Un europarlamentar e acuzat că face jocurile la UTA. Ce rol are factorul politic la echipa din Arad. Ce vor fanii!

Redactor:
Călin Mnerie
Un europarlamentar e acuzat că face jocurile la UTA. Ce rol are factorul politic la echipa din Arad. Ce vor fanii!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Spirite încinse la Arad de refuzul conducerii UTA-ei de a se asocia cu oamenii de afaceri arădeni, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental. Suporter Club UTA a luat atitudine imediat după ce Alexandru Meszar, conducătorul fără acte al grupării „roș-albe”, a anunțat că tranzacția a căzut, cerându-i acestuia să plece de la club.

Reprezentanții fanilor i-au solicitat lui Meszar să revină la masa negocierilor sau, dacă nu dorește asta, să explice motivul. Comunicatul dat miercuri de șeful „Bătrânei Doamne” nu i-a convins pe susținătorii sextuplei campioane a României, care bănuiesc și chiar au dovezi în acest sens despre o implicare a fostului primar al Aradului, actualul europarlamentar, Gheorghe Falcă.

Altfel, tot conform fanilor, grupul de afaceriști format în jurul lui Apreutese (managerul firmei de transport International Alexander) ar fi fost dispuși să investească opt milioane de euro încă din primul an pentru a achita creditările și datoriile existente în club, dar și asigurarea bugetului pentru noua stagiune.

Daniel Proca: „De la Falcă, dacă el este cel care a sabotat totul”

Daniel Proca, președintele SCU, a fost prezent la majoritatea discuțiilor dintre potențialii investitori și conducerea UTA-ei, până ce pe „fir” a intrat și Falcă.

„Undeva la începutul lunii mai ni s-a solicitat o întâlnire de către domnul Falcă, pe care am acceptat-o. A vrut să ştie în ce stadiu suntem cu discuţiile pentru asocierea cu oamenii de afaceri arădeni, după care ne-a confirmat susţinerea sa pentru proiect şi că administraţia locală va rămâne un partener stabilit şi sigur al clubului. La câteva zile după acea întâlnire, domnul Meszar a venit cu o schimbare la draft, în ceea ce priveşte noua conducere, adică să aibă ei 60% din club. 30 el şi 30 Falcă, iar oamenii de afaceri să rămână cu doar 30%, 10% fiind ai SCU.

Normal că această ofertă a fost refuzată, căci investitorii nu aveau putere de decizie pe banii lor. Ulterior s-a mai discutat și totul părea în regulă. Ulterior, am stabilit o ultimă întâlnire, care – credeam noi – că e decisivă, pe 15 iunie, unde trebuia să semnăm actele, dar la care domnul Meszar nu a mai venit, şi-a închis telefonul, a dat faimosul comunicat cu căderea dealului şi nu am mai dat de dânsul. Nu ştim ce s-a întâmplat, dar astea sunt faptele, aşteptăm să primim şi noi explicaţii”, a spus Proca, aceasta având bănuieli că s-a implicat „factorul politic”.

„Semnale au existat în acest sens pe la mijlocul lunii mai. Alexandru Meszar a dat în scris că acceptă oferta, dar decizia nu este la el. Acum, nu știu, așteptăm lamuriri…De la Falcă, dacă el este cel care a sabotat totul, sau, poate, e invenția lui Meszar. Dar, până la urmă, nu e important cine a decis, vrem să se revină la masa negocierilor pentru binele UTA-ei, Meszar a spus că dorește liniște, acum nu este liniște, acel comunicat de miercuri a aruncat totul în aer”, a adăugat conducătorul SCU, care a oferit și o poză cu convorbirea cu Meszar, în care aceasta îi îndeamnă pe investitorii arădeni să ia legătura neapărat cu Gheorghe Falcă.

 

 

 

 

Suporterii au mare încredere în noii investitori: „Sunt dezinteresați de UTA ca business, vor să dea ceva înapoi comunității”

Tot președintele SCU a susținut că tot bugetul din sezonul ce vine al UTA-ei ar fi urmat să fie asigurat, conform înțelegerii, de noii investitori și asta pentru că:

„Banii care vin acum din TV sunt antamați deja din februarie de Meszar. Bugetul pe noul sezon era pus pe hartie cu noii parteneri, care ar fi dorit să investească bani, nu să crediteze clubul, cum a mai fost cazul pe la Dinamo sau CFR Cluj. Cu tot cu datorii și plata creditărilor către domnii Meszar și Voinea vorbim despre 8 milioane de euro. Ei sunt dezinteresați de UTA ca business, nu au spus vreun moment că vor să-și recupereze banii, ci era vorba doar despre dezvoltarea clubului în cadrul unui proiect pe 5 ani.

