Nebunia cuprinde şi Dinamo. Echipa lui Badea, înscrisă în Liga 4, se proclamă cea autentică: "Noi suntem adevăratul Dinamo. Avem sigla şi palmaresul". Clubul din Liga 1, al lui Negoiţă, ar fi un impostor

28 aug 2017 17532 afişări Comentează şi tu Special
Nebunia cuprinde şi Dinamo. Echipa lui Badea, înscrisă în Liga 4, se proclamă cea autentică: "Noi suntem adevăratul Dinamo. Avem sigla şi palmaresul". Clubul din Liga 1, al lui Negoiţă, ar fi un impostor Coregrafiile galeriei dinamoviste s-au axat, mai ales în ultimii ani, pe ideea identităţii. Azi, aceasta este pusă în discuţie. FOTO: Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/16707713/1/doar-dinamo.jpg

Înscrierea ACS FC Dinamo Bucureşti în Liga 4, consfinţită în Comitetul Executiv al AMFB, deschide Cutia Pandorei la ultimul mare brand al Bucureştiului neatins, până acum, de scandalurile identitare. Marius Bacria, administratorul societăţii lui Nicolae Badea, anunţă, prin intermediul ProSport, că adevăratul Dinamo joacă, din acest sezon, în campionatul Bucureştiului, iar echipa din Liga 1 este doar un „fake“. „Sigla şi palmaresul, începând de la înfiinţare, ne aparţin. Noi suntem Dinamo. Marca este protejată internaţional, ca să n-avem discuţii cu contestaţii şi mai ştiu eu ce pe plan intern. Să fie clar: noi suntem FC Dinamo. Ei sunt alt club, altă echipă“, a răspuns Bacria la întrebarea cine dintre cele două formaţii existente acum în competiţii este continuatoarea echipei Dinamo Bucureşti.

ACS FC Dinamo a fost primită în Liga 4, va juca meciurile de acasă pe stadionul Dinamo, va fi antrenată de Marin Dragnea şi îl are antrenor-coordonator pe Ionel Augustin. „Obiectivul nu e încă stabilit. Vom vedea, dar vă garantez că este o treabă serioasă. Din punctul meu de vedere, în acest moment, proiectul cel mai avansat este al CSA Steaua. Au făcut cantonamente, au echipă bună. Ei sunt favoriţi la promovare. Însă aveţi puţină răbdare, noi nu facem lucrurile de mântuială. Avem în club numai dinamovişti vechi, cu mare experienţă“, a adăugat Bacria pentru ProSport.


Dinamo, între Negoiţă şi Badea. FOTO: Mediafax

Reporterul a încercat să ia legătura şi cu Dinamo 1948, formaţia patronată de Ionuţ Negoiţă. Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al clubului, a promis, pe 24 august, că va reveni în cel mai scurt timp cu un punct de vedere oficial. Răspunsul n-a fost remis ProSport nici acum.

Dinamo, ultima piesă din „domino“. Steaua şi Rapid sunt deja cufundate în scandaluri identitare

Dinamo o ia astfel pe urmele celorlalţi doi „uriaşi“ ai fotbalului românesc, Steaua şi Rapid.

După procese care au durat ani, Armata a deposedat clubul lui Gigi Becali de absolut toate legăturile cu brandul Steaua, demonstrând în instanţe că latifundiarul a preluat fraudulos, în 2003, locul şi numele legendarului club. Echipa din Liga 1 se numeşte azi FC FCSB şi are drept siglă o stea în culorile roşu-albastru-galben. CSA Steaua a reînfiinţat echipa de fotbal, i-a numit pe Lăcătuş şi Iovan în conducere, s-a înscris în Liga 4 şi va debuta oficial în câteva zile, jucând în celebrul echipament roş-albastru, cu sigla din 1986 pe piept.


În urmă cu un an, în preliminariile Ligii Campionilor, la meciul FC FCSB - Manchester City 0-5, suporterii dinamoviştilor au reuşit o farsă de proporţii uluitoare, reuşind să-i păcălească pe suporterii rivalilor să facă o coregrafie cu mesajul "Doar Dinamo Bucureşti". Era o ironie cu trimitere la pierderea brandului Steaua de clubul lui Becali. Acum, Badea şi Negoiţă au în competiţii, fiecare, câte un Dinamo

SC FC Rapid SA a dat faliment anul trecut, moment din care s-a dezlănţuit nebunia „clonelor“. Azi, în Liga 4 din Bucureşti există două formaţii care se pretind a fi continuatoarele Rapidului. AFC Rapid susţine că are palmaresul, iar nou-înfiinţata Academia Rapid, grupare patronată din umbră de Primăria Sectorului 1, a semnat cu administratorul falimentarei SC FC Rapid un contract de închiriere a siglei şi brandului. Ambele echipe au echipament vişiniu şi vor să joace pe stadionul „Rapid“.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.