Blitzkrieg à la Reghe! Papp și Tade au adus victoria în trei minute, la revenirea lui Reghecampf. Steaua – CS U Craiova 2-0. Campioana, la 8 puncte de Astra

Autor: Cristian Voicu Publicat: 06 Dec. 2015, 22:42 Actualizat: 06 Dec. 2015, 23:05 Liga 1

Steaua a câștigat, scor 2-0, contra lui CS U Craiova, în primul meci de la revenirea lui Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică

  • Tudorie, Stanciu, Hamroun, Adi Popa și Tade în același timp pe teren. Ceva inimaginabil în scurtul mandat al lui Rădoi pe banca Stelei a devenit posibil la primul meci de la revenirea lui Reghecampf. Cinci fotbaliști de atac, defapt patru plus Tudorie, susținuți de un singur închizător, Breeveld, a propus fostul tehnician de la Litex, în speranța că va regăsi apetitul ofensiv al elevilor săi.

La Pitești, Steaua a fost din nou găzduită de câteva mii de spectatori, veniți și ei cu speranța că rezultatele proaste obținute de Rădoi vor fi date uitării de magia unui antrenor cu expertiză și cu licență. Tot posesor de licență este și Marius Avram, cel care nu l-a lăsat pe Andrei Ivan, puștiul minune al Craiovei, să înceapă meciul cu o cască de protecție de culoare albastră, pe motiv că s-ar putea confunda cu echipamentul roșu, cu ceva albastru, al campioanei. Prima repriză din noul descălecat al lui Reghecampf la Steaua a alimentat pe alocuri ideea că echipa poate juca și altceva. Presingul, pentru care Reghe a devenit celebru în fotbalul românesc, a funcționat din primele minute ale unui meci în care adversara Stelei, CS U Craiova, a venit cu intenția clară de a se apăra.

Râpă și-a regăsit brusc abilitățile de a centra, le-a oferit colegilor săi câteva mingi bune, dar Varela (11), Papp (31) și Hamroun (38) au ratat de fiecare dată ținta. Bălgrădean a avut de lucru la șutul lui Adi Popa din minutul 31, iar Craiova a tremurat serios în minutul 24, când Popov a căzut pe umărul operat în urmă cu puțin timp și a fost schimbat cu Dumitraș, fotbalistul alungat de la Steaua chiar de Reghecampf. Steaua a dominat, a avut mingea și a pus presiune, dar nu suficient.


Folosit fundaș central, Papp a marcat unul dintre cele ma ifrumoase goluri ale campionatului.

După pauză, Craiova s-a trezit și a început să semene puțin cu echipa care sezonul trecut termina pe un loc de cupe europene. Băieții lui Săndoi au început mai agresiv, au stat ceva mai sus, dar nu au putut face destul pentru a pune în pericol poarta lui Niță, portar care a atins mingea doar în momentele în care coechipierii săi i-au pasat-o. Adi Popa a risipit cea mai mare ocazie a meciului, în minutul 50, când Tade l-a lăsat singur cu jumătate de poartă goală. Mijlocașul stelist a băgat capul în pământ, a dat cu latul, la alibi, iar Bălgrădean a reușit să respingă. Craiova a avut prima șansă abia în minutul 70, când Ivan și Rocha au scăpat doi vs. unu cu Toșca, dar tânărul oltean a dat o pasă proastă, iar stelistul a putut respinge. După alte încercări ale lui Popa (66) și Stanciu (75) și Stanciu (80), înainte ca CS U să cedeze.

K.O. în trei minute

Dominarea Stelei s-a văzut și pe tabelă. Târziu, dar s-a văzut. Campioana a deschis scorul cu stil, în minutul 81, când Papp a trimis o torpilă de la 30 de metri direct sub bara porții apărate de bravul Bălgrădean, luându-și astfel o revanșă târzie pentru evoluția de coșmar de la Belgrad, contra lui Partizan, în meciul care a scos-o pe Steaua din Ligă. La două minute distanță, Adi Popa a reușit să facă și un lucru bun, a trecut de Popov și a centrat în fața porții, de unde Tade a înscris golul de 2-0. Intrat pe final, Băluță a văzut cartonașul roșu în minutul 90, pentru un atac periculos, cu ambele picioare înainte, asupra lui Adi Popa. A fost ultimul eveniment important al unui meci dominat de la început până la final de Steaua, care se alege, la revenirea lui Reghecampf pe banca tehnică, cu o evoluție bună, sigură, și 90 de minute în care a impresionat prin presing și disponibilitate la efort. 


