Adunarea Generală a LPF a votat păstrarea sistemului cu 14 echipe în Liga 1 din sezonul viitor. Două decizii importante care trebuie implementate de cluburi din 2017

  • Publicat:
  • Actualizat:
Adunarea Generală a LPF a votat păstrarea sistemului cu 14 echipe în Liga 1 din sezonul viitor. Două decizii importante care trebuie implementate de cluburi din 2017

UPDATE 13:25 Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat alte două măsuri luate în Adunarea Generală.

„În Liga 1 este o decizie anterioară care a fost luată de LPF și aprobată de Comitetul Executiv al FRF. S-a aprobat modalitatea în care se vor disputa din sezonul viitorul play-off-ul și play-out-ul. În play-off vor intra echipele de pe locurile 1-6, iar în play-out echipele de pe locurile 7-14. În ceea ce privește punctajul: în play-off și play-out se va intra cu jumătate din punctele obținte în sezonul regulat. Au fost propuse mai multe măsuri pentru creșterea jucătorilor proprii. Devine obligatoriu ca în lotul de 25 să fie patru jucători formați la nivel național și alți patru care să fie formați la nivel local. Jucătorii străini din afara UE vor putea fi transferați în Liga 1 doar dacă în anul anterior au avut minim trei selecții la echipa națională”, a spus Justin Ștefan.

Gino Iorgulescu a declarat că echipele care se luptă pentru evitarea retrogradării vor avea și un barem de îndeplinit.

„Am băgat și un minimum de puncte care trebuie făcut, 15, altfel în Divizia B se va intra cu un minus de puncte. Asta ca să evităm, într-un fel, dezinteresul pentru unele echipe. Nu s-a pus problema revenirii la sistemul cu 18 echipe, pentru că regulile nu se schimbă în timpul competiției. A fost doar o speculație”, a spus Gino Iorgulescu.


UPDATE 13:20 Răzvan Burleanu a vorbit despre ceea ce s-a discutat la Adunarea Generală Extraordinară a LPF și despre deciziile care s-au luat în cadrul acesteia.

„Două subiecte au fost importante. Un subiect dintre ele îmi doream și eu să fie atins: creșterea numărului jucătorilor de la nivel național care trebuie să fie într-o echipă de Liga 1. Va fi discutat acest lucru și în Comitetul Executiv de la FRF (n.r. – 28 ianuarie). S-a discutat de principiu și toate cluburile au fost de acord. Sunt un real susținător al acestei idei. Cel de-al doilea subiect a fost legat de sistemul de disputare al campionatului. Pot să vă spun că nimeni nu a ridicat această problemă. O modificare de acest tip nu se poate face în mijlocul campionatului, astfel că anul urmator o să avem 14 echipe în campionat”, a spus Răzvan Burleanu.

Narcis Răducan, noul președinte al celor de la ASA Tg. Mureș, a vorbit despre măsurile care sau luat în această Adunare Generală.

„Lucrurile au rămas așa cum s-a stabilit. Nu a fost cel mai fierbinte punct din această discuție. Va exista o anumită filtrare a jucătorilor străini care vin în România, pe undeva normală. Apoi este legat de a ridica puțin nivelul. Apoi, ce aștepta toată lumea, când vom primi banii. De mâine cluburile se vor putea folosi de banii de la TV. Nu vorbim aceeași limbă, din păcate. Nu toată lumea împărtășește aceeași opinie și trebuie să dăm încredere acestui sistem”, a spus Narcis și Răducan.


UPDATE 13:00 Adunarea Generală Extraordinară a LPF a votat, marți, păstrarea sistemului competițional cu 14 echipe în Liga I, la finalul acestei ediții urmând să retrogradeze șase echipe și să promoveze două din liga secundă, a declarat pentru MEDIAFAX, unul dintre membrii AG a Ligii Profesioniste de Fotbal.

„A rămas sistemul cu 14 echipe cu play-off și play-out. Se vor înjumătăți punctele și se pleacă cu golaveraj zero din retur. Primele opt intră în play-off și restul se vor lupta pentru retrogradare. Acum vor retrograda șase echipe și vor promova două. Au fost unii care voiau păstrarea sistemului cu 18 echipe, dar nu au zis nimic când s-a votat. Deci mâine (n.r. – miercuri) nu se va mai discuta nimic în Comitetul Executiv al FRF, pentru că rămâne sistemul stabilit”, a declarat unul dintre dintre membrii Adunării Generale a LPF.

La sfârșitul lunii octombrie 2014 a anului trecut mai multe cluburi din Liga I și-au exprimat intenția de păstrare a sistemului competițional cu 18 echipe în sezonul viitor, chiar dacă reducerea la 14 formații a fost aprobată înaintea acestei ediții de campionat.

