"Bubu", "Dulăul" de pe Facebook! Hizo şi-a developat viaţa pentru cititorii ProSport. Cum monitorizează activitatea fotbaliştilor pe Internet

7 dec 2012 1882 afişări Liga 1
"Bubu", "Dulăul" de pe Facebook! Hizo şi-a developat viaţa pentru cititorii ProSport. Cum monitorizează activitatea fotbaliştilor pe Internet "Bubu", "Dulăul" de pe Facebook

Drumul de la Viorel Hizo "Dulăul", antrenorul de 65 de ani al Vasluiului, cel mai longeviv din Liga I, la "Bubu", bunicul a patru nepoţi băieţi, este destul de scurt. Nu avem nevoie decât de o discuţie întinsă pe aproximativ două ceasuri pentru ca tehnicianul să parcurgă dus-întors această distanţă imaginară. Şi, aşa cum o spune şi diferenţa între cele două porecle, cel de scenă şi cel pentru familie, zâmbetul lasă de mai multe ori loc încrâncenării şi oftatului, sau invers, pe toată perioada discuţiei cu ProSport.

Pe Facebook de pe contul nepoţilor

"Nu ştiu de ce se tot miră lumea că stau pe Messenger sau că folosesc intens laptopul", răspunde uşor iritat Hizo atunci când i se pomeneşte din nou despre celebrele sale ocupaţii particulare. Uşor încurcaţi, îi explicăm că, în general, oamenii de vârsta sa ţin cu greu sau deloc pasul cu tehnologia. Se linişteşte şi explică. "Nu mă duc la vreun antrenament fără să fiu pregătit. Dar pregătit cu absolut totul!", subliniază tehnicianul. "Şi fac asta din 1975. Adică de... (începe să numere în gând) 30, 35, 37 de ani!", completează acesta.

"Mai vorbiţi cu jucătorii pe Messenger?", încercăm să provocăm o ieşire din sfera fotbalului care, oricum, îi ocupă mai tot timpul lui Hizo. "Rar, dar îi văd ce fac acolo, că eu stau mereu invisible", spune antrenorul amuzat, care continuă cu o dezvăluire savuroasă. "Într-o zi deschid Facebook-ul şi îl văd pe un copil de aici de la echipă, nu-i dau numele, avea poze la bustul gol în faţa oglinzii. A doua zi la antrenament, i-am zis: «Ce faci, tu, mă? Eşti gigolo? Ce eşti?»", povesteşte printre hohote de râs Hizo.

12 ore pe drum pentru câteva ore cu familia

"Deci aveţi şi Facebook", tragem concluzia. Pripit! "Nu, nu. Nu mi-am deschis o pagină ca să nu mă enervez, că acolo pot să intre toţi nebunii să te înjure, să zică cine ştie ce", vine explicaţia. "Păi şi atunci?", întrebăm confuzi. "Intru de pe al nepoţilor…". Şi aşa ajungem şi la familie, un subiect despre care Hizo vorbeşte cu o blândeţe dezarmantă şi care provoacă momente în care te întrebi: "Omul ăsta face ca un leu în cuşcă pe margine în timpul meciurilor şi zbiară la ziarişti când este întrebat de Steaua?". Încearcă să ne explice din start de ce o aşa diferenţă de atitudine după ce ne exprimăm nedumerirea. "Fiind în fotbal, eşti tot timpul plecat, aşa că atunci când eşti acolo, cu familia, trebuie să fii model. Degeaba ai bani mulţi. Nu banii contează în viaţă", spune pe un ton domol antrenorul. Şi exemplifică: "Fac cinci ore şi jumate, maxim şase până la Sibiu. Uneori, parcurg drumul ăsta, stau câteva ceasuri cu ai mei şi mă întorc aici, la Vaslui, că am antrenament".

"Bubu, iar te-ai enervat…"

Pe lângă cei doi copii, o fată şi un băiat, Hizo are şi patru nepoţi. "Toţi băieţi!", completează: "Cel mic are 4 ani, unul de 6, unul de 12, iar cel mare face 15 ani în ianuarie. Ăsta, ultimul, e aproape cât mine de înalt. Face baschet", spune mândru antrenorul. "Baschet, nu fotbal?", întrebăm firesc. "Eh, şi fotbal. Cel de 12 ani se duce la fotbal. Ceilalţi doi sunt încă mici". Tot Hizo continuă: "Încerc să mă ocup cât de mult pot de ei. Îmi sunt foarte dragi. Vorbim mult la telefon şi mereu mă ceartă după meciuri. «Bubu, iar te-ai enervat...». Sunt simpatici", povesteşte Hizo în timp ce-şi lasă privirea în jos, cuprins de emoţie. Ne oprim aici pentru că de fotbal se găseşte timp mereu.

CITEŞTE AICI DESPRE RELAŢIA DINTRE ADRIAN PORUMBOIU ŞI VIOREL HIZO DAR ŞI DESPRE ALTE LUCRURI INTERESANTE CARE S-AU ÎNTÂMPLAT LA VASLUI

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.