Baza vulturilor de la Beşiktaş, casa de vară a nou-promovatei conduse de Dan Alexa. Programul de pregătire, prima achiziţie a Dunării şi câţi jucători pleacă

8 iun 2018 5063 afişări Liga 1
Baza vulturilor de la Beşiktaş, casa de vară a nou-promovatei conduse de Dan Alexa. Programul de pregătire, prima achiziţie a Dunării şi câţi jucători pleacă

Două săptămâni vor avea vacanţă jucătorii campioanei Ligii 2. Promovată în premieră în prima ligă, Dunărea Călăraşi se va reuni pentru noul sezon pe 18 iunie, la Călăraşi, se va pregăti mai întâi la Snagov, preţ de o săptămână, apoi la munte, în Turcia, la baza de pregătire a celor de la Beşiktaş Istanbul.

„Avem, din fericire, cea mai scurtă vacanţă. Reunirea va avea loc pe 18 iunie, la Călăraşi, după care echipa se va cantona timp de o săptămână la Snagov. Se vor antrena acolo pe un teren din apropiere. În acelaşi timp vor face şi vizita medicală la o clinică din Chiajna, pentru că aici, la Călăraşi, nu avem posibilităţi. Pe 25 iunie, se va pleca într-un cantonament centralizat în Turcia, undeva la munte, acolo unde e baza de pregătire a echipei Beşiktaş Istanbul. Revenirea e pe 8 iunie, iar din 10 se trece la ultima etapă de pregătire la Călăraşi. Rămâne de văzut unde se vor pregăti”, a declarat preşedintele clubului Dunărea, Florentin Brişan.

Mediop, o dorinţă mai veche a lui Alexa

Cât despre prima achiziţie a Dunării după promovarea în Liga 1, Brişan a spus că aducerea atacantului Ndiaye Mediop (27 de ani), de la Ripensia Timişoara, s-a produs la solicitarea antrenorului Dan Alexa. Pe lângă senegalez, călărăşenii poartă negocieri şi cu alţi cinci-şase jucători români care să întărească lotul pentru participarea în prima ligă.

„Mediop a fost o dorinţă mai veche a antrenorului Dan Alexa. Din câte ştiu, el a avut oferte şi din partea altor echipe din Liga 1. Principalul artizan în perfectarea acestui transfer este Dan, care are o relaţie mai specială, să zic aşa, cu jucătorul. E convins că ne poate ajuta. Mediop are o viteză foarte bună. E un atacant percutant şi nu de puţine ori şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Acum rămâne de văzut dacă şi în Liga 1 va avea aceeaşi evoluţie bună de la Ripensia”, a declarat conducătorul Dunării.

Odată cu accederea în Liga 1, Dunărea va renunţa la serviciile a 11 jucători. „Din ce am stabilit, în jur de 11 jucători vor pleca. Lista nu e încă finalizată. Cred că până la începutul săptămânii viitoare va fi gata. De asemenea, purtăm discuţii cu alţi cinci-şase jucători români de care suntem interesaţi. Ar mai fi în atenţia noastră şi un fundaş macedonean”, a conchis Florin Brişan.

Program pregătire Dunărea Călăraşi:

18 iunie: reunirea lotului la Călăraşi
18 - 25 iunie: stagiu pregătire la Snagov
25 iunie - 8 iulie: stagiu pregătire în Turcia
10 iulie: reluarea pregătirilor la Călăraşi
21 iulie: startul Ligii 1, ediţia 2018/2019

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.