Steaua – CS U Craiova 2-0 (Papp 81, Tade 83)

Echipele de start:

  • Steaua: Niță –   Râpă, Varela,   Papp, Toșca –   Breeveld (Tahar 81) – Adi Popa,   Stanciu (Carp 90), Tudorie (Muniru 52), Hamroun – Tade
  • CS U Craiova: Bălgrădean (Straton 84) – Achim, Popov (   Dumitraș 24), Iliev, Vătăjelu –   Kay, Mateiu –   Bancu, Zlatinski, Ivan – Nuno Rocha (   Băluță 89)
     

22:25 FINAL! S-a terminat meciul, după 90 de minute dominate de Steaua. Campioana câștigă meritat, grație unei execuții superbe a lui Papp și unui gol înscris de Gregory Tade.


22:21 Băluță intră cu ambele picioare sus la Adi Popa și primește cartonașul roșu, la doar două minute de la intrarea pe teren.


22:19 Craiova e groggy, după 85 de minute în care s-a apărat eroic. Tot Steaua e echipa care atacă, împinsă de la spate de publicul din tribune, care ma ivrea un gol. Bălgrădean nu a mai putut continua, iar locul său a fost luat de Straton.


22:16 GOOOOOOOOL STEAUA! Craiova iese la atac, dar e prinsă rapid pe contră. Adi Popa scapă în flancul drept, trece de Popov și centrează în fața porții, de unde Tade reușește să înscrie, făcându-l pe de altfel evlaviosul Gheorghe Becali să se manifeste din nou în tribunele din Trivale, casa marelui Dobrin.


22:12 GOOOOOOOOL STEAUA! Paul Papp marchează unul dintre cele ma ifrumoase goluri ale campionatului, în minutul 81, cu un șut de la 30 de metri, care-l lasă fără replică pe bravul Bălgrădean. E un 1-0 meritat pentru Steaua, care a fost echipa mai bună în primele 81 de minute ale meciului. Craiova va fi nevoită să iasă la atac!


22:03 PRIMA ȘANSĂ‚ A CRAIOVEI. Ivan și Rocha scapă doi contra unu cu Toșca, de la jumătatea terenului, dar tânărul atacant oltean dă o pasă rea, care-l scoate mult în lateral pe colegul său, iar Toșca reușește să blocheze pasa acestuia. Imediat, Stanciu are două șuturi periculoase la aceeași fază, dar apărarea lui Săndoi e la post și respinge.


21:55 Craiova propune același joc plictisitor, dar eficient, iar Steaua are dificultăți în a ajunge la poarta lui Bălgrădean, care a putut sta liniștit după ocazia lui Popa. Reghe s-a convins și el de inutilitatea lui Tudorie și l-a schimbat cu Muniru, jucând acum cu doi închizători. Adi Popa e aproape să rămână fără genunchi după un luft, se repede apoi în mingea care-i rămâne la picior, trage cu stângul, dar trimite mult pe lângă poartă. Clar, e a 143-a seară consecutivă în care micuțul mijlocaș stelist nu e în formă.


21:41 OCAZIE IMENSĂ‚ STEAUA! Două lucruri cu adevărat șocante s-au întâmplat în minutul 50. Mai întâi Tade s-a dovedit capabil să ofere o pasă foarte bună, pentru Adi Popa. Al doilea lucru șocant e că un fotbalist profesionist a reușit să rateze din câțiva metri, cu jumătate de poartă goală în față. Bălgrădean a plonjat incredibil și a respins șutul mijlocașului stelist.


21:35 S-a reluat meciul, fără schimbări la pauză în cele două echipe.


21:18 Se termină prima repriză de la revenirea lui Reghecampf la Steaua. Campioana a jucat mai bine decât adversara sa, a dominat teritorial primele 45 de minute, dar a avut doar două ocazii cu adevărat importante, ratate de Papp și Hamroun. De remarcat evolluția pe faza ofensivă a lui Râpă, care brusc a început să ofere centrări de calitate.


