Burcă a fost prezentat oficial la Timişoara! "Sunt foarte fericit că am ajuns la Poli, am venit cu sufletul deschis!"

12 aug 2010 37 afişări Comentează şi tu Liga 1
Burcă a fost prezentat oficial la Timişoara! "Sunt foarte fericit că am ajuns la Poli, am venit cu sufletul deschis!" no title

Fundaşul Ovidiu Burcă a fost prezentat oficial, joi, la noua sagrupare FC Timişoara, cu care a semnat un contract pe doi ani şi lacare va purta tricoul cu numărul 25.

"Sunt foarte fericit că am ajuns la Timişoara, am venitcu sufletul deschis şi sper să pun în slujba acestei echipe ceea ceam mai bun, să fiu sănătos şi îmi doresc foarte mult să facperformanţă la Timişoara. A durat mai mult decât era normal luareaacestei decizii pentru că am avut temeri legate de ceea ce seîntâmplă în aceste momente în România. Însă am avut şi semnalefoarte pozitive. Din punct de vedere sportiv cred că este un pasînainte. Acum şase luni am refuzat o prelungire de contract înGermania, deoarece îmi doream mai mult din punct de vedere sportivşi cred că acest lucru îl voi reuşi la Timişoara. Sunt mai aproapede familie şi acesta a fost un factor important în luarea acesteidecizii", a spus Burcă.

Ovidiu Burcă, care a jucat ultima dată la Energie Cottbus, aprecizat că a avut mai multe oferte în această vară. "Amavut mai multe oferte, dar întotdeauna mi-am dorit să existe unechilibru între mai mulţi factori şi Timişoara a întrunit acestecondiţii. Am avut oferte să merg în diferite ţări unde aspectulfinanciar era destul de bun, însă consider că am ajuns la omaturitate, atât ca sportiv cât şi ca om, şi îmi doresc ca acestcontract să fie o provocare a carierei mele. Au fost variante deprin ţările arabe, de prin Asia, nu neapărat de fotbalul din lumeaa treia, dar din ţările în care fotbalul e la început dedrum", a explicat el.

Burcă a menţionat că în fotbalul românesc există mult potenţialşi se pot face lucruri frumoase. El a mai spus că în opinia sa îndouă sau trei săptămâni poate ajunge la un nivel optimfizic. "Sper ca aventura Timişoarei să nu se încheie dupăaceastă dublă cu Manchester City şi să pot evolua în grupele LigiiEuropa", a adăugat fundaşul.

Ovidiu Burcă a declarat că FC Timişoara este una dintre echipelecare se vor lupta pentru titlu şi că şi-ar dori să joace înnaţionala României.

Managerul sportiv al FC Timişoara, Daniel Stanciu, a declarat cănegocierile cu Burcă au durat aproape două luni. "A semnatcu FC Timişoara un jucător cu mare experienţă, cu multe partide încampionatul nostru, de care Timişoara avea nevoie. Negociem deaproape două luni, până la urmă a acceptat şi ieri a semnatcontractul cu FC Timişoara. E jucătorul Timişoarei pe o perioadă dedoi ani. Cred că aveam nevoie de experienţa lui în compatrimentuldefensiv, sperăm să-şi revină cu pregătirea fizică cât mai repedeşi în 2-3 săptămâni deja să joace pentru Poli", a precizatStanciu.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.