Anunţul lui Hagi după ce şi-a luat "adio" de la fotbalul românesc! Cum şi-a argumentat decizia luată

3 feb 2018 17809 afişări Liga 1
Anunţul lui Hagi după ce şi-a luat "adio" de la fotbalul românesc! Cum şi-a argumentat decizia luată

Gică Hagi a revenit cu o completare de ultimă oră la discursul avut vineri seara, după partida dintre Viitorul şi Astra, scor 1-1. La finalul celor 90 de minute, antrenorul şi patronul campioanei României a anunţat că e decis să părăsească România din cauza problemelor care au şubrezit fotbalul intern. 

Vineri seară, Hagi nu s-a mai ferit de cuvinte, şi-a exprimat opinia sinceră despre motivele care-l fac să se gândească la plecare, apoi a transmis un mesaj trist, dar cât se poate de clar. Ulterior, sâmbătă seara, Hagi a revenit cu câteva completări: "Acum două zile, înainte de meci (n.r. Viitorul - Astra 1-1) am făcut o conferinţă de presă şi am spus două probleme. Am vorbit destul de clar despre problemele fotbalului românesc. Problema nu e legată de vreun club sau de vreo perosnaă.

Problema e fotbalul românesc, eu am vorbit despre problemele fotbalului. Toţi se dezvoltă, noi rămânem pe loc. Liga 2 şi Liga 3 nu sunt organizate, terenuri nu avem. Imediat după ce am spus asta după conferinţă, lumea a zis că Hagi atacă lumea... Hagi atacă federaţia! Hagi şi-a dat cu părerea, mai ales că sunt şi eu în joc, că investesc în fotbal, că sunt un fost mare jucător, care spune o realitate despre fotbalul românesc. Discutăm despre orice altceva în afară de dezvoltarea fotbalului. Ne bălăcărim, vorbim cancanuri, nimic interesant.

M-am întors acasă, am participiat şi particip la competiţie, am încercat să organizez cât mai bine totul. Vizavi de angajaţi am încercat să-mi fac datoria. Nu am vorbit despre celelalte cluburi, pentru că nu e treaba mea. Nu faceţi diversiune, vă rog! Hagi s-a săturat şi vrea să plece din cauza fotbalului românesc. Toţi, din afară, se dezvoltă, iar noi, în România, primim 0 euro. Intern! Nu de la UEFA. În momentul de faţă..."

Cu câteva luni înainte de alegerile de la FRF, Hagi a cerut ca cei care s-au înscris în cursa pentru şefia fotbalului românesc să iasă în faţă şi să-şi expună proiectele: "Nu e niciun conflict, eu ies din orice discuţie, pentru că îmi doresc ca preşedintele viitor să-mi arate ce proiect are pe viitor. Vreau să văd proiectul! Eu am spus că nu trebuie să citesc, să-l expună la TV! Să vină în faţă. Mi-ar plăcea un preşedinte care să organizeze primele trei divizii", a declarat Hagi pentru DigiSport. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.