Așa am trăit Dinamo – CS U Craiova 1-0. Rotariu, decisiv pentru „câini”. Oltenii rămân fără gol marcat în noul sezon de Liga 1

Așa am trăit Dinamo - CS U Craiova 1-0. Rotariu, decisiv pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dinamo – CS U Craiova 1-0 (Rotariu 86)

  • Dinamo: Cerniauskas –   Feussi,   A. Marc, Mevlja, St. Filip  (Fai 53) – Nedelcearu, Van Haaren (   Lazăr 46) – Gavrilă (Himcinschi 76), Vojnovic, Matei – D. Rotariu
  • CS U Craiova: Bălgrădean – Dumitraș, Kay, Izvoranu, Vătăjelu –   Băluță (Bancu 77), Mateiu,   Ferfelea, Nuno Rocha (Măzărache 89) – Bawab, Curelea (Herghelegiu 72)
     

22:51 Final de meci! Dinamo câștigă cu 1-0, grație golului marcat de Dorin Rotariu în minutul 86 și inspirației lui Rednic, care a mizat din primul minut pe tânărul fotbalist. Dinamoviștii ajung astfel la 4 puncte și ocupă, pentru moment, primul loc în Liga 1, la egalitate cuy CSMS Iași. Craiova, în schimb, rămâne cu un singur punct, obținut în prima rundă cu FC Botoșani, și a ajuns la 180 de minute fără gol marcat/


22:45 GOOOOOOOOOOOOOL DINAMO (ROTARIU 86). Ei bine, nu a fost nevoie de o sclipire de geniu, ci de o fază frumos lucrată și o greșeală în apărarea oltenilor. Lazăr și Fai, schimbările lui Rednic din partea a doua, au colaborat în banda stângă, de unde camerunezul a centrat excelent,  Rotariu s-a demarcat frumos între cei doi fundași centrali craioveni, a păcălit linia ofsaid-ului și nu a mai avut de îndeplinit decât o simplă formalitate, trimițând cu capul din câțiva metri. E 1-0 pentru Dinamo, iar inspirația lui Rednic, care a mizat pe Lazăr și Fai după pauză și cu Rotariu vârf împins, ar putea aduce trei puncte importante.


22:40 E nevoie de o greșeală a lui Bălgrădean pentru ca Dinamo să-și treacă în cont încă o ocazie în această repriză secundă. Goalkeeperul oltean iese greșit la un corner, respinge mingea doar până la 20 de metri, de unde Lazăr șutează peste poartă. Cerniauskas îl copiază imediat pe colegul său, dar oltenii nu pot profita. O gafă mare în apărare sau o execuție de geniu mai pot decide acest meci.


22:34 Rednic conștientizează probabil că nu poate juca 90 de minute fără un atacant veritabil. Îi face loc în echipă lui Fabian Himcinschi, cel care intră în locul lui Gavrilă. Rotariu va fi retras, Himcinschi va juca rolul vârfului pentru ultimele 15 minute. A schimbat și Cârțu, post pe post, cu Bancu în locul lui Băluțăî, cel care avea un cartonaș galben și l-a faultat inutil pe Mevlja. Mai avem 10 minute din meci.


22:32 Din păcate pentru el, e destul de clar că Rotariu nu e acomodat cu poziția e vârf împins și nici nu are calitățile fizice necesare pentru a se bate cu o apărare precum cea a craiovenilor. A încercat câte ceva în meciul de azi, dar lipsa mingilor utile l-au făcut să pară inofensiv. Galben și pentru Marc, după un fault la Bawab.


22:30 Mută și Cârțu pentru prima dată, abia în minutul 72. Curelea, atacantul care a avut singura ocazie a oltenilor, dar al cărui șut a fost respins de Cerniauskas, iese de pe teren. Intră Herghelegiu, ceea ce înseamnă că linia de atac a oltenilor pierde din forță, dar câștigă la capitolul viteză și imaginație. E schimbarea inversă față de meciul din prima etapă, când Herghelegiu, utilizat din primul minut, i-a lăsat locul lui Curelea.


22:25 Suntem în minutul 70, ceea ce înseamnă că ambele echipe de pe teren au acumulat câte 160 de minute în acest campionat. Ei bine, niciuna dintre ele nu a reușit să înscrie măcar un gol. Bine, la cum au arătat în această seară ne vine greu să credem că vor marca prea curând deși undeva în adâncurile minții noastre există o mică speranță că vom vedea o reușită în acest meci. Galben pentru Feussi, între timp.


22:16 Avem și primele ocazii ale reprize. Mai întâi Curelea se comportă ca un atacant adevărat, câștigă un duel cu Andrei Marc și șuteză din prima, dar Cerniauskas e atent și respinge. La cealaltă poartă, Lazăr construiește o fază frumoasă, trimite în careu, unde Cosmin Matei scapă de marcajul lui Ferfelea, dar decarul dinamovist reia mult peste poartă. S-a mai încins jocul, ceea ce ne convine. Poate vedem și goluri.