21:08 Niță atinge mingea doar atunci când coechipierii săi se îndură să paseze înapoi. Asta ca să vă faceți o idee despre cât de mult atacă CS U Craiova. Steaua domină, pune presiune și apar și ocaziile. Râpă centrează din dreapta, Hamroun vine nemarcat, dar trimite cu capul puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean. Vă întrebați, probabil, dacă există schimbări în jocul campioanei față de mandatul lui Rădoi. Da, există și sunt vizibile din primele 40 de minute cu Regehcampf pe bancă. Pressing mult mai agresiv, mai multe mingi scoase la margine și mai puțin timp pierdut în încercări inutile de a găsi spații în defensiva adversă.


21:01 Stadionul din Pitești s-a umplut și de această dată, piteștenii nu pot sta departe de echipă, chiar dacă în marea majoritate sunt simpli spectatori, nu fani în adevăratul sens al cuvântului. Papp ratează prima ocazie mare a meciului. Reia din careul de șase metri centrarea lui Stanciu, dar trimite pe lângă poarta lui Bălgrădean.


20:54 Apostol Popov, stoperul Craiovei, cade rău pe umărul drept, la care a fost operat de curând, și iese accidentat de pe teren. Locul său e luat de Andrei Dumitraș, fotbalistul alungat de la Steaua chiar de Laurențiu Reghecampf. E prilejul unei revanșe pentru fundașul dreapta lansat în fotbalul mare de Ceahlăul.


20:49 Una dinre ideile tactice ale lui Săndoi este ca Nicușor Stanciu să fie urmărit aproape în permanență de Kay. Până acum mijlocașul la închidere al oltenilor nu s-a descurcat deloc grozav, trecându-și deja în cont două faulturi asupra playmaker-ului stelist, în primele 16 minute. Steaua e echipa activă, Craiova încearcă să fie periculoasă pe contre.


20:41 Ivan are prima situație periculoasă, după un început bun al Stelei. Puștiul Craiovei scapă singur cu Niță, dar e ajuns din spate și deposedat de Varela.


20:35 Debutul meciului ne-a lămurit în privința sistemului tactic ales de Reghecampf. E un 4-1-4-1, cu Breeveld singurul închizător, și o linie de patru formată din Adi Popa, Stanciu, Tudorie și Hamroun în spatele lui Tade. Tudorie (!) și Stanciu coboară cu rândul pentru a-l ajuta pe Breeveld. Rămâne de văzut cum se va descurca atacantul venit de la Galați în acea poziție, pentru că oltenii au o linie de mijloc puternică, cu Mateiu, Kay și Zlatinski.


20:30 A început meciul. Tribuna oficială e plină de personalități: Ilie Năstase și Viorel Păunescu văd partida alături de Vali Argăseală și Gigi Becali. Mirel Rădoi și Nicolae Dică sunt și ei prezenți în tribune.


20:21 „Avem o victorie în ultimele cinci meciuri, e important să învingem Steaua atăzi. Dacă facem asta lupta pentru play-off se va da în trei pentru două locuri. Dacă nu reușim, va rămâne un loc de play-off pentru care se vor bate două echipe. Este o exagerare, am stat de vorbă cu arbitrul Avram, mi-a arătat legile jocului făcute de FIFA. Dacă Andrei Ivan și-ar vopsi părul albastru bănuiesc că va putea să joace, nu va fi interzis pe teren. Sperăm să fie un șoc negativ pentru Steaua în această seară”, a spus Felix Grigore înaintea meciului, care va începe în aproximativ 10 minute.


20:07 PROBLEME PENTRU IVAN. Cel mai bun fotbalist al Craiovei, Andrei Ivan a fost la un pas să nu joace în meciul din această seară, cu toate că este anunțat titular. Tânărul atacant este nevoit să poarte o cască de protecție, dar Marius Avram, arbitrul meciului, i-a interzis să intre pe teren cu cască de culoare albastră, pentru că ar putea fi ușor confundat cu echipamentul Stelei.

Ivan a avut două opțiuni: să joace cu o cască de culoare albă, aceeași cu a echipamentului Craiovei, sau să joace fără. Cum nu are o una  albă, jucătorul va intra pe teren fără cască, ceea ce ar putea reprezenta un risc mare pentru el.


