Alexandru Meszar, pas înapoi în războiul cu fanii de la UTA Arad. Le redeschide ușa investitorilor: „Angajăm firmă de avocatură!”

Redactor:
Călin Mnerie
Alexandru Meszar, pas înapoi în războiul cu fanii de la UTA Arad. Le redeschide ușa investitorilor: „Angajăm firmă de avocatură!”
  • Publicat:
  • Actualizat:

La o săptămână de la comunicatul prin care își asuma lăsarea în afara clubului a oamenilor de afaceri arădeni interesați de preluarea clubului UTA, Alexandru Meszar a ieșit public cu nu mesaj din care înțelegem că este deschis la negocieri, dar  în condițiile fixate de el, plecând de la implicarea unei firme de avocatură arădene.

Totodată, conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne” vorbește despre amenințări și linșaje mediatice la adresa sa și a angajaților și că nu înțelege de ce se dorește schimbarea forțată a conducerii clubului.

Meszar susține că investitorii Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental nu au prezentat și actualei conduceri a clubului UTA planul lor managerial, ci acesta fost prezentat pentru prima oară de Suporter Club UTA la conferința de presă de vinerea trecută.

Alexandru Meszar, pas înapoi în războiul cu fanii de la UTA Arad

Dar vă lăsăm să citiți întreg comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului cu titlul: „Informare fără ură și încrâncenare despre UTA, despre negocieri și despre viitor”

„Am decis să aleg această cale de comunicare ca răspuns la materialele de discreditare apărute în această perioadă în media și pe rețelele de socializare despre UTA, despre mine, despre conducere și despre angajații clubului.

La început, deoarece am fost contestat în calitatea mea de a reprezenta clubul, vreau să clarific poziția mea la UTA. Nu înainte de a observa că aceste contestații au apărut doar după terminarea  negocierilor cu grupul de investitori. Până atunci eram legitim, după aceea, curios, nu mai.

Sunt membru asociat al clubului UTA din 2013, coordonatorul acestui proiect care, în nouă ani, cu ajutorul arădenilor, a dus echipa din Liga a IV-a în Liga a I-a, unde ne pregătim să fim prezenți pentru al treilea an consecutiv, lucru ce nu s-a mai întâmplat din 1979, de la prima retrogradare a echipei. Iar eu cred că, în măsura în care depinde de mine, UTA va fi numai în Liga a I-a de acum încolo.

Pentru cei care inițiază și coordonează această campanie de discreditare, până ieri eram eroi. Astăzi suntem persoane non-grata. Interesantă schimbare de 180 de grade de pe o zi pe alta. Oare de ce? La prima impresie pentru că două entități private momentan nu s-au înțeles la o colaborare. Dacă însă privim dincolo de vitrină se pare că nu este vorba doar de atât. Iar acest grup deosebit de gălăgios și agresiv nu conștientizează că țintele indirecte ale atacurilor sunt echipa și arădenii care au făcut eforturi, au crezut și cred în continuare în acest proiect. Și, prin tot ceea ce face acest grup, distruge tot ce au construit și au visat arădenii în acești nouă ani.

De ce dorește schimbarea forțată a conducerii?

Vin la echipă jucători și antrenori pentru imaginea creată în acești nouă ani, pentru stabilitate și seriozitate. Pentru un public frumos, civilizat și numeros. Clubul nu va lăsa ca un grup mai mic sau mai mare să distrugă imaginea creată în timp, cu multe eforturi și sacrificii. UTA a fost exemplu național în ultimii ani privind organizarea, privind prezența spectatorilor la stadion și atmosfera creată de ei. Și așa trebuie să rămână.

Ne punem întrebarea de ce se dorește acum atât de mult această schimbare forțată a conducerii, cu mijloace folosite ca pe vreme de război? Păstrând proporțiile, istoria se repetă oarecum dacă ne amintim cum a trebuit să plece creatorul acestui club. Acum conducerea cea mai longevivă din istoria clubului – și cu cele mai bune rezultate din ultimii 40 de ani – trebuie să plece că așa vor unii.  Să sperăm totuși că  nu mai suntem în anul 1948.

