Ăsta e fotbalul românesc! Sume uriaşe plătite impresarilor de FC Botoşani. Iftime dezvăluie cu câţi bani a rămas clubul său după transferurile lui Moruţan şi Oaidă la FCSB

17 iun 2019 11939 afişări Liga 1
Ăsta e fotbalul românesc! Sume uriaşe plătite impresarilor de FC Botoşani. Iftime dezvăluie cu câţi bani a rămas clubul său după transferurile lui Moruţan şi Oaidă la FCSB

În ultimele sezoane ale Ligii 1 Betano, FC Botoşani a vândut câţiva jucători pe sume mari pentru o echipă care nu s-a clasat mai sus de locul 8 de la promovarea în prima ligă. Nu toţi banii încasaţi au rămas în contul clubului. O parte au fost plătiţi către impresarii care i-au adus pe aceşti jucători la Botoşani.

Anul acesta, FC Botoşani a încasat peste un milion de euro din vânzarea lui Răzvan Oaidă la FCSB şi Lorand Fulop la Academia Puskas, în Ungaria. 170.000 din banii încasaţi de gruparea moldoveană au plecat la impresari.

”L-am vândut pe Oaidă cu 750.000 de euro. 150.000 a luat impresarul. Fulop a plecat cu 320.000 de euro. 20.000 a luat impresarul”, a dezvăluit Valeriu Iftime, finanţatorul clubului.

Cea mai bună afacere făcută de FC Botoşani a fost cu Olimpiu Moruţan. Mijlocaşul a fost adus gratis de Cornel Şfaiţer, fostul preşedinte al clubului, şi a fost vândut la FCSB cu un milion de euro plus 20% dintr-un viitor transfer. Ulterior, gruparea lui Gigi Becani a mai plătit 400.000 de euro pentru jumătate din procentele deţinute de FC Botoşani.

”La Moruţan a fost prima dată un milion de euro, iar impresarul a luat 20 la sută. Apoi am mai luat 400.000, din care am dat 100.000 la impresar. Eu iau jucători fără bani, dar îi dau impresarului cotă la transfer. Nu am cum altfel”, a mai spus Valeriu Iftime.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.