Liga Profesionistă de Fotbal s-a opus continuării cu sistemul competițional cu 18 echipe în Liga I, invocând și o clauză din contractul de vânzare a drepturilor TV, prin care cumpărătorul, Intel Sky Broadcast, solicita reducerea numărului de formații la 14.


Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, a pus paie pe focul care mocnește în Liga 1 și marți dimineață, chiar înaintea Adunării Generale a LPF, a atacat virulent decizia de a retrograda 6 echipe la finalul acestui sezon, hotărâre luată anul trecut, la presiunile lui Gino Iorgulescu, cel care i-a succedat în fruntea Ligii. „Dacă sunt proști și tâmpiți, lasă acest sistem competițional, cu retrogradarea a 6 echipe. Dacă nu, îl schimbă. Nicăieri în decursul istoriei fotbalului mondial nu au retrogradat 6 echipe. Noi luăm de bun ceea ce alții au aruncat la gunoi. Nu e bun un sistem cu play-off și play-out. Și-au dat seama că e o greșeală și acum o pot modifica. Adunarea Generală poate face orice. Majoritatea conducătorilor dn Liga 1 m-au sunat și le-am explicat cum ar fi mai bine pentru fotbalul românesc. Nici televiziunile nu sunt de acord cu noul sistem”, a spus Dumitru Dragomir la Sport.ro.

Iorgulescu, direct vizat de contestatari. Șefii de cluburi îl suspectează că i-a mințit când a spus că sistemul cu 14 echipe e stipulat în contractul pentru drepturile TV

Fără să pronunțe numele lui Iorgulescu, Dragomir l-a vizat direct pe acesta. Iorgulescu a forțat anul trecut decizia de a retrograda 6 echipe la finalul acestui sezon și instituirea unei prime ligi cu 14 echipe care să dispute un sezon regulat, apoi o a doua fază, cu play-off și play-out. Pentru a convinge cluburile, Iorgulescu a spus că firma ISB Ltd, care a cumpărat drepturile TV, a cerut prin contract trecerea la sistemul cu 14 echipe și play-off / play-out.

Cluburile au pornit contrarevoluția astă-toamnă. Iorgulescu a încercat să țină în frâu revolta printr-o poziție foarte dură: amenințări, jigniri și șantajul cu banii din drepturile TV. Șeful LPF a sugerat inclusiv că își va da demisia, dacă se abandonează ideea de a retrograda 6 echipe la finalul acestui sezon. Conducătorii de cluburi nu s-au lăsat intimidați. S-a răspândit informația că, în realitate, în contractul cu ISB Ltd. n-ar exista acea clauză invocată de Iorgulescu. Unii șefi de cluburi intenționează ca azi să ceară contractul, pentru a se convinge cu ochii lor dacă este sau nu scris că LPF se angajează să rămână 14 echipe.

Televiziunile, pe baricade opuse. Digi vrea 16 echipe în Liga 1, Look – 14 echipe

Situația s-a complicat pe măsură ce deținătorul drepturilor TV a intrat în dificultăți financiare. Meciurile revândute la operatorii de cablu Telekom și UPC n-au reușit să rentabilizeze afacerea. Apoi, în urmă cu câteva săptămâni, salvarea a venit de la înțelegerea cu cel mai important jucător de pe piața de cablu, firma Digi, care a cumpărat cu 12 milioane de euro pe an dreptul de a transmite, în condiții foarte avantajoase, meciurile din Liga 1. Abonații Digi vor vedea partidele, din primăvară, fără a fi nevoiți să plătească 10 lei pe lună (precum abonații de la UPC și Telekom). În plus, cele nouă jocuri vor fi produse și difuzate pe DigiSport, canalul proprietate a firmei Digi, și nu pe Look TV și Look Plus, cum se întâmplă la ceilalți operatori.

Aici intervine aluzia lui Dragomir, care a primit în trecut 3 milioane de euro de la Digi sub formă de publicitate, afacere cercetată de DNA. Fostul conducător al LPF a spus că „nici televiziunile nu sunt de acord cu noul sistem”, dar în realitate se referea doar la Digi. De factor, drepturile TV sunt deținute acum în coproprietate de ISB Ltd (care transmite meciurile prin posturile Look) și Digi. Firma ISB (în spatele căreia se află Paszkany, patronul de la CFR Cluj, confirmă Dragomir) a vrut – și a impus astă-primăvară – o primă ligă cu 14 echipe. Digi, în schimb, îi susține pe conducătorii de cluburi care vor să fie în Liga 1 un număr de 16 echipe. În acest moment, cel puțin 8 echipe din prima ligă încearcă anularea deciziei de a retrograda, la finalul sezonului în curs, 6 formații.

 

Pe aceeași temă
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Alex Piţurcă a "marcat" la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Bucureştiul, ultimul loc pe harta Euro 2020: Până şi Baku ne-a depăşit!
Bucureştiul, ultimul loc pe harta Euro 2020: Până şi Baku ne-a depăşit!
Merkel amestecă vaccinurile. Cancelarul german a făcut rapelul cu alt vacccin, după prima doză cu AstraZeneca
Merkel amestecă vaccinurile. Cancelarul german a făcut rapelul cu alt vacccin, după prima doză cu AstraZeneca
Vukusic spune tot si il distruge pe Gigi: „Nu credeam ca poate fi real asa ceva! Avea om pe banca si facea schimbarile!”
Vukusic spune tot si il distruge pe Gigi: „Nu credeam ca poate fi real asa ceva! Avea om pe banca si facea schimbarile!”
Cei mai cool tătici de la Hollywood! Cum s-au lăsat fotografiați
Cei mai cool tătici de la Hollywood! Cum s-au lăsat fotografiați
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
Feli își dorește să adopte un copil! Cântăreața e decisă. “Este una din misiunile mele pe acest pământ”
Anamaria Prodan, DEZLĂNȚUITĂ: „Luați mâinile de pe Reghecampf şi de pe familia mea!”
Anamaria Prodan, DEZLĂNȚUITĂ: „Luați mâinile de pe Reghecampf şi de pe familia mea!”
Vibrația zilei de 23 iunie. Ajutor nesperat în relaţiile cu familia sau la locul de muncă
Vibrația zilei de 23 iunie. Ajutor nesperat în relaţiile cu familia sau la locul de muncă
Atenție, elevi! Care au fost CAPCANELE la limba română la Evaluarea Națională
Atenție, elevi! Care au fost CAPCANELE la limba română la Evaluarea Națională
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Dacă ai această marcă TV, ai face bine să o returnezi. E uluitor ce se întâmplă în fundal, fără acordul tău
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
Coincidenţa stranie dintre cele două mariaje ale lui Reghe! Ce s-a întâmplat după fix 13 ani
GENIAL! Cum mergea Ilie Năstase cu soția și cu fosta în concediu. Ce avea una dintre femei la  mână
GENIAL! Cum mergea Ilie Năstase cu soția și cu fosta în concediu. Ce avea una dintre femei la mână
Veste bombă despre PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Toți cei vaccinați trebuie să știe
Veste bombă despre PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Toți cei vaccinați trebuie să știe
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Novak Djoković și-a vândut locuința din Miami. Cum arată apartamentul de 6 milioane de dolari
Mașini mici ieftine care rup ”gura târgului”. Toate au kilometraje sub 90.000 de km
Mașini mici ieftine care rup ”gura târgului”. Toate au kilometraje sub 90.000 de km
Produse utile, interesante și inedite disponibile acum la Lidl. Ofertele de joi
Produse utile, interesante și inedite disponibile acum la Lidl. Ofertele de joi
Căderea Bitcoin continuă. Criptomoneda se tranzacţionează la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni
Căderea Bitcoin continuă. Criptomoneda se tranzacţionează la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
O
femeie cu sânii goi a făcut un tur al Sucevei într-un autobuz al
societăţii de transport public local
O femeie cu sânii goi a făcut un tur al Sucevei într-un autobuz al societăţii de transport public local
Este oficial: 45.000 de lei de la stat să vă schimbaţi maşina. Cum puteţi accesa banii
Este oficial: 45.000 de lei de la stat să vă schimbaţi maşina. Cum puteţi accesa banii
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar regia nu a mai avut ce face
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar regia nu a mai avut ce face
Primele declarații ale Ginei Pistol, după botezul discret al micuței Josephine: „O zi magică”. Prezentatoarea Chefi la cuțite, imagini unice alături de Smiley și fetița lor / FOTO
Primele declarații ale Ginei Pistol, după botezul discret al micuței Josephine: „O zi magică”. Prezentatoarea Chefi la cuțite, imagini unice alături de Smiley și fetița lor / FOTO
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Start la plajă! S-a dat proba costumelor de baie și avem cele mai HOT imagini
Ce trebuie să faci în momentul în care ești șicanat în trafic. Mișcarea care îi lasă fără replică pe șoferii agresivi
Ce trebuie să faci în momentul în care ești șicanat în trafic. Mișcarea care îi lasă fără replică pe șoferii agresivi
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul de rapiță
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie
FOTO. Inna, imagini demențiale! Și-a arătat formele complet în costum de baie