Amenințări, atacuri la persoană, intimidare…

Și cu toate acestea, am ajuns să se transmită amenințări și atacuri la persoană celor din conducere, la angajații clubului, să avem parte de vizite de intimidare a zeci de persoane cu cefe late la domiciliul meu și al angajaților, la birourile clubului, să fie atacat personalul clubului care muncește din greu multe ore suplimentare fără a ține cont de weekenduri și sărbători, pentru ca publicul arădean să fie cât mai bine servit, să nu stea la rând, să aibă acces la meciuri în siguranță, așa cum s-a întâmplat chiar și în perioada pandemiei. Să primească mesaje de amenințare persoanele care, pe rețelele de socializare, nu sunt de acord cu această campanie de distrugere a fenomenului UTA. De unde și până unde? Oare de ce? Și care este interesul? Cine e în spate? Eu, cel puțin, sunt sigur că nu grupul de investitori.

Clubul a avut și are în continuare credibilitate totală în rândul arădenilor, dovadă fiind miile de abonamente reînnoite, sutele de mii de euro oferite anual de sponsori locali care vin lângă club de bunăvoie, fără să reclame nimic, acceptă proiectul nostru așa cum e, au încredere în munca noastră, nu vor acțiuni și nu vor să conducă. Pe ei trebuie să îi respectăm în primul rând.

UTA rămâne deschisă pentru orice asociere sau pentru schimbare totală a membrilor

Revenind la fondul problemelor: negocierile cu investitorii au început să aibă loc datorită faptului că UTA a fost și va rămâne deschisă pentru orice asociere sau pentru schimbare totală a membrilor. În continuare ne dorim să vină în club sau să preia clubul în totalitate cei care pot asigura mai mult, atât financiar cât și profesional.

Pentru ca aceste negocieri în viitor să se desfășoare într-un mod adecvat și profesional și într-un ritm mai avansat, suntem în curs de contractare a firmei de avocatură Lanevschi & Lanevschi, care să ne reprezinte în relații cu posibili investitori, să încheie tranzacții și să comunice mass-mediei stadiul tratativelor existente.

Și pentru că nu ne trădăm partenerii, adică pe arădenii care au fost și sunt cei mai importanți piloni ai proiectului și au investit cei mai mulți bani în club, vom insista ca orice eventuală tranzacție să fie avizată de Consiliul Local și Consiliul Județean, consiliile care îi reprezintă pe arădeni.

Planul investitorilor nu a fost cunoscut de conducerea actuală a UTA-ei

Grupul de investitori a greșit oarecum, pentru că, indiferent ce se vechiculează acum pe Facebook sau în presă, nu ne-a prezentat și nouă, conducerii clubului UTA, planul lor managerial publicat doar după încheierea negocierilor și nici atunci de ei, ci de SCU la o conferință de presă. Din punctul nostru de vedere, acest subiect este închis, nu mai dorim să-l comentăm, lăsăm să vorbească faptele. Pentru cine are ochi să vadă, urechi să audă.

În schimb, prin firma de avocatură, ușa clubului este deschisă pentru oricine dorește să vină lângă echipă. Noi rămânem să facem și vom face ce știm mai bine: fotbal.

În final rămâne să vă transmitem că ne ocupăm în modul cel mai serios de pregătirea noului sezon, atât pe plan sportiv cât și pe plan managerial. Avem creionat un buget mediu pentru Liga I, majoritatea sponsorilor au anunțat dorința colaborării cu UTA și pentru viitor, unii au majorat consistent sprijinul financiar pentru noul sezon, dar ne bucurăm că avem și sponsori noi.

Cei de bună credință, fiți convinși că, împreună cu jucători, staff și conducere, vom face tot ce depinde de noi pentru a obține rezultate cât mai bune și o clasare mai bună decât sezonul precedent.

Pentru noi UTA într-adevăr contează!

Alexandru Meszar”

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup