Becali susţine că FCSB nu poate fi depunctată: "Există un articol în regulament, l-am găsit! Scuzaţi-mă că vă spun, dar suntem prea proşti". Mesajul pentru CFR: "Să fie excluşi, că sunt recidivişti"

4 mai 2018 6471 afişări Liga 1
Becali susţine că FCSB nu poate fi depunctată: "Există un articol în regulament, l-am găsit! Scuzaţi-mă că vă spun, dar suntem prea proşti". Mesajul pentru CFR: "Să fie excluşi, că sunt recidivişti" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Fostul patron al FCSB, Gigi Becali, a declarat că vicecampioana nu poate fi depunctată în urma plângerii depuse de CFR Cluj, pentru că el s-a retras de la echipă. Becali susţine că există un articol de regulament în care se specifică faptul că o echipă nu poate fi penalizată pentru declaraţiile făcute de un personaj care nu se mai regăseşte în organigrama clubului.

"Există un articol în reuglament, l-am găsit. Dacă persoana care a dat declaraţiile se retrage, aşa cum am făcut eu, nu mai există penalizare. Aşa scrie în regulament, spune clar că clubul poate fi penalizat doar cu amendă. Pentru ce mai insistă, atunci? Suntem prea proşti! Iertaţi-mă că spun aşa de ţara mea, dar suntem prea servitori. La TAS sunt arbitri aleşi, la noi sunt aleşi de Comitetul Executiv. Aşa se face?

Voi nu vedeţi că la noi în Comisii nu sunt arbitri? Ei nu sunt înregistraţi ca arbitri, ca atare nu e Comisie Arbitrară, e zero!Ăla (n. red - Dan Petrescu) a zis pe faţă <<hoţie>>, el trebuie depunctat! De ce mă ţineţi, mă, pe mine la Comisii? Pentru ce? Eu vreau să fie depunctată CFR! De ce? Au zis că sunt furaţi, că jocurile sunt făcute de Steaua. Să fie excluşi! Scrie la regulament că Steaua nu poate fi depunctată? Scrie! Dacă nu-i excluzi, măi Burleanu, ia-le trei puncte, că sunt şi recidivişti. Eu nu sunt recidivist, eu ştiu regulamentele mai bine decât toate Comisiile lor.", a spus Becali, pentru ProX.

Războiul dintre cele două tabere a început în momentul în care CFR s-a adresat Comisiilor FRF şi a cerut depunctarea FCSB, suspendarea şi amendarea lui Gigi Becali pentru declaraţii pe care ardelenii le-au considerat xenofobe. Finanţatorul vicecampioanei a transmis că "ungurii nu pot lua campionatul în anul centenarului", iar cuvintele sale au fost interpretate drept ofensatoare de către şefii din Gruia. Imediat, pe masa Comisiei de Disciplină a sosit un document prin care CFR cere scăderea a trei puncte din dreptul FCSB, suspendarea lui Gigi Becali pentru 16 etape şi amendarea acestuia cu 300.000 de euro.

Clujenii au mers mai departe, au invocat faptul că Becali l-a sunat pe Petrescu în ziua meciului, iar apărarea roş-albaştrilor e o hârtie trimisă către LPF în 2013, prin care clubul transmite că se delimitează de declaraţiile date de finanţatorul său. Între timp, Gigi Becali a făcut un pas în spate şi a anunţat că Vasile Geambazi e de doi ani patronul echipei şi că el a finanţat clubul în tot acest timp.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.