În ultimul dintre ei, obiectivul era câștigarea campionatului, cu un buget ce putea ajunge până la 10 milioane de euro. Sunt utiști și reușind în afaceri, au dorit să dea ceva înapoi comunității de utiști, să rămână ceva frumos pentru arădeni. Doar că acum, răspunsul, soluția, nu este la noi sau la investitori, așteptăm să ne explice cei care au nu au perfectat înțelegerea de ce. Poate a fost doar o decizie de moment, iar noi nu vrem război, ci bună înțelegere pentru binele UTA-ei. Nu vrem să ajungem până acolo încât să punem problema unei preluări ostile a clubului”.

Claudiu Negru: „Administrația locală poate scăpa de o povară”

Claudiu Negru, viceprședintele SCU, a ținut să precizeze că suporterii sau oamenii de afaceri arădeni, cu care se părea că se va bate palma, nu au fost consultați de actuala conducere a UTA-ei când a fost vorba despre scumpirea abonamentelor sau alte decizii de ordin sportiv.

„Nu am fi fost de acord cu scumpirea abonamentelor, în timp ce prețul biletelor a rămas la fel. După părerea noastră, un suporter abonat e mai fidel clubului, îți aduce un venit sigur, la început de sezon când ai mai mare nevoie de bani. În fine, din păcate, au mai fost și alte situații în care domnul Meszar nu ne-a consultat, ne amintim numai episodul numirii lui Ionuț Popa ca antrenor.

Dar cu toate astea, oamenii de afaceri îl doresc în continuare pe domnul Meszar la club, iar noi nu ne impotrivim nici participării administrației locale la UTA. Trebuie doar să înțeleagă cu toții că nu vor veni investitori că sa dicteze alții pe banii lor. Și așa Primăria tot spune că UTA e o povară în cârca ei, au acum posibilitatea să scape de aceasta povară și asta pentru că investitorii nu au cerut nimic administratiei locale”, a menționat Negru.

Colin Mesz: „Îi asigurăm pe fotbaliști și pe Ilie Poenaru de tot suportul nostru”

În fine, sarcina lui Colin Mesz, membru în Comitetul Director al SCU a fost aceea de a liniști echipa și stafful tehnic cu privire la susținerea pe care o vor avea și mai departe din partea galeriei. Dar nu înainte ca și el să-și exprime părerea despre grupul de investitori arădeni.

„Oamenii de afaceri de care tot vorbim sunt utiști ca mine, Kidu (n.a. Claudiu Negru) sau Dani, au fost în nenumărate deplasări cu ei. Deosebirea este că ei au ajuns să aibă bani mulți și vor să-i direcționeze spre UTA pentru a trece la un alt nivel. Ei, ca și noi, își doresc să mai jucăm într-o cupă europeană, să ne batem sus și li s-a închis foarte urât ușa în față. Cum a zis și Dani Proca, nu vrem război, mergem pe drumul nostru de a convinge părțile implicate să se așeze din nou la aceeași masă. În același timp, vrem să-i asigurăm pe fotbaliști, pe Ilie Poenaru, că vom susține echipa ca și până acum, ei nu au absolut nicio vină și o implicare, trebuie doar să-și vadă de treaba lor. Au tot sprjinul nostru”, a menționat Mesz.

Care va fi finalul?

„Mingea” este în terenul părții care s-a ridicat de la masă, așa cum s-a exprimat chiar SCU.

În comentariile lăsate pe site-urile de socializare europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă a negat orice implicare la UTA și cu atât mai mult la respingerea investitorilor arădeni.

Rămâne de văzut dacă poziția lui Meszar, cel care și-a asumat până la urmă aceste „valuri” la Arad, rămâne aceeași. De altfel, cel intitulat „părintele proiectului UTA” nu are nicio funcție oficială la club, iarfanii au făcut apel direct la Florian Voinea, președintele din acte „să le deschidă ușa” lui Apreutese, Juncan, Grada și Vizental.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen