Asta primeşte cel care cumpără Dinamo! Negoiţă a dat "din casă" şi a spus tot. Palmaresul, în aer: "Îl vede cineva? Sunt de 6-7 ani aici, eu n-am dat de el!"

13 iun 2019 11152 afişări Liga 1
Asta primeşte cel care cumpără Dinamo! Negoiţă a dat "din casă" şi a spus tot. Palmaresul, în aer: "Îl vede cineva? Sunt de 6-7 ani aici, eu n-am dat de el!"

Este cunoscut faptul că societatea a cărei acţionar este Ionuţ Negoiţă nu deţine palmaresul clubului Dinamo, fondat în 1948, cu 18 titluri de campioană, 13 Cupe ale României şi două Supercupe. Finanţatorul clubului din ”Ştefan cel Mare” şi-a înaintat intenţia de a vinde echipa şi spune ce va primi viitorul acţionar al clubului:

”Baza de la Săftica, valorează o sumă importantă. Autocar, maşini, microbuze. Dreptul de a juca în Liga 1, o societate continuatuare a tot ce înseamnă fenomenul Dinamo. Numai terenul sintetic, care este de ultimă generaţie, valorează peste 200.000 de euro.

În ceea ce priveşte vânzarea clubului, răspund la telefoane, mă văd cu oricine are intenţii serioase. Să vină oameni cu ştiinţă, oameni cu putere financiară, oameni bine intenţionaţi. Sunt datorii de patru milioane şi ceva de lei, aproximativ un milion de euro. Pot fi eşalonate şi ele. Eu l-am cumpărat cu 20 de milioane de euro datorie. Ceea ce s-a stins în insolvenţă e altceva.”, a spus Ionuţ Negoiţă, la Digi Sport.

Întrebat unde este palmaresul clubului Dinamo, Ionuţ Negoiţă a răspuns: ”Dacă cineva ştie, vreau să văd şi eu. Sunt de 6-7 ani pe la Dinamo şi n-am dat de el. Îl vede cineva? Ştie cum arată? Sau e fata Morgana?”.

Cupa Ligii din 2017, cu Cosmin Contra pe banca tehnică, este singurul trofeu cucerit de Dinamo de când Ionuţ Negoiţă este acţionarul majoritar al echipei.

”Să fie clar: Noi suntem FC Dinamo”

”Adevăratul Dinamo joacă, din acest sezon, în campionatul Bucureştiului, iar echipa din Liga 1 este doar un „fake“. „Sigla şi palmaresul, începând de la înfiinţare, ne aparţin. Noi suntem Dinamo. Marca este protejată internaţional, ca să n-avem discuţii cu contestaţii şi mai ştiu eu ce pe plan intern. Să fie clar: noi suntem FC Dinamo. Ei sunt alt club, altă echipă”, a spus Marius Bacria, administratorul societăţii lui Nicolae Badea, care deţine palmaresul şi sigla, pentru ProSport, în urmă cu doi ani.

Negoiţă i-a făcut o ofertă concretă lui Mircea Rednic pentru preluarea clubului. "Puriul" trebuie să plătească trei milioane de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni. Banii urmează să fie achitaţie în trei tranşe, anual.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.