțat plecarea din Copou, la finalul partidei.

„Voi merge la altă echipă. Acesta a fost ultimul meu meci la Iași, mulțumesc tuturor celor de aici. Sper ca anul viitor CSM să fie în luptă pentru play-off. Încă nu m-am decis unde voi juca. Merg acasă, am câteva zile de vacanță și după voi vorbi cu familia și impresarul și încerc să aleg cea mai bună ofertă. Am niște oferte din Liga 1, dar și din afara României”, a declarat Bole.

Andrei Cristea, în galerie

Atacantul Andrei Cristea a fost înlocuit în minutul 84 cu Alex Ciucur, iar după ce a părăsit terenul a plecat să sărbătorească finalul de sezon alături de fani, din mijlocul galeriei. „Este o mare performanță pentru echipă, pentru oraș. Am făcut acest gest cu sufletul. Iașiul, echipa, suporterii rămân în inima mea”, a spus Andrei Cristea.

CSM Poli Iași – FC Voluntari 1-1 (1-0)
Golubovic 34′ / G. Deac 83′

Grahovac – Bosoi, Ciucă (Mihalache 52′), Frăsinescu, Țigănașu – Bole, Mitic, Răuță (V. Gheorghe 63′), Panțîru – Cristea (Ciucur 83′), Golubovic
Antrenor: Eugen Neagoe

Bornescu – Maftei (Al. Coman 46′), Spahija, Achim, Acsinte – Novac, Tăbăcariu – Popadiuc, Marinescu (Curelea 59′), Ivanovici (G. Deac 69′) – Voduț
Antrenor: Claudiu Niculescu

Cartonașe galbene: Bosoi 16′, Frăsinescu 67′, Grahovac 75′ / Novac 36′, Spahija 55′, Voduț 85′, Popadiuc

Stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași); Spectatori: 5.000; Arbitru: Antonie Sorin Andrei; Asistenți: Avram Valentin și Radu Iulian George (toți din București).
 


CSM Poli Iași își poate asigura matematic un nou titlu de campioană a play-out-ului, dacă obține cel puțin un punct în ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon, miercuri, de la ora 21:00, cu FC Voluntari. În speranța că tribunele vor fi pline, oficialii din Copou au decis să lase intrarea liberă și își doresc să se despartă de suporteri cu o victorie care să le securizeze locul 7 în clasament ul general al Ligii 1.

Chiar dacă un punct le este suficient ieșenilor pentru îndeplinirea obiectivului cu o etapă înainte de final, jucătorii și antrenorii lui CSM Poli își doresc să se despartă de suporteri cu o victorie împotriva proaspetei câștigătoare a Cupei României.

Antrenorul Eugen Neagoe și-a început discursul la conferința de presă ce a prefațat întâlnirea de miercuri prin a face un apel la public să vină într-un număr cât mai mare la stadion.

„În primul rând, îmi doresc ca stadionul să fie plin la meciul cu FC Voluntari. Sper ca suporterii să fie alături de echipă, pentru că merită. Băieții au fost admirabili până acum, au reușit să treacă peste problemele pe care le-am avut și nu ne-am plâns niciodată. Sunt jucători de valoare, cu experiență și au dat dovadă de caracter. Sper ca stadionul să fie plin, pentru că poate fi ultimul meci în Copou pentru unii jucători. Chiar și pentru mine. Merită o despărțire frumoasă de publicul ieșean cei care nu vor mai evolua aici. E normal ca unii dintre ei să-și dorească să plece la mai bine”, a declarat Eugen Neagoe.

Chiar dacă antrenorul Neagoe a evitat să vorbească despre acest subiect, sunt șanse mari ca jucătorii care au dus greu în acest sezon să intre în vacanță după meciul cu Voluntariul, în cazul unei victorii. „Nu vreau să discut acum despre acest lucru. După meciul cu FC Voluntari, ne vom strânge în vestiar și vom discuta. Îmi doresc să câștigăm acest joc, abia după aceea vom vorbi. Ultimele două meciuri le vom trata cum trebuie. Vrem să avem o atitudine profesionistă până la capăt, să ne facem meseria până în ultima zi”, a completat tehnicianul.

Cu excepția lui Ștefănescu, suspendat, toți ceilalți componenți ai lotului sunt apți de joc.

Andrei Cristea: „Sunt mândru că Iașiul are o echipă care se ridică la nivelul orașului”

Golgeterul echipei, Andrei Cristea, a făcut apel la concentrare maximă înaintea acestui ultim meci de pe teren propriu și a făcut o nouă declarație de dragoste echipei din Copou și orașului.

„Este ultimul joc de pe teren propriu, dar trebuie să-l privim ca fiind primul, pentru că este cel mai important. Avem șansa de a termina pe primul loc în play-out și ne dorim să câștigăm. Întâlnim o echipă în formă, cu un trofeu câștigat, dar noi trebuie să rămânem concentrați, motivați și modești, pentru că încă nu am realizat nimic. Fiind ultimul joc acasă, vom juca la victorie, este foarte important pentru noi să încheiem cu un succes pe teren propriu. Vreau să spun că sunt mândru că Iașiul are parte de o echipă care se ridică la nivelul orașului. Sper ca suporterii să vină alături de noi într-un număr cât mai mare la meciul de miercuri”, a declarat Andrei Cristea, care a evitat să discute despre viitorul său: „Deocamdată mă concentrez la acest meci, nu vreau să vorbesc despre bani sau despre viitorul meu. Vreau să încheiem cu fruntea sus, apoi voi avea timp să mă gândesc la altele. Vreau să fiu concentrat la joc, vreau să înscriu și să câștigăm cele trei puncte cu Voluntari. Oaspeții vin cu un entuziasm foarte mare după ce au câștigat Cupa României, Claudiu Niculescu este un antrenor care știe să-i motiveze. Noi trebuie să rămânem modești și să ne concentrăm, pentru că putem realiza totul în acest joc”.

Program prelungit la tramvaie și autobuze

Intrarea va fi liberă la meciul din Copou, programat miercuri, de la ora 21:00. Conducerea clubului a anunțat că a ajuns la un acord cu conducerea Regiei de transport public pentru prelungirea programului tramvaielor și autobuzelor. Astfel, suporterii care vin la meci vor putea pleca spre case cu mijloacele de transport și după ora 23:00.

Foto: Cătălin Ghitescu

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen