"Am susţinut echipa de handbal şi nu cred că în 2 ore puteam deveni huligani!"/ "Nu sunt fanii Stelei! Noi avem alte imagini"

27 apr 2010 13 afişări Liga 1
"Am susţinut echipa de handbal şi nu cred că în 2 ore puteam deveni huligani!"/ "Nu sunt fanii Stelei! Noi avem alte imagini" "Am susţinut echipa de handbal şi nu cred că în 2 ore puteam deveni huligani!"/ "Nu sunt fanii Stelei! Noi avem alte imagini"

Incidentele violente din timpul şi de la finalul partidei Steaua- FC Timişoara, încheiată cu scorul de 3-3, sunt relatate evidentdiferit de cele două părţi implicate. Suporterii Stelei susţin căevenimentele reprobabile au pornit din pricina agenţilor firmei depază care au intervenit brutal, fără motiv.

Costi Vasile, vicepreşedinte AISS, afirmă că principalulobiectiv al fanilor "roş-albaştri" a fost acela de a încurajaechipa de handbal a clubului, precizând că este imposibil caoamenii care au creat o atmosferă fantastică la partida Steaua -Granollers să se transformeîn decurs de doar două ore în nişteveritibali huligani.

"Agenţii de pază au coborăt în rândurile noastre înminutul 70. După golul 3 al Timişoarei se pare că din senin aceştiaau început să arunce cu gaze lacrimogene. Nu a fost vorba de vreunscaun aruncat înspre ei. În momentul acela se scanda împotriva luiGigi Becali. Sper să nu fi fost ceva premeditat sau vreun ordinvenit de sus. În cazul în care nu a fost o coincidenţă este destulde grav. Agenţii firmei de pază au aruncat cu scaune în direcţiasuporterilor. Au dat în neştire cu gaze, deşi suporterii eraudestul de calmi. Incidentele din afara stadionului au fost oconsecinţă a evenimentelor petrecute în stadion. Suporterii au fostprezenţi la meciul de handbal al Stelei şi nu ştiu cum în două ores-ar fi putut transforma în nişte huligani. Vinovaţii sunt agenţiide pază care au declanşat conflictul iniţial şi mai apoi suporteriipentru evenimentele din afara arenei. De-a lungul anilor nu am maiavut parte de astfel de tratament din partea firmelor de pază.Principalul nostru scop în acea zi a fost susţinerea echipei dehandbal", a declarat Costi Vasile, vicepreşedinte AISS laSport.ro

De partea cealaltă, preşedintele firmei de pază, Alin Ionescu,afirmă că a avut oameni infiltraţi în rândul fanilor şi va aduceprobe video noi care vor dovedi că altercaţiile au fost pricinuitede suporteri. Ionescu a declarat că a găsit bucăţi de metaleascunse în telefoanele mobile şi crede că totul a fost premeditat.Şeful firmei de securitate a scos în evidenţă şi faptul că faniiscandau împotriva conducerii şi se bucurau la fiecare gol aladversarilor, lăsând să se înţeleagă că şi acesta constituie unmotiv suficient de serios pentru ca oamenii săi să intervină înforţă în rândurile suporterilor.

"Nu cred că acei indivizi sunt suporterii Stelei. Eu am alteimagini. Am avut oameni infiltraţi între ei şi vor apărea acesteaimagini când reprezanţii statului vor lua o decizie. La fiecare golal Timişoarei s-au bucurat şi au scandat împotriva Stelei. Puteţisă le spuneţi constestatarii domnului Becali, dar nu suporteriiStelei. În momentul în care au încercat să rupă gardul şi să intrepeste ceilalţi suporteri au fost opriţi fără violenţă. Am găsitbucăţi de metal introduse în telefoane şi cred că totul a fostpremeditat. Nu a existat nicio discuţie cu conducerea Stelei, s-aacţionat in conformitate cu un plan stabilit alături deJandarmerie. Avem informaţii că se dorea întreruperea meciului.Patru oameni dintre suporteri au vrut să intre pe gazon, printunel. Susţinem Jandarmeria cu probe şi sperăm ca în cursul zileide astăzi să ofere un comunicat oficial",
a declarat AlinIonescu, preşedintele firmei de pază la Sport.ro

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.