20:01 PRESIUNE ÎNAINTEA MECIULUI? La conferința de presă în care a confirmat că Reghecampf este noul antrenor al Stelei, Gigi Becali a rostit trei nume din lotul Craiovei pe care le-ar vrea la Steaua: Bancu, Ivan și Mateiu. Despre ultimul a declarat că nu este așa bun pe cum îl laudă specialiștii, în timp ce puștiul Craiovei, Ivan, era considerat prea scump. Coincidență, declarațiile patronului roș-albaștrilor veneau cu doar câteva zile înaintea meciului direct, tactică frecvent folosită de Steaua, care are obiceiul să-și manifeste interesul pentru fotbaliști de la echipele cu care urmează să joace.


19:52 DE UNDE PLECĂ‚M? Pe o ceață densă la Iași, Astra a terminat la egalitate cu CSMS și a ajuns la 42 de puncte. Steaua are 31, ceea ce înseamnă că o victorie contra Craiovei ar reduce diferența dintre ea și lider la doar opt puncte, care în play-off ar deveni patru. Egalul de la Iași o ajută și pe Craiova, care e în luptă directă cu echipa lui Napoli pentru un loc în primele șase. CS U are 27 de puncte, iar un succes în fața Stelei i-ar aduce la un punct în spatele campioanei și i-ar ajuta să treacă peste ieșeni.


19:40 Steaua vine din nou la Pitești, după ce a pierdut dramatic cu Astra, scor 1-0, gol marcat de Găman la ultima fază a partidei, Dacă atunci stadionul a fost luat cu asalt de fanii roș-albaștrilor, care au venit în număr mare pentru a urmări echipa lui Rădoi, nu același lucru se întâmplă și azi. Sunt așteptați puțini fani steliști la meci. În schimb, sunt anunțați aproximativ 1.000 de fani olteni. 


19:21 Așa arată echipa Craiovei: Bălgrădean – Achim, Popov, Iliev, Vătăjelu – Kay, Mateiu – Bancu, Zlatinski, Ivan – Nuno Rocha. Dumitraș, fostul fotbalist al Stelei, a rămas pe bancă.


19:16 Avem echipa de start a Stelei, prima trimisă în teren de Reghecampf de la revenirea pe banca tehnică: Niță – Râpă, Varela, Papp, Toșca – Breeveld, Stanciu – Tudorie, Hamroun, Adi Popa – Tade. Sunt 11 fotbaliști care se pot așeza în diferite sisteme de la mijloc în sus. Cel mai probabil va fi un 4-4-1-1, cu Tudorie și Tade în față, dar nu ar fi exclus ca fostul gălățean să fie trimis în banda stângă a atacului.


Adus în locul lui Rădoi, după ce fostul căpitan și-a prezentat demisia la finalu înfrângerii cu Astra, antrenorul care i-a adus Stelei titlurile din 2013 și 2014 va avea o misiune dificilă în a repeta performanța și în acest an. Primul meci de la revenire va reprezenta un duel cu CS U Craiova, una dintre echipele puternice ale campionatului românesc, iar Laurențiu Reghecampf are probleme destul de importante de lot.

 

Accidentați de mai multă vreme, Muniru și Kharja nu se vor afla pe teren și, cel mai probabil, vor fi apți de joc de abia în iarnă. Lor li se adaugă, la capitolul accidentați, Alexandru Chipciu, cel care și-a prins piciorul în gazon la meciul cu Astra și nu va mai apărea pe teren în finalul de an. Mai mult, Reghe nu se va putea baza pe Guilherme și Filip, piese importantă în decisive, ambii primind al patrulea cartonaș galben în meciul de la Cluj, cu ASA, terminat la egalitate, scor 1-1, și fiind suspendați pentru duelul cu craiovenii.

Nici pentru Săndoi lucrurile nu sunt chiar roz. Antrenorul craiovenilor nu-l va avea la dispoziție pe Bawab, suspendat trei etape după intrarea criminală asupra lui Vlad Achim, în timp ce fundașul Acka este accidentat. CS U ocupă locul 7 în Liga 1, primul sub linia formațiilor care merg în play-off, cu 27 de puncte, patru mai puține decât Steaua.

În tur, Steaua s-a impus cu 2-1, după golurile marcate de Stanciu și Tade, respectiv Vătăjelu.

Autor: Cristian Voicu Publicat: 06 Dec. 2015, 22:42 Actualizat: 06 Dec. 2015, 23:05 Liga 1
Pe aceeași temă
Simona Halep, criticată dură după vaccinare din cauza maioului negru. Ce detaliu au observat internauții
Simona Halep, criticată dură după vaccinare din cauza maioului negru. Ce detaliu au observat internauții
Paradoxul imobiliar de la Marea Neagră: apartamentele din Bulgaria, de trei ori mai ieftine decât în Mamaia
Paradoxul imobiliar de la Marea Neagră: apartamentele din Bulgaria, de trei ori mai ieftine decât în Mamaia
Ungaria trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei COVID-19. Viktor Orban: „Am doar veşti proaste”
Ungaria trece prin cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei COVID-19. Viktor Orban: „Am doar veşti proaste”
Deschide FCSB noul stadion Steaua?! Scenariu de ultima ora pentru BIJUTERIA de 100 de milioane din Ghencea
Deschide FCSB noul stadion Steaua?! Scenariu de ultima ora pentru BIJUTERIA de 100 de milioane din Ghencea
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Uluitor! Unde lucrează acum Victor Ponta. Cine îl ajută cu banii
Cine îi va lua locul lui Iohannis?! E bomba momentului în politică. Semnal clar pentru România
Cine îi va lua locul lui Iohannis?! E bomba momentului în politică. Semnal clar pentru România
Ionuț, polițistul mort în accidentul de la Palatul Parlamentului, avea 30 de ani. Colegii au venit să-i aprindă lumânări
Ionuț, polițistul mort în accidentul de la Palatul Parlamentului, avea 30 de ani. Colegii au venit să-i aprindă lumânări
Devine obligatoriu pentru români! Cei care vor refuza vor primi o amendă usturătoare!
Devine obligatoriu pentru români! Cei care vor refuza vor primi o amendă usturătoare!
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar trebui să afle acest SECRET
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar trebui ...
Jucătoare profesionistă de Call Of Duty, în vârstă de 19 ani, ucisă de un gamer de 18 ani. Ce a urmat e tulburător
Jucătoare profesionistă de Call Of Duty, în vârstă de 19 ani, ucisă de un gamer de 18 ani. Ce a urmat e tulburător
S-A SINUCIS! Din păcate, e știrea momentului în România
S-A SINUCIS! Din păcate, e știrea momentului în România
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
Dezvoltatorii imobiliari se revoltă. ”Este un DEZASTRU”
Dezvoltatorii imobiliari se revoltă. ”Este un DEZASTRU”
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Eterna dilemă a românului: Mașină premium SH sau Dacia Logan nou-nouță? Top oferte la 7.000 de euro
Eterna dilemă a românului: Mașină premium SH sau Dacia Logan nou-nouță? Top oferte la 7.000 de euro
Risc de incendiu la un model popular de mașină electrică. Mare atenție dacă o aveți în vedere
Risc de incendiu la un model popular de mașină electrică. Mare atenție dacă o aveți în vedere
Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul şobolanilor. O pereche poate produce aproximativ 1.250 de exemplare pe an
Lockdown-ul a făcut din Londra paradisul şobolanilor. O pereche poate produce aproximativ 1.250 de exemplare pe an
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
BANCUL ZILEI – Ion investește într-un startup cu profil sexual
Câinii lui Lady Gaga au fost răpiţi. Bărbatul care îi plimba a fost împuşcat. Recompensă uriaşă oferită de artistă
Câinii lui Lady Gaga au fost răpiţi. Bărbatul care îi plimba a fost împuşcat. Recompensă uriaşă oferită de artistă
Dezvăluiri: De ce s-au prăbuşit cazurile globale de COVID-19, în ciuda pericolului noilor tulpini
Dezvăluiri: De ce s-au prăbuşit cazurile globale de COVID-19, în ciuda pericolului noilor tulpini
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
Ofensivă fără precedent a Poliției Române. 11 mașini au fost deja confiscate. Cine urmează?
Ofensivă fără precedent a Poliției Române. 11 mașini au fost deja confiscate. Cine urmează?
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
FOTO. Bianca Drăgușanu, imagini interzise, pe plajă! Și-a etalat formele tunate într-un costum de baie aproape inexistent
FOTO. Bianca Drăgușanu, imagini interzise, pe plajă! Și-a etalat formele tunate într-un costum de baie aproape inexistent
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?