22:11 Unul dintre cei mai buni oameni de pe teren, Steliano Filip iese, accidentat. Locul său e luat de camerunezul Fai, cel care, la fel ca în meciul cu ASA, va evolua în banda stângă a apărării. Postul pe care a evoluat sezonul trecut, cel de fundaș dreapta, e acaparat, se pare, de celălalt camerunez de la Dinamo, Patrice Feussi.


22:03 S-a reluat meciul. Rednic a renunțat la Van Haaren, cel care a scăpat de un cartonaș galben în prima repriză, și mizează pe Vali Lazăr. Locul olandezului în linia de mijloc va fi luat de Vojnovic, cel care a jucat închizător și etapa trecută. în timp ce Lazăr va evolua în linia de atac.


21:47 S-a terminat prima repriză, după 45 de minute cu un ritm relativ bun, în care lupta s-a dus la mijlocul terenului, dar în care ocaziile au lipsit. Ce concluzii putem trage?

  • Conducătorii, antrenorii și jucătorii care contestă pauza prea mică dintre cele două ediții de campionat cam au dreptate. La multe dintre echipe, mai ales la cele care transferă mult, se vede lipsa unor automatisme și relații de joc. E și cazul lui Dinamo, care arată ca o formație care are nevoie de mult timp pentru a se suda.
  • CS U Craiova e una dintre cele mai bune echipe defensive din Liga 1, alături de ASA și CSMS Iași. Când își propun. și de obicei o fac, oltenii pot închide foarte bine culoarele adversarilor, sunt foarte siguri în axul central și astăzi, chiar fără Popov și Acka, nu au probleme în a rezolva acțiunile atacanților dinamoviști.
  • Cuplul Mircea Rednic – Dinu Gheorghe nu a reușit să-i aducă înapoi la stadion pe suporteri. Chiar dacă propune un proiect interesant, Dinamo joacă din nou cu puțini fani alături, iar atmosfera din Ștefan cel Mare e departe de cea din urmă cu 10 ani.

21:33 S-au scurs 33 de minute din meci, iar echilibrul despre care vă vorbeam ceva mai devreme se vede din plin. Dinamo e echipa mai bună la mijlocul terenului în ultimele minute, dar lipsa de imaginație din treimea adversă și apărarea solidă a oaspeților fac ca ocaziile să apară rar sau foarte rar.


21:28 Bramko Grahovac, portarul lui CSMS Iași, se plângea ceva mai devreme de căldura din timpul partidei cu Chiajna, câștigată de echipa sa cu 1-0. Istvan Kovacs le-a permis celor 22 de jucători o pauză de hidratare, motiv pentru Rednic să mai ofere câteva indicații tactice.


21:24 Ocazie pentru Dinamo. Elevii lui Mircea Rednic dezvoltă frumos o acțiune în partea stângă, de unde Filip aduce mingea în careu. Demarcat bine, Voknovic șutează puternic din prima, dar mult peste poarta lui Bălgrădean.


21:13 Nedelcearu cere penalty! Închizătorul dinamovist își face apariția în careul advers, e pe punctul de a șuta, dar e împiedicat de Vătăjelu, cade, apoi cere lovitură de la 11 metri. Reluările arată un contact între cei doi fotbaliști, fundașul stânga al oltenilor intră imprudent, lovește și mingea, dar pare o situație în care se putea da fault. Cert e că Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.


21:10 Nuno Rocha are prima situație periculoasă a partidei. Trece in viteză de doi fundași dinamoviști, ajunge în poziție bună de finalizare, dar șutează slab și Cerniauskas reține. 10 minute în care craiovenii au mai multa inițiativă.


21:00 A început meciul! Puțini fani pe stadionul din Ștefan cel Mare, la primul meci acasă al lui DInamo în noul sezon.


20:50 Ne așteaptă o partidă echilibrată? Evident, da! Dinamo are un lot și o formulă de start nouă, s-a descurcat decent în meciul cu ASA Târgu Mureș și are avantajul terenului propriu. CS U are patru absenți importanți, Acka, Târnăcop, Madson și Popov, dar are avantajul unei echipe omogene, care nu s-a schimbat aproape deloc în pauza competițională. Cotele oferite de bookmakeri sugerează și ele un echilibru. Mai sunt 10 minute până la primul fluier al lui Istvan Kovacs.


 


20:40 Cristi Bălgrădean se întoarce pe terenul din Ștefan cel Mare. De data aceasta, goalkeeper-ul care a apărat în 90 de meciuri pentru Dinamo între 2010 și 2014, are misiunea de a proteja buturile oltenilor. „Sperăm să învingem la Dinamo. Tot timpul îmi voi aduce aminte cu plăcere de perioada aia, au fost patru ani frumoși, dar e închis subiectul Dinamo pentru mine. Sunt la Craiova și sunt fericit aici”, a declarat portarul la conferința de presă de dinaintea partidei.


20:30 „Jur că nu voi mai sta pe bancă atunci când ne va fluiera Kovacs”, declara Sorin Cârțu în urmă cu șapte ani, după un Pandurii – Gloria Bistrița 1-1, în care era trimis în tribune de arbitrul de astăzi al partidei. Nici dinamoviștii nu se simt, însă, prea bine cu Kovacs prin preajmă. În vara anului trecut, la un meci cu Concordia, centralul a oprit meciul în prelungiri, notând injuriile fanilor dinamoviști la adresa sa, fapt care a atras protestele lui Flavius Stoican, tehnicianul alb-roșilor la acea vreme: „Se crede Dumnezeu. Nu este nimic întâmplător când te huiduie un stadion întreg”, protesta fostul fundaș dreapta.


20:20 În lipsa lui Alexe, lăsat în afara lotului pentru acest meci, căpitanul lui Dinamo va fi croatul Alioșa Vojnovic. În vârstă de 29 de ani, fotbalistul care poate juca pe orice post de la mijlocul terenului în sus s-a impus la Dinamo, fiind cel mai experimentat jucător din lotul echipei lui Mircea Rednic și liderul din teren al formației.


Foto: fcdinamo.ro


20:10 Ieri, Dinamo a reușit transferul ivorianului Gnohere, adus de la Petrolul pentru a acoperi postul de atacant. Evident, timpul prea scurt de adaptare nu i-a permis antrenorului din Ștefan cel Mare să mizeze astăzi pe vârful de 27 de ani, care nu este nici măcar rezervă. Pe bancă, în schimb, alături de Iustin Popescu, Fai, Șerban și Lazăr, se află două opțiuni pentru postul de atacant: Fabian Himchinshi și Robert Moldoveanu.


20:05 Avem echipele de start trimise în teren de cei doi antrenori. Dinamo mizează în atac pe Vojnovic și Rotariu, în timp ce Șerban, cel mai slab om al echipei la Târgu Mureș, e înlocuit în primul 11 de olandezul Van Haaren. De asemenea, deși a resimțit dureri musculare, Filip e titular în banda stângă a apărării. La olteni, Băluță, dat ca accidentat înaintea partidei, începe din primul minut.


20:00 Bună seara! Mai avem doar o oră până la debutul lui Dinamo în fața propriilor fani în ediția 2015-2016 a Ligii 1. Adversarul de astăzi al echipei antrenate de Mircea Rednic va fi CS U Craiova, echipă cu care dinamoviștii au remizat de două ori în sezonul trecut. Pentru că am vorbit despre antrenorul formației din Ștefan cel Mare, un lucru interesant va fi pe cine va alege acesta pentru postul de atacant. Etapa trecută, cu ASA, vârful a fost Alexe, cel care se află foarte aproape de o plecare în liga secundă din Turcia, la Karabukspor.


Dinamo și CS U Craiova se întâlnesc, de la ora 21:00, în cel mai important meci al zilei de vineri din Liga 1, live blog pe www.prosport.ro.

  • Meciul va fi arbitrat de Istvan Kovacs

În prima etapă, ambele echipe au remizat alb. Elevii lui Mircea Rednic au plecat cu un punct muncit de pe terenul vicecampioanei ASA Târgu Mureș, după o partidă în care nu au avut nicio șansă importantă la poarta lui Stăncioiu, în timp ce craiovenii au terminat la egalitate partida de pe teren propriu cu FC Botoșani.

Din lotul dinamoviștilor, doar Marius Alexe și Steliano Filip au acuzat probleme medicale la ultimele antrenamente, dar atât atacantul, cât și fundașul stânga au șanse mari să înceapă din primul minut. Mai mult, Mircea Rednic se va putea baza pe atacantul ivorian Harlem Eddy Gnohere, adus la echipă joi. De partea cealaltă, Cârțu și Săndoi, cuplul de antrenori care a transformat CS U Craiova într-o echipă redutabilă, nu se pot baza pe Acka, Târnăcop, Popov, Băluță și Madson, primii patru accidentați la meciul cu FC Botoșani, iar ultimul cu probleme medicale încă din pregătirea de vară.

Dinamo – CS U Craiova, echipele probabile

Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, Fai – Nedelcearu, Vojnovici – Gavrilă, Van Haaren, C. Matei – V. Lazăr

CS U Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Izvoranu, Kay, Vătăjelu – Herghelegiu, Mateiu, Nuno Rocha, Bancu – Bawab, Curelea

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele